14 episodes

Podcastet er for dig, der gerne vil have inspiration til familielivet. Sammen anskuer vi hverdagens udfordringer og glæder. Vi ser sammen problematikkerne fra et andet perspektiv. Vi taler om, hvordan vi kan udvikle os og bryde fri af gamle mønstre, så de ikke går i arv til vores børn, men stopper med os.

Marianne's Corner Podcast Marianne Thyboe Mentor og Inspirator

  • Kids & Family

Podcastet er for dig, der gerne vil have inspiration til familielivet. Sammen anskuer vi hverdagens udfordringer og glæder. Vi ser sammen problematikkerne fra et andet perspektiv. Vi taler om, hvordan vi kan udvikle os og bryde fri af gamle mønstre, så de ikke går i arv til vores børn, men stopper med os.

  Fra opvækst med misbrug, overgreb og vold til powerfuld rollemodel

  Fra opvækst med misbrug, overgreb og vold til powerfuld rollemodel

  Powerfulde Tanya Tranholm deler sin traumatiske opvækst, som var præget af misbrug, overgreb og vold. Hør også hvordan hun står ved sig selv og heler barndommens sår. Ikke kun for sin egen skyld, men også for sine børns skyld.  Vi kan lære meget af Tanya, om at stå ved os selv og vores historie.  Tanya fortæller også, hvorfor det er svært at bryde fri af mønstrene og hele sine sår fra barndommen. "Hellere at høre til i smerten end at opleve ensomheden".  Tanya Tranholm foredragsholder, coach, underviser og forfatter fra customlifedesign.dk

  • 56 min
  Hvordan påvirker isolation og manglende legeaftaler børnene?

  Hvordan påvirker isolation og manglende legeaftaler børnene?

  Hej Marianne

  Tak for alle de gode og nyttige ting du deler på din side. Det er fantastisk.  Jeg har et par spørgsmål, som jeg tænker kunne være rigtig rart for mange lige nu, at få afklaret, som du med din ekspertise måske kan hjælpe med.  Som det ser ud nu er alle børn i “isolation” i minimum en måned. Den måned bliver med stor sandsynlighed til 2.  Hvor længe går det, at børn er isoleret fra andre børn og næsten også for omverden, uden at de tager skade af det, eller at det påvirker dem meget negativt? De får jo ikke meget social stimuli.

  Man kan jo godt lave små legeaftaler, men jeg må sige at vi holder os fra det indtil videre, da vi jo godt ved at det er klogest at lade være.  Et andet spørgsmål for os forældres skyld:

  Hvor meget kan vi tillade os at trække os tilbage (overlade børnene til “sig selv”) og arbejde/lave voksen-ting, nu hvor børnene ikke er afsted i institution?  Vores børn er 2 og 4 år og har derfor brug for meget hjælp, så det er svært at nedprioritere dem, men det er omvendt også nødvendigt at foretage nogle voksenting, så hverdagen ikke sejler alt for meget. Arbejde er selvsagt nødvendigt for de forældre, der ikke har fri og det er derfor svært at give børnene den nødvendige opmærksomhed. Hvor meget skader det dem hvis det står på i flere måneder?  Tror spørgsmålene og måske et par råd til at komme igennem de mange anderledes, for børnene lidt kedelige dage, kan hjælpe mange i disse lidt hårde hjemmetider.  Kh Sofie ❤️  Kære Sofie  Det er nogle rigtig gode spørgsmål, for det er svært for mange familier, at få alle ender til at hænge sammen.  Børn tager ikke skade, af at være isoleret nogle måneder sammen med deres forældre pga corona virussen. Snarer tvært imod. Flere forældre river ½ år ud af kalenderen, for at rejse jorden rundt sammen med børnene. Nogle sejler på det åbne hav i uger/måneder uden at møde andre, og de kan ikke have særligt meget legetøj med om bord på skibet og er uden internet til iPaden. Flere og flere forældre hjemmepasser deres børn, og de tager ikke skade tvært imod.  Rigtig mange børn, selv de helt små, har en stresset hverdag. De er i store institutioner med for få pædagoger, der kan hjælpe dem. Hvilket er skadeligt for vores børn.  Når vi oplever, at vores børn reagere på isolationen, så er det fordi:

  Hverdagen ikke er som den plejer at være - vi er vanemennesker, jo mindre barnet er, jo vigtigere er det, at holde fast i de daglige rutiner (børn reagere også, når sommerferien starter)

  Barnet keder sig - de er vant til, at der sker noget hele tiden. De er vant til så mange stimuli, så nu hvor der pludselig er stille, ved de ikke hvad de skal gøre af sig selv.

  Barnet føler sig ensomt - fordi vi forældre har fået travlt med alle de kasketter, vi har fået på, på én gang: Forældre, medarbejdere, lærer, pædagoger osv. Børnene føler sig ensomme, fordi vi ikke nærværende.

  Børnene mærker vores bekymringer og dårlige samvittighed - det smitter af på vores børn

  Mindre børn kan ikke sætte ord på, det der er svært. Det handler derfor om, at vi ser budskabet bag barnets opførsel. Det gælder fx, når dit barn bliver opmærksomhedskrævende ved at hænge i skørterne, klynker, river ting ned, får raserianfald, eller når der opstår søskende skænderier.  Det vi forældre kan gøre er, at:

  Skabe en ny hverdag med nye rutiner - I kan lave et skema (gerne sammen med børnene) som viser, hvad I skal lave, og tale om skemaet hver dag

  Spejle dit barn - Spejl dit barn, når noget er "træls" ved at sætte ord på det dit barn føler eller gentage dit barns egne ord. Fx "Er du sur på lillebror, fordi han tog din dukke?"

