26 episodes

En podcast för alla som är intresserade av körsång. I ledning av Karin Eklundh, ordförande i Sveriges Körförbund.

Körpodden Sveriges Körförbund

  • Music

En podcast för alla som är intresserade av körsång. I ledning av Karin Eklundh, ordförande i Sveriges Körförbund.

  Är körsång viktig för civilsamhället?

  Är körsång viktig för civilsamhället?

  Är körsång viktig för civilsamhället? Förbundsdirektör Karin Eklundh samtalar under Folk & Kultur med Lovisa Kronstrand Alinder, Sveriges Kyrkosångsförbund och Lotta Wilund, Sveriges barn- och ungdomskörer UNGiKÖR kring körsångens ovärdeliga betydelse i civilsamhället. I samverkan med Kulturens Bildningsverksamhet.

  • 42 min
  Eric Ericson genom mina glasögon

  Eric Ericson genom mina glasögon

  Denna sista dag på året får vi lyssna på ett spännande samtal med kördirigentprofilen Cecilia Rydinger, som är aktuell med boken "Eric Ericson genom mina glasögon". Cecilia berättar om Ericsons fantastiska livsverk och hur samarbetet med Eric har präglat både hennes och många andras musikaliska och personliga livsväg. Välkommen till ett härligt samtal, och från Körpodden vill vi önska alla våra lyssnare ett Gott Nytt År!

  • 30 min
  Den sjungande hjärnan

  Den sjungande hjärnan

  Det är lätt att tänka sig att musik är något abstrakt och luddigt, men forskning visar att sång kan ha oanade, starka kroppsliga effekter på oss. Tina Grape Viding är forskare och sjuksköterska, och har utfört intressant forskning kring sångens skilda effekter på professionella sångare och amatörsångare. Vi talar också om hjärnforskningens oerhörda betydelse med Emma Cajander från Hjärnfonden som samarbetar med Sveriges Körförbund för att samla in pengar till livsviktiga projekt.

  • 30 min
  Manskör

  Manskör

  Följ med i ett intressant samtal om manskör och musikens betydelse för människan. Sofia Söderberg, dirigent för manskören Svanholm Singers, berättar bl.a. om sitt möte med tonsättaren Veljo Tormis och delar med sig av sina tankar kring arbetet med manskör och hur sången och musiken påverkar våra liv. God lyssning!

  • 23 min
  Gospel med Jonas Engström

  Gospel med Jonas Engström

  Gospelmusik och gospelkör – om lidande, hopp och sång som bär människor samtalar Karin Eklundh och gospelprofilen Jonas Engström. Följ med i ett böljande samtal om allt från gospelmusikens historia till kören som växtplats. Gospelmusiken inkluderar och bär på en kraft som vi nog alla behöver. God lyssnin

  • 27 min
  Körsång och kultur som samhällsbärare

  Körsång och kultur som samhällsbärare

  Under Folk och Kultur-konferensen medverkade Körpodden med temat Körsång och kultur - samhällsbärare på djupet. Lyssna till ett värdefullt samtal med Helena Wessman, rektor för Kungliga Musikhögskolan och ordförande i Sveriges Körförbund, och Eva Bojner Horwitz, professor i musik och hälsa vid Kungliga Musikhögskolan. Körsång och kultur är bevisat avgörande för ett levande samhälle, så låt oss hålla fanan högt! God lyssning!

  • 36 min

Top Podcasts In Music

Barstool Sports
The Joe Budden Network
The Black Effect and iHeartPodcasts
Kirk Hamilton
No Jumper
Double Elvis | Amazon Music

You Might Also Like