59 episodes

Cada setmana, des de fa ja 13 temporades, analitzem la tecnologia i les seves conseqüències a la societat, amb humor, de forma distesa, estil propi i en català.

mossegalapoma Tomàs Manzanares, Marc Alier

  • Technology

Cada setmana, des de fa ja 13 temporades, analitzem la tecnologia i les seves conseqüències a la societat, amb humor, de forma distesa, estil propi i en català.

  Vivint a Corea “Fins i tot la meva targeta de crèdit és Samsung” amb Roger Royo – Programa 426

  Vivint a Corea “Fins i tot la meva targeta de crèdit és Samsung” amb Roger Royo – Programa 426

  CAPSiDE patrocina aquest Podcast
  Tenim la sort que ens acompanya en Roger Royo, Secretari General de la Cambra de Comerç espanyola a Corea, amb qui parlem de la realitat asiàtica centrada en la tecnologia, en mig del seu viatge vital.

  Part 1
  Roger Royo és Secretari General de la Cambra de comerç espanyola a Corea, també és podcaster: “Hecho en Corea” per iOS i Android.

  Part 2:
  Apple

  Apple Maps ja inclou indicacions de transport públic a Espanya i part d’Europa.
  RUMOR: Possible nova Keynote d’Apple a finals de Març.

  Samsung

  Vídeo.
  Samsung és esbroncada per l’equip de seguretat de Google. Culpa a la koreana d’introduir canvis innecessaris en el Kernel d’Android dels seus dispositius afegint errades i vulnerabilitats.

  IoT

  Una review d’Amazon sobre una càmera domèstica per monitorar els nadons.


  Propostes Mosseguis

  (Guillem – articles coronavirus) Si voleu llegir sobre que va passar amb la grip aviar i el que podria estar passant ara amb el coronavirus aquesta serie de 4 articles es força interesant.
  (Tomàs – funda iPad) Funda per iPad resistent, per a ùs constant, exterior o nens.
  (Tomàs – complement airpods) Ganxo d’orella per AirPods Pro – ideal per a activitat exterior 8,99 €
  (SinnerBOFH – jocs) Recurs web on llisten clons o remakes Open Source de jocs clàssics per consola.
  (Roger – cinema) Parasite – i resta de pel·lícules del mateix Director.

  Motor d’hidrogen, nuclears i renovables amb Radurdin – Programa 425

  Motor d’hidrogen, nuclears i renovables amb Radurdin – Programa 425

  CAPSiDE patrocina aquest Podcast
  Avui ens visita l’amic David Martín (Radurdin) per parlar de les energies renovables, la nuclear i els motors d’hidrogen.

  Part 1

  Estat actual del mix elèctric a la península.

  Web de Red Eléctrica on es pot veure el consum actual.
  Estimació 100% renovable en 2040 o 2045. (Font: el diario.es)


  Dificultat de l’emmagatzematge elèctric.
  Per què és necessari energia nuclear per a reduir les emissions de CO2. – Podcast “A Ciencia Cierta“.
  Percepció sobre la perillositat de l’energia nuclear, biaix amb aquesta qüestió. Per què Chernobyl no és realment un accident nuclear.
  Centrals nuclears de nova generació, reducció dels residus nuclears. Article de Xataka sobre centrals nuclears de 4ª generació i article general de Jotdown sobre nuclear.


  Part 2:

  Els cotxes amb motor d’hidrogen
  Detectada vulnerabilitat en algunes bombetes del sistema Hue de Philips. Convé que feu un software update del Hub i de les bombetes. Hauríeu de tenir la versió 1935144040 del firmware del Hub.


  Propostes Mosseguis

  (Karlustarlux – vídeo) Molt interessant canal a YouTube d’una parella (ella xinesa, ell espanyol) que viuen a la Xina i expliquen, des del terreny prop de Wuhan, el tema del coronavirus.  – Si teniu curiositat de com és viure a la Xina avui en dia, mireu tot el seu canal.
  (Tomàs – domòtica) Endoll intel·ligent i programable Koogeek compatible HomeKit, Alexa i Google Assistant. És temporitzadors i no necessita hub. (37,99€)
  (Dani Gaya – sèrie) “Sex Education” a netflix i la seva selecció de temes musicals, q es pot trobar a spotify
  (Mama del Ludo – Sèrie) Raknarok
  (Marcel Huguet – Llibre) Si us agrada l’època de l’imperi Romà i les aventures de gladiadors, us recomano el llibre “Naumaquia” de Jordi Nogués. Sota el rigor que marca la historia, ens proposa un viatge a la Roma del Circus Màximus enmig de gladiadors, gladiadores i aurigues.
  (Ernest Forts – podcast) Ens recorda que l ’amic Benjamí Villoslada té un podcast i, més concretament, ens aconsella un dels darrers “Quiele tlàmite? – Un eulo” – molt important per a conèixer els nostres drets com usuaris a l’hora de fer tràmits amb l’Administració pública en digital.
  (Ludo – Llibre) Peter H. Diamandis – “The future is faster than you think”.
  (David – Podcast) “A ciencia cierta”
  (David – Serie) “Star Treck – the new generation”
  (Guillem – Navegador) Navegador standalone “Pale Moon“ 
  (Guillem – Sèrie de dibuixos animats) – “Kipo and the Age of  Wonderbeasts“

