61 episodes

Kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Erkka Mykkänen puhuu podcastissaan kirjoittamisesta. Podcast tarjoaa inspiraatiota, suoraa puhetta ja vertaistukea jokaiselle, joka elää kirjoittavaa elämää. Instagram: www.instagram.com/erkkamykkanen/

Kirjoittamisesta Erkka Mykkänen

  • Arts
  • 4.0 • 1 Rating

Kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Erkka Mykkänen puhuu podcastissaan kirjoittamisesta. Podcast tarjoaa inspiraatiota, suoraa puhetta ja vertaistukea jokaiselle, joka elää kirjoittavaa elämää. Instagram: www.instagram.com/erkkamykkanen/

  Kaksi tuntia Susanna Hastin kanssa, osa 2

  Kaksi tuntia Susanna Hastin kanssa, osa 2

  Erkka juttelee Susanna Hastin kanssa kirjoittamisesta. Jakso on leikkaamaton, ja keskustelun idea oli puhua tasan kaksi tuntia vailla ennakkovalmistautumista. Kuuntele ensin osa 1 – kakkosjakso jatkuu lennosta edellisen perään. Susanna Hastin esikoisteos Ruumis/huoneet (S&S) voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon.

  • 1 hr 2 min
  Kaksi tuntia Susanna Hastin kanssa, osa 1

  Kaksi tuntia Susanna Hastin kanssa, osa 1

  Erkka juttelee Susanna Hastin kanssa kirjoittamisesta. Jakso on leikkaamaton, ja keskustelun idea oli puhua tasan kaksi tuntia vailla minkäänlaista ennakkovalmistautumista. Osa 1 katkeaa keskeltä tunnin kohdalla, ja jakso jatkuu lennosta osassa 2. Susanna Hastin esikoisteos Ruumis/huoneet (S&S) voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon.

  • 1 hr
  Kirjoitetaan 20 minuuttia

  Kirjoitetaan 20 minuuttia

  Tässä jaksossa kirjoitetaan 20 minuuttia. Erkka, tai siis minä, tarjoan kaksi erilaista tapaa lähestyä kirjoittamista, joista voit valita yhden. Ehdotan, ettet kuuntele jaksoa ilman selkeää aietta todella kirjoittaa. Ensimmäinen harjoitus sopii kelle tahansa kirjoittajalle, ja sen tarkoitus on vain avata hana. Toinen harjoitus sopii parhaiten kertovan proosan kirjoittajalle, ja siinä on tarkoitus kirjoittaa uusi kohtaus tekeillä olevaan proosaprojektiin, esimerkiksi romaaniin tai novellikokoelmaan. Voit kokeilla molempia harjoituksia, vaikka ajattelisit olevasi ihan paska. Voit kokeilla harjoituksia myös siinä tapauksessa, että ajattelisit olevasi paras kirjoittaja, joka ei tarvitse mitään tai ketään, edes Jumalaa.

  • 30 min
  Pontus Purokurun kanssa Rytmissä kirjoittamassa

  Pontus Purokurun kanssa Rytmissä kirjoittamassa

  Erkka juttelee kaverinsa Pontus Purokurun kanssa kirjoittamisesta kahvila Rytmissä. Rytmi on Helsingin kivoin kirjoituskahvila, joka tunnetaan suopeudestaan kirjoittajia kohtaan. Spontaanin höpöttelyn keskellä Erkka ja Pontus kirjoittavat 20 minuuttia, johon myös kuulija on tervetullut ottamaan osaa (n. kohdassa 30–50 minuuttia). Olisiko nyt se hetki, kun aloitat kirjoittamisen tai kohtaat tekeillä olevan projektin vaikean kohdan? Tule kirjoittamaan kanssamme! Kiitos Rytmille luvasta nauhoittaa podcast-jakso. 3 https://www.rytmi.net/

  • 1 hr 6 min
  Juhani Mykkänen

  Juhani Mykkänen

  Erkka keskustelee isoveljensä Juhani Mykkäsen kanssa siitä, mitä Juhani oppi kirjoittamisesta työssään toimittajana. Juhani aloitti toimittajan uransa kesätöistä Helsingin Sanomien Kaupunki-toimituksessa ja päätyi Nyt-liitteen esimieheksi. Siinä välissä hän kirjoitti juttuja lähes kaikkiin Hesarin osastoihin Taloudesta Kuukausiliitteeseen ja editoi tolkuttoman määrän muiden toimittajien juttuja. Juhani vaatii tekstiltä tarkkoja havaintoja ja fraasien sekä adjektiivien välttämistä. Hän kertoo myös, mitä kirjoittaja voi oppia Game of Thrones -sarjasta ja miten hänen HS Vision kolumninsa syntyvät. Lopuksi Erkka haluaa tietää, miksi veli ei lue käytännössä lainkaan kaunokirjallisuutta.

  • 1 hr 20 min
  Villa Sarkia

  Villa Sarkia

  Seitsemännen kauden ensimmäisessä jaksossa Erkka kertoo vierailuistaan Sysmän Villa Sarkia -residenssissä. Millaisesta paikasta on kyse ja miksi sinunkin kannattaisi hakea sinne? Erkka kertoo tarinan siitä, miten vietti Sarkiassa ensimmäisen kuukautensa vuoden 2011 helmikuussa, jolloin hän tapasi residenssissä yhdysvaltalaisen runoilija ja romaniaktivisti Paul Polanskyn. Mitä hän oppi Polanskylta, joka kyseenalaisti nuorenmiehen runouden ja elämänasenteen? Miten työskentely sujui residenssissä nyt, 12 vuotta myöhemmin? Entä mitkä ovat parhaat Sarkian-kävijän tärpit? | Keväällä 2023 Kirjoittamisesta-podcastissa ilmestyy neljä jaksoa, jotka tulevat julki kuun ensimmäisenä päivänä.

  • 45 min

Customer Reviews

4.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

A.J. Avid Listener ,

Lisää tällaista!

Aivan loistava podcast! Ainoa pettymys oli että jaksot loppuivat. Hienoa kuulla ajatuksia ja neuvoja oikeiden osaajien suusta. Kiitos näistä ja toivottavasti joskus tulee jatkoa sarjalle.

Top Podcasts In Arts

NPR
The Moth
iHeartPodcasts and Pushkin Industries
Roman Mars
Fantasy Fangirls
Avery Trufelman

You Might Also Like

Antti Holma/ Podme
Helsingin Sanomat
Marko Suomi
Veikka Lahtinen & Pontus Purokuru
David Naimon, Tin House Books
eeva.fi

More by Jakso

Anton Vanha-Majamaa ja Joonas Kuisma
Jaakko Kakko, Antti Pesonen, Olli Sulopuisto
Eetu Karppanen ja Lauri Ojanen
Olli Sulopuisto, Oskari Onninen, Antti Arnkil
Veera Luoma-aho
Olli Sulopuisto