500 episodes

Sveriges största samtalsrum. Måndag-fredag & söndag 21:40 till midnatt. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

Karlavagnen Sveriges Radio

  • News
  • 5.0 • 1 Rating

Sveriges största samtalsrum. Måndag-fredag & söndag 21:40 till midnatt. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

  Vem är din eldsjäl?

  Vem är din eldsjäl?

  Sju timmar i veckan så mycket tid lägger den genomsnittliga ledaren på sitt engagemang uppger Riksidrottsförbundet. Nu undrar vi i Karlavagnen om du har en eldsjäl i ditt liv som spelat stor roll?

  En eldsjäl är någon som brinner för något och som osjälviskt lägger ner tid, energi och pengar på just detta. Känner du till någon som brinner för att hjälpa andra och som har gjort det hela sitt liv?
  På måndagskvällen går Eldsjälsgalan som vill lyfta fram ideella ledare i Sveriges föreningsliv och utser Årets Eldsjäl. Karlavagnen hakar på och undrar vems engagemang som betytt mycket för dig?
  Kanske hen har jobbat med ungdomsidrotten eller varit en förebild och inspirerat andra i sitt liv? Har hen engagerat sig mycket för en bygd eller en fråga? Hur påverkade hen i ditt liv och hur kändes det? Eller är du kanske själv en eldsjäl?
  På måndagskvällen vill Soili Huokuna få lära känna några av alla eldsjälar som finns i vårt land!
  Sändningen i Sveriges Radio P4 börjar runt 22.30. beroende på när sporten är klar och vi fortsätter ända till midnatt.
  Telefonslussen öppnar klockan 21.00, ring och dela med dig på 020-22 10 30.
  På måndagar kan du också prata finska - om du kan och vill - när du ringer till oss. Och du, vi börjar kl 21.40 i SR Finska!
  Maila oss på karlavagnen@sverigesradio.se
  Diskussionen pågår också på Facebook och Instagram, där vi heter Karlavagnen i Sveriges Radio P4.
   Ansvarig utgivare: Anne Sseruwagi

  • 47 min
  Min lägerupplevelse

  Min lägerupplevelse

  Sommar, sol, bus, vakna nätter och kanske den första pussen? I Karlavagnen söndag pratar vi om lägerminnen!

  Var du med i scouterna och blev en fena på att bygga vindskydd och baka pinnbröd? Var du ett riktigt stadsbarn som åkte på kollo för att komma ut på landet?
  Minns du språkresan till England där du kanske träffade din första kärlek eller minns du nätterna på fotbollslägret där du längtade hem och grät i smyg? Under pandemin har det mesta ställts in, men vad för typ av läger drömmer du om att åka på? Ridläger, yogaläger eller kanske tantraläger?
  Ring in till Kim Kärnfalk och berätta om ditt bästa eller värsta läger, kollo eller språkreseminne. Träffade du ditt livs kärlek på ett läger? Bröt du armen eller fick din pappa komma att hämta dig på grund av att du gjorde för mycket bus?
  Slussen öppnar kl 21.00 och du ringer 020-22 10 30. Redan nu kan du mejla: karlavagnen@sverigesradio.se.
  Vi hörs på söndag kväll klockan 21.40 i P4!

  • 1 hr 9 min
  När fick du oväntat besök?

  När fick du oväntat besök?

  En enorm ödla en varan i en livsmedelsaffär är kanske det mest oväntade besök som det rapporterats om denna vecka. När fick du själv oväntat besök?

  Filmen på den stora ödlan som klättrar upp på hyllorna i en butik i Thailand har spridit sig som en löpeld över världen. Men förutom några saboterade mjölkpaket ska både affär och ödla ha klarat sig undan med blotta förskräckelsen. Så när fick du ett oväntat besök, av ett djur eller en människa? Det är frågan i Karlavagnen denna fredag.
  Har du fått påhälsning av en älg på altanen, en orm i skafferiet, eller en kråka i vardagsrummet?
  Knackade ett för dig okänt syskon på dörren en dag? Eller en son du inte visste att du hade?
  Vaknade du av en bil kört in i trädgården? Kanske blev du "offer" för en överraskningsfest?
  Ring kvällens programledare Johan Signert på 020-22 10 30 och berätta om när du fick oväntat besök!
  Programmet börjar som vanligt 21.40, slussen öppnar klockan 21. Men varför inte mejla redan nu?
  Ring 020-22 10 30, eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se.
  Självklart kan du höra av dig i sociala medier också:
  Karlavagnen på Facebook. Karlavagnen på Instagram.
  Ansvarig utgivare: Jesper Ericson

  • 1 hr 10 min
  Vilken låt är Soundtracket of your life?