   

  Notícies falses sobre el coronavirus i Facebook i les eleccions als USA amb Berta Devant – Programa 424

  Notícies falses sobre el coronavirus i Facebook i les eleccions als USA amb Berta Devant – Programa 424

  CAPSiDE patrocina aquest Podcast
  Avui tenim el gran plaer de retorbar-nos amb l’amiga Berta Devant amb qui parlarem de les notícies tecnològiques de la setmana: Facebook sembla afavorir al Partit Republicà, FBI i Apple sobre el xifrat de l’iCloud, Notícies falses sobre el coronavirus i molt més.

  Part 1

  Els demòcrates es queixen que Facebook afavoreix als Republicans. FONT: Recode
  FBI, Apple i el xifrat de l’iCloud. FONTS: Macrumors i Applesfera
  Com les grans xarxes socials lluiten contra les falses notícies del coronavirus. FONT: Recode i La taxa de suicïdis als Estats Units. FONT: The Economist
  A Berlín, un home genera rutes congestionades a Google arrossegant un carretó carregat amb 99 telèfons. FONT: Gizmodo


  Part 2:

  Apple
  iOS upadte 13.3.1 que incorpora, entre d’altres coses, un ajustament per a desactivar el xip U1.
  Com desactivar xip U1: Anem a configuració > Privacidat > Serveis d’ubicació > Serveis del Sistema > Connexió de xarxa i xarxes sense fils.
  Altres
  Carregador Únic europeu. FONT:  Xatakamovil


  Propostes Mosseguis

  (Tomàs – carregador macbook) A Amazon i per 21,99 € trobareu carregadors de 60W per MacBook Pro amb mag Safe 2 – Models MacBook Pro i MacBook Air de de 2012 a 2014
  (Tomàs – sons) L’amic Albert Murillo, responsable també del programa Generació Digital a Catalunya Ràdio, té una web que és un recull sonor de paisatges, situacions, entorns. És, en definitiva, Art sonor. Gaudeix-ne a “Espacio Sonante”
  (KarlusTarlux – web) mapa en temps real sobre els casos confirmats de coronavirus i les morts.
  (David Peiró – Open Source) Open Sourced Reporting Network – Per informar sobre com la tecnologia defineix les noves fronteres de les dades, la privacitat, els algorismes i la intel·ligència artificial. 
  (Ludo – Vídeo) Distopia que fa pensar sobre la IA.


  Truquis mosseguis
   MacOS: Caché en local per iOS al Mac: Estalviar ample de banda ‘cachejant’ contingut al Mac:  Anem a Preferències del Sistema > Compartir > casella “Emmagatzemament en caché”. 

  Ens avisarà que hem de reiniciar tos els dispositius que volem que s’ajudin d’aquesta caracteristica. Ho fem, òbviament.
  Tenim un botó que diu ”Opcions” on podem veure el emmagatzemament que s’està fent servir li podem indicar un limit (per defecte està a il·limitat – HD ple).
  Informació detallada:

  + info Web d’Apple.
  Com activar-ho fins i tot en diferents xarxes.
  Comanda de terminal per ajustaments avançats.

  Jeff Bezos hackejat i mor Clayton Christensen, el pare de la innovació disruptiva – Programa 423

  Jeff Bezos hackejat i mor Clayton Christensen, el pare de la innovació disruptiva – Programa 423

  DAVOS/SWITZERLAND, 23JAN13 – Clayton Christensen, Professor of Business Administration, Harvard Graduate School of Business Administration, USA concentrates during the televised session ‘Leading through Adversity – Improving Decision-Making’ at the Annual Meeting 2013 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 23, 2013.Copyright by World Economic Forumswiss-image.ch/Photo Remy Steinegger
  CAPSiDE patrocina aquest Podcast
  “The Guardian” ha fet una extensa recerca periodística i ha publicat com es va hackejar el iPhone d’en Jeff Bezos. En parlarem a la primera part del programa. A la segona ens fem resò de la mort d’en Clayton Christensen, el pare del concepte d’innovació disruptiva, teories que han impulsat el creixement d’empreses tecnològiques com Netfilix i Amazon.

