81 episodes

Jeg vokste opp i fiskeværet Andenes og har arbeidet som journalist siden 1989. Det har vært litt av en reise og jeg har formidlet utallige historier i lokale- og nasjonale medier.
I min podcast vil du møte mennesker som åpner opp og deler sine erfaringer og tanker om livet. Målet med å ha min egen "radiostasjon" er å bidra til å spre glede, informasjon, kunnskap og inspirasjon. SHARING IS CARING!

Marianne møter mennesker Unknown

  • Business

Jeg vokste opp i fiskeværet Andenes og har arbeidet som journalist siden 1989. Det har vært litt av en reise og jeg har formidlet utallige historier i lokale- og nasjonale medier.
I min podcast vil du møte mennesker som åpner opp og deler sine erfaringer og tanker om livet. Målet med å ha min egen "radiostasjon" er å bidra til å spre glede, informasjon, kunnskap og inspirasjon. SHARING IS CARING!

  Marianne møter Nicolas Eberhart

  Marianne møter Nicolas Eberhart

  When I wake up this morning, I didnt know know that I was going to met this guy.  Yesterday he did a personal record. 24 year old Nicolas Eberhart from Praha have been 100 days on his bike, and his plan is to cycle in one year, hopefully through all the countries in Europe.
  He is now in Lofoten, on his way to the middle and south in Norway after two weeks at the roads of Finnmark and Troms in rainy weather. Today we met and had good time together in Rolfs bar, nearby the bicycle house in Grunnfør, Hadsel,  where he has been sleeping tonight after a distance of 140 kilometer yesterday in a rainy and windy weater.
  Its a part of the national tourist route of Norway. 
  - I met a couple from France nearby northcape, and they told me so entusiatic about this cool place, and I really like it here! 
  In this episode you can listen to Nicolas talking about his trip. 
   
  https://www.nasjonaleturistveger.no/no/turistvegene/lofoten/grunnfor

  • 41 min
  Marianne møter Margreth Olin

  Marianne møter Margreth Olin

  I ukens episode møter du Margreth Olin, en av Norges dyktigste dokumentarfilmskapere.Aktuell med filmen ”Fedrelandet”

  • 33 min
  Marianne møter Ana Ferreira

  Marianne møter Ana Ferreira

  Ana Ferreira er en dyktig fadosanger fra Braga i Portugal. Jeg var så heldig å få høre henne og hennes dyktige kolleger synge en hel kveld på den sjarmerende restauranten O`Fado, som ligger inne i et sjarmerende smug i Porto. For en opplevelse!
  Hun trente i det klassiske området i sang og piano og dedikerte seg frem til 2013 til undervisning. I denne episoden får du høre litt mer om Ana og hvorfor hun nå bare synger denne sjangeren. 
  Hun var en del av prosjektene "Sopran, fiolin og orgel", "Fam'art Ensemble", "Portugal ante Ensemble", "Dualogum".
  I 2014 debuterte hun som sanger og fast pianist ved «Quevedo Port Wine» i VNGaia, hvor hun kunne utvikle seg og lære litt om Fado.
  I 2016 vant hun «Concurso Viana Canta o Fado» og i 2017 «Fado Contest of Lordelo do Ouro e Massarelos».
  Mer om Ana: https://fadonabaixa.com/our-musicians-ana-ferreira
  Hvis du er i Porto, unn deg selv et helaften med mat og fadomusikk her:
  https://ofado.com
  Jeg fikk også møte hennes dyktige kollega Adriana Paquete, som har gitt ut CD. Du hører hennes musikk her: https://open.spotify.com/artist/0fvVriKZytDbGNy5vLgmhH
  PS. Det er lurt å bestille bord på forhånd. 
  Det er selvsagt også mulig å få oppleve fadomusikk andre steder i Portugal. 

