50 episodes

Quim Rutllant i Ester Plana presenten tota la informació sobre la cultura catalana d'arrel, dissabte a les 6h

Mans (El suplement‪)‬ Catalunya Ràdio

  • Music

Quim Rutllant i Ester Plana presenten tota la informació sobre la cultura catalana d'arrel, dissabte a les 6h

  Mans, 05/06/2021

  Mans, 05/06/2021

  Corpus recupera l'esperit festiu

  Corpus és una de les celebracions més importants del calendari festiu català i manté, a moltes poblacions, activitats tradicionals emblemàtiques. Enguany, sempre mantenint les normes sanitàries, Corpus es viurà amb certa plenitud a molts llocs com Sallent, La Garriga, Barcelona o Solsona, per exemple. També parlem del Dia de l'Associacionisme i del seu poder educador.

  • 53 min
  Mans,29/05/2021

  Mans,29/05/2021

  Els colors de Corpus tornen al carrer

  Sense perdre de vista en cap moment les mesures sanitàries, les poblacions amb tradició de catifes i enramades per Corpus comencen a fer els preparatius. Descobrim com es desenvoluparà enguany aquest art floral festiu gràcies a la Federació Catalana de Catifaires i anem a Arbúcies a on ja se celebren alguns actes aquest mateix cap de setmana. A més, ens fem ressò dels festival de música Cornamusam d'Olot, Cantilafont al Lluçanès i Espurnes de Llagostera.

  • 54 min
  Mans, 22/05/2021

  Mans, 22/05/2021

  Mans continua investigant a l'entorn de la represa d'activitats de les colles de cultura popular i de les dificultats en les que es troba cada àmbit concret. Parlem amb els responsables de la Federació d'Ateneus, la Federació Catalana de Societats Musicals i l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya perquè ens expliquin la seva situació. A més, ens fem ressò de les activitats del cap de setmana molt marcades per la segona Pasqua i també del Festival Cornamusam d'Olot.

  • 1 hr
  Mans, 15/05/2021

  Mans, 15/05/2021

  Mans continua investigant a l'entorn de la represa d'activitats de les colles de cultura popular i de les dificultats en les que es troba cada àmbit concret. Parlem amb els responsables de la Federació de Diables, l'Agrupament d'Esbarts Dansaires i la Coordinadora de Ball de bastons perquè ens expliquin la seva situació. A més, ens fem ressò de les activitats alternatives proposades a Berga enlloc de La Patum, del II Congrés de la Jota de Falset i de la Final de la Súper Sardana de l'Any.

  • 52 min
  Mans, 08/05/2021

  Mans, 08/05/2021

  Mans fa un seguiment a la represa d'activitat dels diferents àmbits de la cultura popular. En quina situació es troben les entitats? Quines dificultats tenen per realitzar els actes de manera segura? Per començar, parlem amb representants del sector casteller, sardanista i geganter. A més, ens fem ressò d'algunes de les festes del cap de setmana com les de Sant Anastasi de Lleida i Badalona o la Fira Bruixa de Llers.

  • 50 min
  Mans, 01/05/2021

  Mans, 01/05/2021

  Aquesta setmana, la Consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha donat a conèixer els grans eixos del que serà el nou Pla d'Impuls de la Dansa d'Arrel. En parlem en un Mans en el que també descobrim el projecte per digitalitzar tot el bestiari català o la nova Aula Musical de Tona.

  • 49 min

Top Podcasts In Music

Listeners Also Subscribed To

More by Catalunya Ràdio