  Få hjælp - Drop de alt for store forventninger til dig selv. TV og iPad er helt okay.

  • 15 min
  Sådan kommer du igennem julen med mere ro, overskud og glæde

  Sådan kommer du igennem julen med mere ro, overskud og glæde

  Længes du efter en jul, som er ikke er så hektisk og stresset? Bliver du også drænet, når du har været på juleshopping sammen med en million andre stressede danskere? Ville du ønske du havde mere overskud? Og ville det ikke være dejligt, hvis gamle sure faster Erna ikke ødelagde julen igen i år med sit dårlige humør, men at alle familiemedlemmer er glade. Det ville også en fryd, hvis børnene også kunne bevare roen, selvom de er ved at dø i spænding. Ja at altid bare løb lidt lettere, hyggeligere, stille og roligt? Julen er hjerternes fest.  Heidie Kosiara fortæller, hvilke få æteriske olier, der kan være med til at rede julen. Så du kan komme igennem julen uden at tage for meget på i vægt og uden at være helt mast bagefter. Og hvordan selv den noget mere udfordrende familiemedlemmer bliver mildere og gladere, så vi alle kan få en harmonisk jul med plads til alle i familien.  Heidie er uddannet Kinesiolog og forfatter til bogen Duft dig glad med æteriske olier  www.heidiekosiara.dk og Facebookgruppe: Duft dig til mere glæde

  • 28 min
  Børns reaktion på mors stress og mindreværd

  Børns reaktion på mors stress og mindreværd

  Vi er to særligt sensitive mødre, der deler åbent og ærligt, hvordan vores problemer påvirkede vores sønner på hver sin måde.  Det er en sårbar og hjerteåbnende samtale med Heidie Kosiara, hvor Heidie fortæller, hvordan hendes søn overtog hendes stress. Jeg fortæller, hvordan min barndom med en alkoholisk far påvirkede mit moderskab, og hvordan mine sønner spejlede mig.  Vores sønner inviterede os til at blive bevidste om de sider i os, som havde brug for at blive healet, så vi kunne skabe balance, nærvær og glæde i relationen til vores sønner og til os selv.  Den største gave vi kan give vores børn er selvindsigt, og at tage ejerskab for de følelser som vores børn skaber i os.  www.mariannethyboe.dk og Facebookgruppe: Forældreskabet indefra ud  Heidie er uddannet Kinesiolog og forfatter til bogen Duft dig glad med æteriske olier  www.heidiekosiara.dk og Facebookgruppe: Duft dig til mere glæde   

  • 1 hr
  Familie flyttede til Spanien for at få mere tid sammen

  Familie flyttede til Spanien for at få mere tid sammen

  Sarah Damgaard Jacobsen og hendes mand drømte om at få mere tid sammen med deres to børn.  I podcastet fortæller Sarah, hvorfor de valgte at flytte til Spanien for 5 år siden, og hvad det har betydet for hende og hendes familie.  Hurra for at verden er så lille og alle de fantastiske tekniske muligheder vi har i dag. Jeg sidder i Danmark og taler med Sarah i Spanien. Lyden driller derfor en lille smule. Men jeg synes det er vildt, at det er muligt.  Følg dine drømme, hvor der er vilje er der vej  Sarah blogger om deres liv i Spanien her: Blog-uno.dk. Hun har skrevet bogen: "Hvor solen den danser" som handler om tilværelsen som børnefamilie i Spanien. Bogen er et opslagsværk spækket med gode råd, til dig der gerne vil flytte til Spanien.  Sarah er selvstændig, som digital assistent, hvor de fleste af hendes kunder er danske. Du finder hendes virksomhed her: HumbleBee Media  Har du et emne eller et spørgsmål, du gerne vil have belyst, så skriv i kommentarfeltet herunder eller til m@mariannethyboe.dk  DEL GERNE så endnu flere forældre kan få glæde af dette podcast

  • 50 min
  Vendepunkter i vores liv som mødre, døtre og kærester – del 1

  Vendepunkter i vores liv som mødre, døtre og kærester – del 1

  Forfatter Lise Egeberg har skrevet disse tre smukke monolog herunder, som handler om tre vigtige vendepunkter i mit liv.  I de to podcast læser Lise Egeberg nogle af de smukke og rørende monologer, hun har skrevet om mødres, adoptivmødres, og kæresters vendepunkter.  Vi taler om det værste, der kan ske i en mors og fars liv, at miste sit barn. Og vi taler om, hvordan det er at være bonusmor. Og hvordan hændelser i livet kan sætte sig fast og påvirke vores relation til vores børn.     Ønsker du at få Lise til at lave dit monolog, så kan du kontakte hende på mail: egeberg.lise@gmail.com eller per telefon: 20 15 29 02  Forfatter Lise Egeberg fortæller om bogen Butterflies & Pussytales, som hun har skrevet sammen med kunsteren Nille Bech  Billedet er venligst lånt af Nille Bech  Hør 2. del af podcastet her

  • 56 min

Top Podcasts In Kids & Family