50 episodes

Over rouw, troost, herkenning en perspectief, vanuit de vereniging OOK (Ouders Overleden Kind). Een podcast voor en door lotgenoten, maar toegankelijk voor iedereen!

Maak rouw bespreekbaar Marleen

  • Kids & Family

Over rouw, troost, herkenning en perspectief, vanuit de vereniging OOK (Ouders Overleden Kind). Een podcast voor en door lotgenoten, maar toegankelijk voor iedereen!

  Met de golven meedansen.

  Met de golven meedansen.

  Francy is 38 weken in verwachting als ze hoort dat haar zoontje in haar buik is overleden. Ze bevalt in week 39 van haar zoontje Bowi.  Tijdens de zwangerschap was Francy zo gelukkig en relaxed, ze wilde haar kindje zo graag. Hoe pak je de draad weer op? En als je een karakter hebt waarin je de controle op het leven zo graag zou willen houden, hoe leer je dan mee te dansen op de golven?

  • 1 hr 4 min
  Een Sam voor jou

  Een Sam voor jou

  Sanne en haar man kunnen na de bevalling 24 uur onbezorgd genieten van hun dochtertje Juliëtte. Maar dan gaat het mis. Juliëtte wordt zieker en zieker. Ze blijkt een hersentumor van 3,5 cm te hebben en komt na 17 dagen te overlijden. Wat een intens verdriet.

  Nu, zes jaar later, vertelt Sanne dat ze veranderd is. Met veel liefde neemt ze Juliëtte mee in haar leven met haar man en haar zonne- en regenboogkinderen. En uit naam van  haar overleden meisje heeft ze de stichting 'Een Sam voor jou' opgezet. Knuffels in het geboortegewicht van een overleden kindje. 

  In deze aflevering gaat Marleen met haar in gesprek over verdriet en verandering.

  • 58 min
  Een zoektocht naar 'het nieuwe wij'

  Een zoektocht naar 'het nieuwe wij'

  In maart 2020 verliest Daisy, na 24 weken zwangerschap, haar zoontje Tobias. Het verlies, het afscheid, het voelt koud aan in de eerste week van corona. Daisy verlangt naar warmte en steun om zich heen. Ze wil Tobias gedenken op een onvergetelijke manier. Dat lukt haar. Ze organiseert in 2021 een benefietconcert ter ere van haar mooie Tobias. De eerste in een reeks? Ook maakt ze de podcast 'Licht uit, spot aan', waarin ze deelt wat haar weer lichtpuntjes in het leven geeft. Dit is een verdieping van het theatrale concert. 

  U begrijpt dat tijdens deze aflevering verschillende fragmenten van het eerste concert voorbij komen.

  • 1 hr 2 min
  Info To Go - Radiointerview met Marleen

  Info To Go - Radiointerview met Marleen

  Op zaterdag 30 april is Marleen te gast in de radio-studio van RTV Oldambt te Winschoten.  In het programma Info To Go praat programmamaker Marianne van der Borgh met Marleen over de vereniging OOK en het belang van lotgenotencontact na het verlies van je kind. Het wordt een mooi gesprek. In overleg met Marianne heeft Marleen er een podcastaflevering van gemaakt, zodat het bereik van dit programmaonderdeel groter wordt dan de noordelijke provincie(s).

  • 52 min
  Met gebroken vleugels

  Met gebroken vleugels

  Take these broken wings, and learn to fly again, learn to live so free. Met  gebroken vleugels weer leren vliegen, hoe doe je dat? Marleen vertelt in deze aflevering over gedachten die haar bezighouden. Opnieuw leren vliegen is een actieve bezigheid, kost veel energie. Af en toe even niet hoeven, je even laten wiegen, ook dat mag.  Laat je maar even wiegen 'In the arms of the angel.' Marleen zingt het voor een ieder. Juist in deze tijd van onrust in de wereld...

  • 19 min
  Het is niet alleen mijn verdriet

  Het is niet alleen mijn verdriet

  Oscar, de zoon van Ingeborg, is 22 wanneer hij vrijwilligerswerk gaat doen in Venezuela. Hij wil de wereld ontdekken, maar helaas duurt zijn mooie avontuur niet lang. Oscar is één van de 8 mensen die omkomt bij een verkeersongeval. Het zal vijf weken duren voordat zijn lichaam terug is  in Nederland. Moeder Ingeborg vertelt over haar zoon en zijn plannen, het bericht van zijn overlijden en de periode van wachten en organiseren. 'Toen we zijn telefoon terugkregen, stonden daar zoveel foto's op. Hij heeft zo genoten.' Een indrukwekkend verhaal over het leven, de dood en het leven weer oppakken. Eén grote reis!

  • 54 min

Top Podcasts In Kids & Family

Girl's Girls Media
Dr. Becky Kennedy
Tinkercast | Wondery
WBUR
Stories Podcast / Wondery
Gimlet

You Might Also Like

Winny Bos - Doulawijzer
NPO Radio 1 / NTR / VPRO
NPO Radio 2 / KRO-NCRV
Echt Gebeurd
Marc-Marie & Aaf / Tonny Media
Chris Bajema