18 episodes

En podcast för alla som är intresserade av körsång. I ledning av Karin Eklundh, ordförande i Sveriges Körförbund.

Körpodden Sveriges Körförbund

  • Music

En podcast för alla som är intresserade av körsång. I ledning av Karin Eklundh, ordförande i Sveriges Körförbund.

  Körsång och nya vägar

  Körsång och nya vägar

  I denna krockarnas tid, då sommaren bågnar i sin skönhet när vi samtidigt längtar så starkt att få komma samman och sjunga igen, samtalar Karin Eklundh med sångerskan och körkonstnären Katarina Henryson om körsång och nya vägar. Välkommen att lyssna till ett ljus och hoppfullt avsnitt av Körpodden!

  • 32 min
  Barns sång

  Barns sång

  Idag är Kungliga Musikaliska Akademiens upprop Barns sång utgångspunkten för samtalet, där både Susanne Rydén, preses i Kungliga Musikaliska Akademien och Ulrika Lind, projektledare för uppropet medverkar. Där högskolor och politiken misslyckats att lyfta barns rättigheter till sång behöver vi alla hjälpas åt för att arbeta för en förändring, i en gemensam samling från norr till söder där alla tänkbara kompetenser ryms. Tillsammans skapar vi förändring!

  • 34 min
  Körledarens många roller

  Körledarens många roller

  Forskaren och körledaren Pia Bygdéus har i sin avhandling omfattat den mångfacetterade körledarrollen och kokat ned detta universum till åtta innehållsrika punkter. Karin samtalar med Pia Bygdéus och Kerstin Börjesson, körledare och ordförande i Föreningens Sveriges Körledare, om de bärande delar som behöver finnas i ett gott körledarskap, där musiken, hängivenheten och gemenskapen står i centrum. God lyssning med önskan om ett underbart körsångarår till er alla 2020!

  • 29 min
  Körkraft, integration och passion!

  Körkraft, integration och passion!

  Charlotte Rider och Marie Bejstam från Kulturfyren har under tre år byggt upp integration- och körprojektet Körkraft utifrån ett brinnande engagemang för människor som flytt till vårt land. Följ med i ett böljande samtal om sångens kraft, gemenskap, kulturella diken, om skratt och gråt. Vi lever i ett samhälle i stor förändring där de politiska vindarna vänt från värme och välkomnande till kyla och hårda röster för fler utvisningar, och i det klimatet är Charlottes och Maries arbete

  • 27 min
  Radiokören

  Radiokören

  Radiokören! Sveriges i särklass mest eminenta kör, med stor internationell ryktbarhet. Från Eric Ericsons dagar till dagens omfattande konsertproduktioner i världsklass har Radiokören satt Sverige på körkartan. Välkomna till ett samtal med två sångare ur Radiokören; Jenny Ohlson Akre och Johan Pejler. Hur är det att sjunga i Radiokören och hur är det att ha körsång som sitt arbete? Om detta och mycket mer får vi höra i dagens avsnitt av Körpodden!

  • 22 min
  Rösten som instrument

  Rösten som instrument

  Så mycket glädje och njutning ens röst skänker oss alla kör- och sångälskare! Lika knepigt är det när rösten inte funkar, när vi får ont eller blir långvarigt trötta och spända i vår röst. Röst- och kroppsexperterna Ingrid Våglund och Camilla Romedahl från Stockholms Foniatriska klinik tar oss med på en röstresa om bl.a. rörfonation och att låsa upp röster, och sångpedagog Emelie Pejler berättar utifrån ett patientperspektiv hur en behandling kan se ut. Sätt på lurarna och lyss

  • 33 min

Top Podcasts In Music

Listeners Also Subscribed To