38 episodes

En podcast fra Legeforeningen

Legeprat Den norske legeforening

  • Health & Fitness

En podcast fra Legeforeningen

  Legeprat #38: Choosing Wisely

  Legeprat #38: Choosing Wisely

  I år er det fem år siden kampanjen Gjør kloke valg ble startet i Norge for å redusere overbehandling og overaktivitet i helsetjenesten. Kampanjen er en del av den internasjonale bevegelsen «Choosing Wisely».
  I denne episoden har barnelege og professor, Ketil Størdal, besøk av den kanadiske legen, og indremedisineren, Wendy Levinson, som også er internasjonal koordinator for Choosing Wisely. Wendy og Ketil snakker om erfaringene med kampanjen internasjonalt og i Canada.   

  • 21 min
  Legeprat #37: Hva gjør Legeforeningen for faget?

  Legeprat #37: Hva gjør Legeforeningen for faget?

  Fagstyret i Legeforeningen jobber hardt og målrettet for å styrke kompetansen, blant annet innen kommunikasjon, e-helse, forskning og innovasjon.Og arbeidet fortsetter. I denne episoden snakker Ståle Onsgård Sagabråten og den nye nestlederen, Gry Dahle, om fagstyrets arbeidsprogram.

  • 13 min
  Legeprat #36: Hva skal vi lære?

  Legeprat #36: Hva skal vi lære?

  Pensumet for medisinstudiet blir bare større og større, men lærer vi det viktigste - og hva skal velges bort? Dette er temaet når Leder for medisinstudentene, Erlend Sæther, inviterer medisinstudent Jacob Godhavn til studio for en legeprat.

  • 21 min
  Legeprat #35: Skadelig antibiotikabehandling?

  Legeprat #35: Skadelig antibiotikabehandling?

  Antibiotikabehandling til barn redder liv. Men kan det også være skadelig? Og hvilke barn er det som faktisk trenger antibiotikabehandling?I den andre episoden av Gjør kloke valg-serien «Mer er ikke alltid bedre» diskuterer Anlaug Vatne  dette, og mange andre problemstillinger, med Christian Magnus Thaulow.Anlaug Vatne er barnelege og overlege ved nyfødtintensiven ved Stavanger universitetssykehus. Christian Magnus Thaulow er overlege ved barne- og ungdomsklinikken ved Haukeland universitetssykehus i Bergen.

  • 36 min
  Legeprat #34: Iran - helsetjenesten er under angrep

  Legeprat #34: Iran - helsetjenesten er under angrep

  Verdens legeforening (WMA) reagerer kraftig på økning i vold mot helsepersonell i Iran.
  Marit Halonen Christiansen, leder for Legeforeningens menneskerettighetsutvalg, og Kiana Kasiri, fastlege og overlege, snakker i denne episoden av Legeprat om den svært krevende situasjonen iranske leger befinner seg i. 

  • 25 min
  Legeprat #33: Lege i hjertet!

  Legeprat #33: Lege i hjertet!

  Det er behov for mer kunnskap og forskning om allmennmedisin, men hvordan får vi det til? Leder i Norsk forening for allmennmedisin, Marte Kvittum Tangen, har invitert lege og forsker, Marianne Natvik, til en legeprat.

  • 24 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
iHeartPodcasts
iHeartPodcasts
John R. Miles
Peter Attia, MD
Aubrey Gordon & Michael Hobbes

You Might Also Like

Lege Annette Dragland & Acast
Moderne Media
Aftenposten
NRK
KLYNGE & Acast
NRK