8 episodes

Over rouw, troost, herkenning en perspectief, vanuit de vereniging OOK (Ouders Overleden Kind). Een podcast voor en door lotgenoten, maar toegankelijk voor iedereen!

Maak rouw bespreekbaar Marleen

  • Kids & Family

Over rouw, troost, herkenning en perspectief, vanuit de vereniging OOK (Ouders Overleden Kind). Een podcast voor en door lotgenoten, maar toegankelijk voor iedereen!

  In gesprek over de gastlessen van OOK

  In gesprek over de gastlessen van OOK

  We komen nog even terug op de aflevering 'Gastlessen over rouw - deel 1'. Hierin vertelde Marleen enthousiast over de lessen, maar hoe gaat zoiets nou in de praktijk? In deze aflevering gaat de initiatiefneemster in gesprek met lotgenoten Ina en Claasje en met Agnes, docente aan de Friese Poort in Leeuwarden (weet u nog? Die van de afdeling haarverzorging).
  Hoe kijken zij aan tegen de gastlessen? Wat betekenen de gastlessen voor de studenten en docenten van de Friese Poort? En wat brengt het andere studenten en professionals die de lessen bijwonen?

  Rouw en perspectief

  • 26 min
  Vakantieherinneringen

  Vakantieherinneringen

  De vakantietijd is er om uit te rusten, nieuwe herinneringen te maken. Maar hoe werkt dit als je rouwt om het verlies van je kind(eren)? Is vakantie dan een tijd om naar uit te kijken?

  Marleen haalt herinneringen op aan de vakanties die zij had met haar gezin en de reisdoelen die vooral haar dochter Lonneke zichzelf stelde. Lonneke droomde van Engeland en de rest van de wereld, niet alleen de camping in Bakhuizen, waar vooral haar broer veel vrienden had. In Engeland is ze gelukkig nog wel geweest, maar ze had nog zoveel meer plannen. Luister naar hoe Marleen vakantie nu ervaart.

  • 23 min
  Marleen te gast bij Omroep Assen

  Marleen te gast bij Omroep Assen

  Soms gebeurt er iets waardoor er spontaan een podcast ontstaat. In deze extra ingelaste aflevering praat Marleen met Ger de Vos, presentator van het programma Asserlei van Omroep Assen. Een vol uur praten de twee over het verlies en het verdriet waar Marleen mee leven moet en over haar vrijwilligerswerk en initiatieven bij OOK. Het gesprek wordt afgewisseld met muziek die Marleen zelf heeft uitgezocht. Hier vertelt ze ook over en zelfs Lonneke is te horen in een heus 'duet' met Stevie Wonder.

  • 58 min
  Gastlessen geven met lotgenoten

  Gastlessen geven met lotgenoten

  In de serie podcasts vertelt Marleen je ditmaal over haar initiatief, om samen met lotgenoten gastlessen te geven namens OOK. Al langer verzorgt de vereniging open lessen bij de Politieacademie, maar nu worden er ook lessen verzorgd op MBO en HBO opleidingen en andere instanties. De meest verrassende: Een geweldige gastles bij de eerstejaars haarverzorging, dus de toekomstige kappers. Marleen’s zoon Niek vond dat een goed idee! En wat te denken van een gastles over het omgaan met rouw in de mbo-klas van Niek zelf? Samen gaven moeder en zoon die les, wat een ervaring was dat!

  • 25 min
  Het schrijven van een gedicht/rondeel

  Het schrijven van een gedicht/rondeel

  Een mogelijkheid om je gevoelens te uiten is door ze toe te vertrouwen aan papier. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een gedicht. En hier hoef je niet super talig voor te zijn. Marleen neemt je mee in een praktische podcast over schrijven en dichten. Zij is naast podcaster en lotgenoot ook leerkracht en heeft ervaring met het schrijven van verhalen, columns en gedichten. In deze podcast vertelt ze over het schrijven van een rondeel.

  • 19 min
  Platform Wolkenvriendjes, een interview met Debbie Mulder

  Platform Wolkenvriendjes, een interview met Debbie Mulder

  Marleen Mulderij interviewt Debbie Mulder over haar net opgerichte platform Wolkenvriendjes (15 mei 2020). 

  Wolkenvriendjes is een nieuw platform voor en door ouders van overleden kinderen, opgericht voor Daan, het zoontje van Debbie en haar man, die in 2014 op 15 mei ter wereld kwam, maar niet ouder mocht worden dan vier maanden.
  Door middel van blogs wil Debbie erkenning en herkenning geven aan lotgenoten. En door haar eigen verhaal te vertellen, hoopt ze ook anderen te motiveren hun verhaal te doen. Uit ervaring weet ze hoe moeilijk het is om over verlies van je kind te praten.
  Daarnaast biedt ze ondersteuning via chat, telefoon of videobellen.

  • 25 min

Top Podcasts In Kids & Family