216 episodes

Millásreggeli adások

Millásreggeli • Gazdasági Muppet Show Millásreggeli

  • News

Millásreggeli adások

  Fehérterror, tőzsdenyitás, vámpírok - 2020-02-18 09 óra

  Fehérterror, tőzsdenyitás, vámpírok - 2020-02-18 09 óra

  Mesél a múlt rovatunkban Katona Csaba történésszel Somogyi Béla és Bacsó Béla meggyilkolásának 100. évfordulójára emlékeztünk. A legfrissebb tőzsdei árfolyamokat Ritók Lajostól, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötőjétől szereztük be. Kultmogul rovatunkban egy kis vámpír-történelemmel szórakoztattuk a hallgatókat. Volt itt női vámpír, vérszívó zenetanár és magyar Drakula – 10 érdekességet hozott nekünk a vámpírokról Borbély Zsuzsa, a Fidelio vizuál, film, és könyv rovatvezetője.

  Szünetmentes áramforrások és viharkárok - 2020-02-18 08 óra

  Szünetmentes áramforrások és viharkárok - 2020-02-18 08 óra

  Az ilyen viharos időszakban különösen jó szolgálatot tehet egy jól megválasztott szünetmentes áramforrás, vagy szünetmentes tápegység. Ez a berendezés biztosítja, hogy egy adatközpontban ne álljanak le a szerverek, a kórházban ne kelljen félbehagyni műtéteket, illetve a gyártósoron folytatódjon a termelés. Szabó Gáborral, a BPS Kft kereskedelmi igazgatójával beszélgettünk. Viharos időket élünk! Csak a már átutalt vagy folyamatban lévő kifizetések összege meghaladja a kétmilliárd forintot. Ezt tovább növelik az ipari létesítményekben bekövetkezett károk. Lambert Gáborral, a Mabisz kommunikációs vezetőjével beszélgettünk a részletekről.

  Pomádé, jövedelemigazolás, zöldfinanszírozás - 2020-02-18 06 óra

  Pomádé, jövedelemigazolás, zöldfinanszírozás - 2020-02-18 06 óra

  Élőzünk és Bernadetteket köszöntünk, majd felkenünk egy nagy adag pomádét a hárénkra. Még egy adag pomádé, majd lapszemle és tőzsde. Budapest rovatunkban egy épülő új városnegyedről, új buszjáratról számoltunk be, egy reptéri közleményt is megosztottunk, amiből persze Ács Gábor méretes sztorit fabrikált. Ezt követően Veres Patrikkal, a Bank360 szakértőjével egy olyan trükkről beszélgettünk, amivel a hiteligénylés előtt álló ügyfelek órákat spórolhatnak meg, mivel az igényléshez szükséges jövedelemigazolást eddig nekik kellett beszerezniük a munkáltatótól vagy az adóhatóságtól. Kriptopédia rovatunkban Raskó Lászlót, az online kriptobroker MrCoin.eu stratégiai menedzserét faggattuk, majd cégenergia rovatunkban arról volt szó, hogy az alacsony kamatok és a zöldfinanszírozás miként támogatja a közműcégek stabil működését.

  Zsebműholdak és sáskajárás - 2020-02-17 09 óra

  Zsebműholdak és sáskajárás - 2020-02-17 09 óra

  Hétfő lévén Heuréka-élmény jövőbe tekintő rovatunkkal kezdtük az utolsó blokkot. Dr. Pacher Tibor, a Puli Space alapítója, igazgatója újra magyar világűr fejlesztésekről beszélt, most a világelső magyar zsebműholdak voltak terítéken. A SMOG-P és az ATL-1 elférnek egy zsebben, és nagyon hasznos kis eszközök. A tőzsdenyitásban Ritók Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője mondta el, hogy kezdte a hetet a BUX, utána pedig a Gazda beszélt az egyelőre csak Afrikát sújtó sáskajárásról, ami azonban könnyedén tovább is terjedhet.

  Botswana és piaci hírcsokor - 2020-02-17 08 óra

  Botswana és piaci hírcsokor - 2020-02-17 08 óra

  Adóvilág rovatunk afrikai túráján célországunk Botswana volt. Az ország történetéről, gazdaságáról, adózásáról Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezetője, adótanácsadó partnere beszélt, Feledy Botond, külpolitikai szakértő pedig politikai szempontból helyezte el az afrikai országot a palettán. Piaci hotspotunkban Kababik József üzletkötő beszélt sok piaci infóról: sorra került a japán GDP, mely alaposan vissza esve meglepte az elemzőket is, de az Nvidia, a Microsoft, a Tesla, a Toyota, a Volkswagen, és az Airbus is bekerült a mai merítésbe.

  Fővárosi büdzsé és makroadatok - 2020-02-17 06 óra

  Fővárosi büdzsé és makroadatok - 2020-02-17 06 óra

  Újabb hétfőn tavaszias lendülettel vágtunk bele a hétbe, rengeteg témával felvértezve. Kész van pl. a fővárosi büdzsé tervezete: az új városvezetés részvételi költségvetést készített, és 2023-ig lehívná a 99 milliárdos hitelkeret megmaradt részét. Mi az a részvételi költségvetés és mire kell a pénz? Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, a büdzséért felelős terület vezetője válaszolt kérdéseinkre. Majd: a héten az MNB FX-swap tenderére, amerikai és európai konjunktúra-adatokra érdemes figyelni, derült ki Kovács Mihály, az OTP Bank Elemzési Központ elemzője szavaiból - érdemes is figyelni, a rekord gyenge forint miatt, többek között.

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To