  Vilken låt är Soundtracket of your life?

  Musik är ju bland det bästa många vet. Att lyssna på en låt och komma i viss stämning, om det så gäller att städa eller att göra något helt annat. Vilken låt betyder något för dig? Varför det?

  Vi har väl alla ett speciella låtar som betytt olika saker för oss i livet.  Vid bröllop, dop eller begravningar spelar musiken ofta en avgörande betydelse När man hör en låt på radion eller i annat sammanhang så väcks minnen eller man kommer att tänka på något eller någon speciell. Vi ska prata om vilka låtar som gjort avtryck i våra liv ikväll i Karlavagnen. Vilken låt handlar om dig? Har du någon låt som du har speciella minnen till? Finns det en låt som du spelar när du är glad eller när du känner dig deppig?

  Berätta för Sanna ikväll om vad det är för låt du tänker på och varför den betyder så mycket för dig. Har du ett speciellt förhållande till en låt helt enkelt. Ring in till oss och berätta!

  Programledare: Sanna Lundell

  Vi startar efter Radiosporten, telefonslussen öppnar kl 21.00  020 22 10 30 och du kan mejla redan nu på karlavagnen@sverigesradio.se

  Producent: Monika Bohman
  Ansvarig utgivare: Sofia Taavitsainen

  • 1 hr 5 min
  Första gången

  Första gången

  Senaste veckan har det kämpats med att för första gången flyga helikopter på Mars och hockeylaget Rögle har för första gången vunnit en slutspelsmatch. Nu undrar Karlavagnen vad du har gjort för första gången?

  Har du för första gången tatuerat dig, satt din första potatis eller gått med på att äta koriander? Har du för första gången blivit riktigt kär, lämnat i tid på förskolan eller lyckats lära hunden ett trick?
  Har du gjort en premiärtur med kajak, sett din första älg eller klarat göra eld utan tändstickor? Hur var det? Motsvarade det dina förväntningar? Gav det mersmak eller kommer du aldrig göra det igen?
  Christian Olsson vill höra om alla dina premiärer i Karlavagnen på onsdag kväll. Ring 020-22 10 30, telefonslussen är öppen från 21. Eller maila till karlavagnen@sverigesradio.se. Välkommen!
  Karlavagnen i P4 - Ring 020 - 22 10 30
  Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

  • 43 min
  Kär vid första ögonkastet

  Kär vid första ögonkastet

  VI är många som bänkat oss vid tv:n för att följa paren i årets snackis: Gift vid första ögonkastet. Ikväll öppnar jag upp programmet för att prata loss om det där med att bli kär vid första ögonkastet och till och med gifta sig.

  Har du varit med om att allt stämde från start och sen var det bara ni eller behövde kärleken tid att växa fram? Hur snabbt visste du att detta var den du skulle leva med? Var vägen till kärleken full av kompromisser, tjafs och missförstånd, eller var ni synkade redan från början? Det vill jag höra allt om.
  Denna säsong var det ju Sofia Linde och Anton Pehrsson som fann varandra , var det kanske Antons uppriktighet som var det som fick det att klicka?  Och hur öppen skall man vara när man träffar en ny?
  Det finns hur mycket som helst att fundera över efter årets säsong av Gift vid första ögonkastet. Låt oss babbla loss!  Farah är med dig direkt efter sporten. Dela med dig till vår sluss på 020-22 10 30 den öppnar 21:00. Eller maila oss på karlavagnen@sverigesradio.se

  • 1 hr 5 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To

More by Sveriges Radio