255 episodes

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen tähdittävät humoristista, mutta tiukkaa asiaa sisältävää keskusteluohjelmaa urheilusta Yle Puheen perjantaissa.

Lindgren & Sihvonen YLE

  • Sports

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen tähdittävät humoristista, mutta tiukkaa asiaa sisältävää keskusteluohjelmaa urheilusta Yle Puheen perjantaissa.

  Urheilusta ja sen museoinnista – vieraana Pekka Honkanen

  Urheilusta ja sen museoinnista – vieraana Pekka Honkanen

  Suomen Urheilumuseon johtajana 30 vuotta toiminut Pekka Honkanen jäi eläkkeelle kesäkuun 2020 alussa. Manchester Unitedia kannattavalla ”urheilevalla arkeologilla” on takanaan miltei vuosikymmenen mittainen ura alasarjafutaajana Gnistanissa sekä monenlaisia luottamustehtäviä urheilun parissa, mutta elämäntyönsä Honkanen on tehnyt suomalaisen urheilukulttuurin tallentajana.

  Honkasen kanssa keskustellaan Urheilumuseon merkityksestä sekä kansallisen urheilukulttuurimme erityispiirteistä. Miten nykyhetkessä elävää urheilua ja kilvoittelua ylipäänsä voi museoida? Entä millainen arvo on museoihin kerätyillä mitaleilla ja muulla urheiluesineistöllä Matti Nykäsen olympiamitalien pelastajanakin tunnetun miehen mielestä?

  Väittelyissä Bundesliigan mielenilmaukset, Lewis Hamiltonin kritiikki kollegoilleen sekä urheilu korkeakulttuurina.

  Ohjelma jää kesätauolle ja palaa uusin jaksoin perjantaina 7. elokuuta

  • 57 min
  Kiekko-Espoon uusi tuleminen – vieraana Kim Hirschovits

  Kiekko-Espoon uusi tuleminen – vieraana Kim Hirschovits

  Kiekko-Espoo ry, Blues Hockey Oy, Jääkiekko Espoo Oy... Espoolaisen jääkiekkoilun tarina on kulkenut Kiekko-Espoosta Espoo Bluesiin, Espoo Unitedista taas takaisin Kiekko-Espooseen.

  Ensi kaudeksi Mestikseen nousevan Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits on todistanut useimmat näistä vaiheista. Hirschovits liittyy ohjelmaan etäyhteydellä Metro Areenan huoltokopista pohtimaan espoolaisen kiekon mennyttä, nykyistä ja tulevaa.

  Miksi juuri Espoossa on ollut niin suuria haasteita onnistua luomaan taloudelliset ja urheilulliset edellytykset pääsarjatason jääkiekkoon? Millaisella tavalla organisaatiota rakennetaan Kiekko-Espoon uutta tulemista varten ja mitkä ovat Hirschovitsin mukaan seuran lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteet? Hirschovitsin kanssa sivutaan myös viime syksynä paljon julkisuutta saanutta Janne Puhakan tapausta ja kysytään voiko jääkiekkoilija jo 2020-luvulla olla avoimesti homoseksuaali?

  Väittelyissä Ruotsin Allsvenskania, Suomen F-Liigaa ja Englannin Superliigaa.

  • 57 min
  Kahden jalan uhka – vieraana jalkapalloilija Petteri Forsell

  Kahden jalan uhka – vieraana jalkapalloilija Petteri Forsell

  Kokkolan Pallo-Veikkojen kasvatti Petteri Forsell teki helmikuussa sopimuksen Puolan pääsarjassa pelaavan Korona Kielcen kanssa ja ehti pelata viisi ottelua ennen kuin koronavirus keskeytti kauden. Toukokuun lopussa Puolan pääsarjaa jatketaan, ja Petteri Forsell liittyy Lindgren & Sihvosen vieraaksi Kielcestä aamu- ja iltapäivätreeniensä välissä.

  Hyökkäävä keskikenttäpelaaja tunnetaan sekä taitavana syöttäjänä että maaleja tekevänä vapaapotkuspesialistina. Miksi 29-vuotias Forsell pelaa juuri nyt uransa parasta jalkapalloa ja onnistui viime vuoden historiallisissa EM-karsinnoissa vakiinnuttamaan paikkansa miesten A-maajoukkueessa? Miten Forsellista on kehittynyt kahden jalan uhka, jonka potkutekniikkaa on kehuttu kilpaa? Entä miten itseensä kohdistuneesta pilkasta brändin rakentanut Forsell arvioi omaa rooliaan Huuhkajissa tai huumorintajunsa laatua?

  Väittelyissä jalkapallo ilman katsojia, tuuletukset ilman kontaktia ja Malmö ilman Zlatanin patsasta.