  • 13 min
  Marianne meets Julio Castro

  Marianne meets Julio Castro

  I denne episoden får dere møte historieinteresserte Julio Castro fra Galicia i Spania. Han bor i den sjarmerende fiskerlandsbyen Nigrán i Galicia, omlag 20 minutters kjøretur fra Vigo, som tidligere var en av Europas viktigste havnebyer.
  Dette vakre, frodige området langs nordvestkysten av Spania, et par timer fra byen Porto i Portugal, er fullspekket av historier.  Og Julio deler i denne samtalen også sin kunnskap om det norske skipet "Thalasso", som forliste like det forrevne klippene ved Cabo Silleiro, Bayona, i et voldsomt uvær, nyttårsaften 1948. Bare en person overlevde, en norsk jente på 10 år. 
  Julio snakker godt norsk etter 50 års erfaring fra norske cruiseskip, hvor han stort sett arbeidet med norsk mannskap.
  Jeg valgte likevel å gjøre intervjuet på engelsk, slik at denne historien kan nå flere.
  Julio tok meg og en venn av seg med til det 99 år gamle monumentet, a la Marina Universelle   på Monteferro-høyden. Det er dedikert alle sjømenn som har forlist i det enorme Atlanterhavet.
  Vår samtale finner sted på en benk under trærne, rett ved siden av det 25 meter høye granittmonolit-monumentet, som har fire bronsekroner og en skulptur av Jomfruen av Carmen, skytshelgen for sjømenn, med en Jesusbarn i armene.
  På nordsiden er det en hvit marmortavle som lyder som følger:

  " En bønn for navigatørene som i kampen for tilværelsen fant sine graver i havet, for de som omkom og kjempet for ære for sitt hjemland eller for idealet. For mange tragedier, kort sagt, begravet i bunnen av Atlanterhavet."

  Den engasjerte 74-åringen pensjonerte seg under Corona-pandemien, og tilbringer nå mye tid ute i hagen, der han har sitrontrær, urter, bær og andre frukter. Han liker også å gå tur og holde seg i form, og sørger jevnlig for å fyller på med ny kunnskap via internett og bøker. Og han reiser mye, ofte til Norge. Det skal han kanskje også gjøre i sommer. 
   

  • 23 min
  Marianne møter Anita Helen

  Marianne møter Anita Helen

  Anita Helen Rasmussen fra Sørvågen i Lofoten ble nasjonalt kjent da hun deltok i TV-serien "Den sjette sans" i 2011. 62-åringen er utdannet frisør, arbeider som spiriturell veileder, kurs- og foredragsholder, jobber med  film- og TV-prosjekter, og gir snart ut sin fjerde bok. Hun får oppdrag fra mange steder i verden og hjelper til med å finne både mennesker, dyr eller gjenstander. Hun er eldst av 13 søsken og flyttet hjemmefra som 14-åring. Bare fire år gammel hadde Anita sitt første møte med "den andre siden". Livet har ikke vært en dans på roser, men hun ser på det som lærdom. Anita har blant annet overlevd to alvorlige kollisjoner, trent seg opp til å gå igjen og idag er nå stadig å se på fjellturer.  Møt livsglade Anita, hør om hennes spennende prosjekter og erfaringer.
  Les mer om Anita Helen Rasmussen

  • 37 min
  Marianne møter Iso Porović

  Marianne møter Iso Porović

  Han er skuespiller, regissør og har også arbeidet som teatersjef i Sverige. I denne episoden får dere bli nærmere kjent med mannen som har spilt i utallige teaterforestillinger, vært med i filmer og utgitt egne bøker. Han er nemlig også poet og interessen for dikt kom i svært ung alder. For å nevne noe, så har han også spilt i Shakespares Hamlet, bekledt en av hovedrollene, som Karl Oskar i forestillingene Utvandrerne.  Iso Porović er født i 1965, men har rukket så mye, både på og ved siden av scenen, at man skulle tro denne mannen hadde levd flere liv. Han har også familie, kone og fire voksne barn. 
  Iso har også opplevd krigen i Bosnia.
  Selv ble han født i Prijepolje i Serbia og har bodd flere år i Sarajevo, der han tok sin utdannelse på akademiet for scenekunst. En tid etter krigen ,flyttet han til Sverige, der han har bodd og arbeidet i mer enn 20 år.
  Nå har han flyttet til Nord-Norge og arbeidet som scenekunst-instruktør for de fem kommuner som utgjør Vesterålen. Det er tidvis nokså hektisk å reise mellom teaterstykker , flere av dem foregår omtrent samtidig.  Og det krever en strukturert person å holde på med så mange prosjekter på en gang. Iso gleder seg over at han nå får bidra i enda større grad til å løfte andre og rekker utrolig nok også å arbeide med egne frilansprosjekter i den frie teatergruppa Pilgrim.  
  Les mer om Iso her:

  • 51 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
NPR
Money News Network
Marketplace
Dan Fleyshman
Sean Castrina