48 episodes

Tässä podissa koira on ohjaksissa, hyppää kyytiin! Uskallatko? Koira ohjaksissa -podcastissa keskustellaan koirista, koiraharrastuksista ja arjesta koiran, ohjaajan ja valmentajan näkökulmista.

Koira ohjaksissa Koira ohjaksissa

  • Kids & Family

Tässä podissa koira on ohjaksissa, hyppää kyytiin! Uskallatko? Koira ohjaksissa -podcastissa keskustellaan koirista, koiraharrastuksista ja arjesta koiran, ohjaajan ja valmentajan näkökulmista.

  Miten on menny podcastin eka vuosi noin niinku omasta mielestä?

  Miten on menny podcastin eka vuosi noin niinku omasta mielestä?

  Hyvää ensimmäistä synttäriä meille ja kaikille teille, jotka meidän matkassa olette olleet! Tänään (tai siis huomenna) vietetään synttärijuhlia ja vähän kurkistetaan podcastin syntymiseen sekä pohditaan sekä mennyttä että tulevaa (koska eihän tää tähän jää!).
   
  Miten on sun mielestä menny eka vuosi? Jätäthän synttäreiden kunniaksi meille arvostelun vaikka sinne Spotifyn syövereihin! Sit voisit kans vaikka heittää meitä instassa pienellä synttärionnittelulla!

  • 24 min
  Voisko sun taloudessa joskus olla ärrieri?

  Voisko sun taloudessa joskus olla ärrieri?

  Meillä ei kummallakaan ainakaan näillä näkymin varmaan koskaan tule olemaan terrieriä (eikä ole tähän mennessäkään ollut), mutta valmentajana pääsee ihanan monipuolisesti tutustumaan kaikenlaisiin koiriin (ja se on muuten yks ihan parhaista puolista siinä hommassa!) ja tänään puhutaan siis terriereistä. Hauskoja tyyppejähän ne on! Ja vaikka me nyt tässä käydään vähän erilaisia rotutyyppejä ja rotuja läpi, pidetään samalla mielessä, että jokainen koira on tietenkin yksilö ja omalla tavallaan ainutlaatuinen - oli se sitten terrieri tai ärrieri.
   
  Minkälaisia on sun terrierit tai kokemukset niistä? Kerro meille instassa!

  • 22 min
  Miten teillä ohitetaan?

  Miten teillä ohitetaan?

  Nyt puhutaan ohituksista! Ohituksia (toisten koirien, ihmisten, autojen ja muiden asioiden) tulee väistämättä koiran elämän aikana, jos koira asuu ja liikkuu ympäristössä, jonka lähellä on muitakin. Mitä haasteita ja ratkaisuja Tiinalla ja Kertulla on ohitustilanteisiin ollut? Mitä ohituksiin liittyen olisi hyvä huomioida, vaikka omalla koiralla ongelmaa ei olisi?
  Mikäli ohitukset takkuaa ja koet, että tarvitsette juuri teidän tilanteen huomioivaa apua, kannattaa kurkata lähin eläinten koulutuksen ammattilainen Suomen eläintenkouluttaja ry:n listauksesta. Apua kannattaa hakea matalalla kynnyksellä, jotta saat apua jo varhaisessa vaiheessa.
  Mielellään kuultaisiin sun kokemuksia ohituksista ja niitä pääset jakamaan esimerkiksi Instassa!

  • 25 min
  Millainen on teidän pujottelumatka?

  Millainen on teidän pujottelumatka?

  Tässä agilityn spesiaalijaksossa syväsukelletaan keppien eli pujottelun maailmaan! Mitä opetustapoja Kerttu ja Tiina ovat käyttäneet? Ja onko pujottelu aina pakko tehdä kokonaan? 
   
  Kerro meille sun pujottelutarinasta vaikkapa Instassa!

  • 36 min
  Onko hoopers agilityä?

  Onko hoopers agilityä?

  Matkamme jatkuu tänään hoopersin ja agilityn parissa! Analyyttisia aivonystyröitä kaivellaan esiin, kun mietitään näiden kahden lajin (tai ehkä agilityn alalajin?) eroja ja yhtäläisyyksiä. Mitä iloa voisi agilitykoiralle olla hooperstreeneistä ja mitä samoja taitoja tarvitaan molemmissa? Onko Tiina vielä törmännyt hoopersista agilityyn vaihtaneita koirakoita?
   
  Ootko hurahtanu hoopersiin? Kerro meille muillekin sun treenivinkeistä vaikka Instassa!

  • 28 min
  Kuinka hyvin sun koira irtoaa?

  Kuinka hyvin sun koira irtoaa?

  Ootko agilitykansan nopein juoksija vai seisotko keskellä kenttää huutaen vihjeitä? Olit sitten kumpi tahansa tai ehkä todennäköisemmin jotain siltä väliltä, myös sun agilitykoiran pitäisi välillä osata irrota (tosin jos seisot jo nyt keskellä kenttää, se ehkä osaa jo...). Tässä jaksossa käydään irtoamisen palaset läpi sekä agilityn että hoopersin kannalta ja mietitään, miten niitä voisi harjoitella, jotta napanuora ei olis ihan niin lyhyt. Päivän polttava kysymys on tämä: onko helpompi opettaa koira ensin tulemaan ohjauksiin vai irtoamaan?
  Missä kuuntelit tän päivän jakson? Lähetä meille kuva sun kuuntelufiiliksistä Instagramissa!

  • 39 min

Top Podcasts In Kids & Family

Wondery
Dr. Becky Kennedy
Paige Saffold & Cyndi Hoffers
National Geographic Kids
Audacy and Big Little Feelings
Dear Media, Aliza Pressman