  • 57 min
  Superpesiksen ykköstykki – vieraana lyöjäjokeri Janette Lepistö

  Superpesiksen ykköstykki – vieraana lyöjäjokeri Janette Lepistö

  Janette Lepistö on 24-vuotias lyöjäjokeri, joka edustaa kasvattajaseuraansa Lapuan Virkiää naisten pesäpalloilun pääsarjassa Superpesiksessä, jossa pelannut vuodesta 2014 alkaen. Lepistö on voittanut Virkiän riveissä kaksi Suomen mestaruutta ja yhteensä viisi SM-mitalia. Hän on ollut viitenä vuonna peräjälkeen 2015-2019 sekä sarjan lyöjätilaston että tehopistetilaston ykkönen. Viime kaudella Janette Lepistö rikkoi myös ottelussa Lappajärven Veikkoja vastaan yhden ottelun lyötyjen juoksujen yli 55 vuotta vanhan ennätyksen lukemillaan 3+13, eli kolme kunnaria ja 13 tavallista lyötyä juoksua.

  Miten koronakriisi on muuttanut Lepistön ja Lapuan Virkiän harjoittelua? Entä miten pesäpalloilija suhtautuu suunnitelmiin pelata tuleva Superpesiskausi tiiviinä neljän lohkon sarjana? Janette Lepistö avaa myös omaa pelaamistaan ja lyöntivalikoimaansa sekä pohtii henkilökohtaisten saavutusten merkitystä joukkuelajissa.

  Väittelyissä 500 henkilön yläraja urheilutapahtumissa, urheilujournalismin kritiikki sekä urheilun paluu.

  • 57 min
  Nashvillen seuraava ykkönen – vieraana NHL-maalivahti Juuse Saros

  Nashvillen seuraava ykkönen – vieraana NHL-maalivahti Juuse Saros

  NHL-seura Nashville Predatorsin 25-vuotias maalivahti Juuse Saros oli uransa kovimmassa iskussa, kun koronapandemia keskeytti NHL-kauden 2019-2020.

  Yhdeksän viimeisen ottelun torjuntaprosentti oli 94,8, mukaanlukien kaksi nollapeliä ja yli 181 minuuttia kestänyt jakso ilman päästettyä maalia. Koko kauden aikana Saros ehti aloittaa 34 ottelua, kun Predatorsin pitkäaikainen ykkösmaalivahti Pekka Rinne avasi maalilla 35 pelissä.

  Monen mielestä tällä kaudella nuori Saros olikin syrjäyttämässä kollegansa ja ystävänsä Rinteen ykkösveskarin pallilta, mutta miten mies itse arvioi keskeytyneen kauden otteitaan?

  Entä onko Nashvillen organisaatiosta kantautunut Hämeenlinnassa treenaavalle maalivahdille tietoa kauden mahdollisesta jatkumisesta? Miten Juuse Saros kuvaa omaa torjuntatyyliään sekä valmistautumistaan otteluihin maailman parhaita maalintekijöitä vastaan?

  Väittelyissä ”Thorin” maastavetoennätys, futissäännöt ja korona sekä yksilökeskeisyyden uhka jääkiekolle.

  • 57 min
  ”Nouse, Rise!” – vieraana hiihtäjä Ristomatti Hakola

  ”Nouse, Rise!” – vieraana hiihtäjä Ristomatti Hakola

  Ristomatti Hakola on ylläpitänyt 2010-luvun loppupuoliskolla suomalaisen sprinttihiihdon mainetta: Hakola ylsi niin hiihdon MM-kisoissa 2017 kuin Pyeongchangin talviolympialaisissa 2018 sprinttien finaaliin, eli kuuden parhaan joukkoon.

  Arvokisamitaleita 29-vuotiaan Jämin Jänteen hiihtäjällä ei kuitenkaan vielä ole. Hakola liittyy Tommyn ja Petterin seuraan lapsuudenkodistaan Kankaanpäästä, missä kestävyysurheilijan harjoittelu jatkuu koronakriisistä huolimatta normaaliin tapaan.


  Miten Hakola kommentoi mainettaan loukkaantumisten ja kaatumisten piinaamana huonotuurisena urheilijana – onko kyse vain median luomasta narratiivista vai onko miehen epäonni todellista? Entä arvostetaanko Suomessa Hakolan mielestä sprinttihiihtäjiä? Pitäisikö valmennuksen painopisteitä muuttaa, jotta myös sprinteissä tulisi lisää menestystä?

  Väittelyissä räkimistä, alppimajoja ja urheilutoimittajia.

  • 57 min

Top Podcasts In Sports

Listeners Also Subscribed To

More by YLE