403 episodes

Maarten van Rossem en Tom Jessen geven hun kijk op het nieuws en de actualiteit.

Ook wisselende onderwerpen uit de geschiedenis komen voorbij.

Reageren op de podcast?
Mail naar maarten@t-talks.nl.

✉️ Ontvang de nieuwsbrief: https://bit.ly/3vtTqqW

Maarten van Rossem - De Podcast Maarten van Rossem

  • News
  • 4.8 • 29 Ratings

Listen on Apple Podcasts
Requires subscription and macOS 11.4 or higher

Maarten van Rossem en Tom Jessen geven hun kijk op het nieuws en de actualiteit.

Ook wisselende onderwerpen uit de geschiedenis komen voorbij.

Reageren op de podcast?
Mail naar maarten@t-talks.nl.

✉️ Ontvang de nieuwsbrief: https://bit.ly/3vtTqqW

Listen on Apple Podcasts
Requires subscription and macOS 11.4 or higher

  #386 - Interesseert me geen reet

  #386 - Interesseert me geen reet

  Maarten⁠ wil Bill Clinton niet ontmoeten. Er is ophef over het verzet. Groeperingen ontkennen het bestaan ervan. Tom heeft het laatste politieke nieuws. En een aanbidder van Erdogan meldt zich.🇺🇦 Luisterboek Oorlog Oekraïne😭 Luistertip: Je baan wordt afgepaktLuister tips🎧 Coalitie op ramkoers: Valt kabinet?🎧 BBB-aanhang valt Maarten lastig🎧 Strijd tussen stad en plattelandColleges🐼 Luisterboek China🆕 College 21ste eeuw🪖 Luisterboek Adolf Hitler🇺🇸 Luisterboek VS na Koude Oorlog🙏🏻 Kleine donatie🚨 Nut van Geschiedenis💡 Meer luisterboeken📣 College Onze Welvaart💬 Maarten Community📮 Stuur een bericht🔗 Twitter📱 InstagramShownotes✉️ Nieuwsbrief🎤 Tom als dagvoorzitterVideo📺 Poetin in het nauw: tekort aan tanks📺 Theorie van Fukuyama📺 BBB-aanhang valt Maarten lastigSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

  • 36 min
  #385 - Gevaarlijke vijanden

  #385 - Gevaarlijke vijanden

  Wil je op de hoogte blijven van nieuwe uploads, volg ons dan door te klikken op 'volgen' in je podcast app. Je steunt daarmee tevens de podcast. De Verenigde Staten lijken altijd vijanden nodig te hebben. Maar na Irak en Afghanistan ontbreekt één grote vijand. Maarten⁠ en Tom over wat dat betekent.🇺🇦 Luisterboek Oorlog Oekraïne❌ 95% van managers ABN eruitLuister tips🎧 Coalitie op ramkoers: Valt kabinet?🎧 BBB-aanhang valt Maarten lastig🎧 Oorlog Irak vs. Oorlog OekraïneColleges🐼 Luisterboek China🆕 College 21ste eeuw🪖 Luisterboek Adolf Hitler🇺🇸 Luisterboek VS na Koude Oorlog🙏🏻 Kleine donatie🚨 Nut van Geschiedenis💡 Meer luisterboeken📣 College Onze Welvaart💬 Maarten Community📮 Stuur een bericht🔗 Twitter📱 InstagramShownotes✉️ Nieuwsbrief🎤 Tom als dagvoorzitterVideo📺 BBB-aanhang valt Maarten lastig📺 Crisisberaad in Den Haag📺 Maarten over dassen-hysterieSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

  • 47 min
  #384 - Strijd tussen stad en platteland

  #384 - Strijd tussen stad en platteland

  Volg de podcast in je app, dan luister je nieuwe aflevering als allereerste. Zelden was de kloof tussen stad en platteland zo zichtbaar als na de monsterzege van BBB. Maarten⁠ krijgt het verwijt een zure BBB-basher te zijn. Tom vraagt hoe Rutte en co de kloof dinsdag in het Torentje kunnen dichten.🇺🇦 Luisterboek Oorlog Oekraïne❌ 95% van managers ABN eruitLuister tips🎧 Coalitie op ramkoers: Valt kabinet?🎧 Wat zijn de BBB-beloftes waard?🎧 Oorlog Irak vs. Oorlog OekraïneColleges🐼 Luisterboek China🆕 College 21ste eeuw🪖 Luisterboek Adolf Hitler🇺🇸 Luisterboek VS na Koude Oorlog🙏🏻 Kleine donatie🚨 Nut van Geschiedenis💡 Meer luisterboeken📣 College Onze Welvaart💬 Maarten Community📮 Stuur een bericht🔗 Twitter📱 InstagramShownotes✉️ Nieuwsbrief🎨 Schilderij The Ambassadors🎤 Tom als dagvoorzitterVideo📺 Maarten over Van Kooten & De Bie📺 BBB-kiezer: oud en laagopgeleid📺 Maarten over dassen-hysterieSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

  • 48 min
  #383 - Xi knuffelt Poetin dood, maar wat wil China?

  #383 - Xi knuffelt Poetin dood, maar wat wil China?

  Volg je ons nog niet? Volg de podcast in je app voor automatische updates. Warme woorden tussen Xi en Poetin. Maar geen diplomatieke doorbraak over Oekraïne. Wat was het doel van het bezoek aan Moskou? Maarten⁠ en ⁠Tom⁠ over dit geopolitieke schaakspel. En het gaat over dassen. Luister ook dit college over de oorlog in Oekraïne.Luister tips🎧 Hoe ChatGPT ons leven verandert🎧 Alle baasjes eruit: dit is het effectColleges🐼 Luisterboek China🆕 College Oorlog Oekraïne🪖 Luisterboek Adolf Hitler🇺🇸 Luisterboek VS na Koude Oorlog🙏🏻 Kleine donatie🚨 Nut van Geschiedenis💡 Meer luisterboeken📣 College Onze Welvaart💬 Maarten Community📮 Stuur een bericht🔗 Twitter📱 InstagramShownotes✉️ Nieuwsbrief💪🏻 Alle baasjes eruit: dit is het effect🎤 Tom als dagvoorzitterVideo📺 Verhuist Maarten naar de VS?📺 BBB-kiezer: oud en laagopgeleid📺 Komt er nieuwe bankencrisis?Social media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

  • 39 min
  #382 - Hoe ChatGPT ons leven verandert

  #382 - Hoe ChatGPT ons leven verandert

  ChatGPT is een hype. Iedereen kan ervaren hoe goed kunstmatige intelligentie (AI) al is. Een weg terug lijkt er niet te zijn. Toch is er ook een schaduwkant. Maarten⁠ en ⁠Tom⁠ over hoe ChatGPT ons leven verandert.🇺🇦 Luisterboek Oorlog Oekraïne💪🏻 Hier wil iedereen werkenLuister tips🎧 Coalitie op ramkoers: Valt kabinet?🎧 Wat zijn de BBB-beloftes waard?🎧 Oorlog Irak vs. Oorlog OekraïneColleges🐼 Luisterboek China🆕 College 21ste eeuw🪖 Luisterboek Adolf Hitler🇺🇸 Luisterboek VS na Koude Oorlog🙏🏻 Kleine donatie🚨 Nut van Geschiedenis💡 Meer luisterboeken📣 College Onze Welvaart💬 Maarten Community📮 Stuur een bericht🔗 Twitter📱 InstagramShownotes✉️ Nieuwsbrief🎨 Schilderij The Ambassadors🎤 Tom als dagvoorzitterVideo📺 Verhuist Maarten naar de VS?📺 BBB-kiezer: oud en laagopgeleid📺 Komt er nieuwe bankencrisis?Social media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

  • 44 min
  #381 - Coalitie op ramkoers: Wanneer valt het kabinet?

  #381 - Coalitie op ramkoers: Wanneer valt het kabinet?

  Sinds de monsterzege van BBB raken de verhoudingen binnen de coalitie steeds verder verstoord. Een val van het kabinet lijkt een kwestie van tijd. Maar met een naderende bankencrisis komt dat zeer ongelegen. ⁠Maarten⁠ en ⁠Tom⁠ vragen zich af: Hoe groot wordt deze crisis?🇺🇦 Luisterboek Oorlog Oekraïne💪🏻 Hier wil iedereen werkenLuister terug🎧 Had Hitler een atoombom?🎧 Wat zijn de BBB-beloftes waard?🎧 Oorlog Irak vs. Oorlog OekraïneColleges🐼 Luisterboek China🆕 College 21ste eeuw🪖 Luisterboek Adolf Hitler🇺🇸 Luisterboek VS na Koude Oorlog🙏🏻 Kleine donatie🚨 Nut van Geschiedenis💡 Meer luisterboeken📣 College Onze Welvaart💬 Maarten Community📮 Stuur een bericht🔗 Twitter📱 InstagramShownotes✉️ Nieuwsbrief⚔️ 1 jaar oorlog Oekraïne🎤 Tom als dagvoorzitterVideo📺 Ruzie met Caroline📺 BBB-kiezer: oud en laagopgeleid📺 Crisis in coalitieSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

  • 38 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
29 Ratings

29 Ratings

Zeeuws Meisje ,

Beterschap!

Ik wens Maarten van harte beterschap!
Annemieke
Salem, Oregon, USA

RvdE ,

Dankjewel!

Heel erg fijn om naar te luisteren, relativerend en zonder hysterie. Een perfect ontsnapping uit de waan van de dag, om zo een wat begrijpelijker beeld van onze wereld te krijgen. Misschien koop ik wel een Lexus.

mattvanleeuwen ,

Favoriete podcast

Wat een heerlijke podcast; terugkijkend naar de geschiedenis, en kritisch naar het heden, maar altijd iets van te leren, vind ik het een unieke ervaring. Gezond verstand en Hollandse directheid. Mijn favoriete podcast.

Top Podcasts In News

The New York Times
Serial Productions & The New York Times
NPR
The Daily Wire
Crooked Media
MSNBC

You Might Also Like

Marcel van Roosmalen & Gijs Groenteman
BNR Nieuwsradio
NRC
NPO Radio 1 / NOS / EenVandaag
de Volkskrant
NPO Radio 1 / AVROTROS