  Part 1

  Investigació de “The Guardian”>sobre el hacking de l’iPhone d’en Jeff Bezos.


  Part 2:

  Mor Clayton Christensen, el pare de la innovació disruptiva, autor del llibre “The Innovator’s dilema“
  Científics de la Universitat de Nottingham trenquen l’enllaç directe entre dos àtoms de Reni i els tornen a unir després. Tot això passa dins un nanotub i, la gràcia de la cosa, és que ho han enregistrat en vídeo!
  23AndMe, l’empresa d’anàlisi de perfils genètics oberta al públic, sembla que va perdent pistonada i baixa la demanda de perfils genòmics. Això els portarà a reduir la plantilla un 14%.


  Propostes Mosseguis

  (Radurdin – podcast) “Polifrikis” – podcast setmanal en català – des de Ràdio Sant Cugat.
  (Radurdín – podcast) “0 en cordura” – podcast sobre jocs de taula, rol, còmics, etc – mensual i en espanyol.
  (Tomàs – DOMÒTICA) Interruptor fotoelèctric dia/nit (vàlid també per a exteriors)
  (Carlos Martinez – recurs web) Per a dissenyadors i desenvolupadors. Servei web (de pagament) que et calcula el percentatge positiu d’experiència d’usuari de la teva web. Quan més alt és el percentatge millor.


  Truquis mosseguis
  (iOS/iPadOS): Conèixer quins ‘dits’ tenim registrats a TouchID, Gràcies a en Joan Ortega, company de la FIB per aquest truqui: Tan sols cal anar a l’apartat d’enregistrament de empremtes dactilars a Ajustaments>TouchID i codi> a l’apartat on posa empremtes digitals si posem un dit o el que sigui al touchID podrem veure sombrejat a quina entrada fa referència. Recordeu que podeu renombrar les entrades i fins i tot enrregistrar més d’un cop un dit per a que vagi més ràpid a desbloquejar. Això darrer també aplica a FaceID amb el rostre alternatiu.

  El somni de Jeff Bezos – Programa 422

  El somni de Jeff Bezos – Programa 422

  CAPSiDE patrocina aquest Podcast
  L’escriptor nord-americà Franklin Foer, ha escrit un extens i molt interessant article a “The Atlantic” sobre la vida i els objectius de Jeff Bezos, el fundador i CEO d’Amazon. En parlarem a la primera part del programa.
  A la segona part, com sempre, notícies breus, entre d’altres que Disney+ avança l’arribada a l’estat espanyol.

  Part 1

  Article sobre Jeff Bezos a “The Atlantic”


  Part 2:

  Disney+ arribarà el 24 de març i costarà 6.99 € al mes.
  Turquia restableix l’accés a la Wikipèdia (Font: NetBlocks).
  SpaceX prova la seguretat de la càpsula Crew Dragon (Font: Gizmodo).


  Propostes Mosseguis

  (Tomàs – Podcast) “The Sound of Film Music”, podcast en català que parla sobre la música de les bandes sonores, creat i editat per l’Enric Pineda. Podeu ajudar al projecte a l’Aixeta. També el trobeu a Spotify.
  (Ludo – Sèrie) “Picard” a Amazon Prime Video


  Truquis mosseguis

  (Android) Gràcies a l’amic Carles Caño que ens passa aquest truc. Com sabeu YouTube, si no pagues, només permet reproduir vídeos amb la pantalla encesa, impedint, per tant, la reproducció de l’àudio en segon pla quan la pantalla es tanca. Per resoldre-ho instal·la VLC.
  (iOS) Menú Configuració -> General -> Accessibilitat -> Facilitats de visualització -> Filtres de color, un cop en aquest menú, activar i posar el “tick” a Escala de grisos; ara anar “Enrere” fins el menú Accessibilitat, anar a baix de tot i prémer “Drecera d’accessibilitat”, un cop en aquest altre menú, posar el “tick” a “Filtres de color”.
  (iOS) Filtre per a que la pantalla faci menys llum que el mínim de llum que ens dóna el control propi d’iOS (i així consumeixi menys bateria). Ajustaments > Accessibilitat > activar ”Zoom”. Ara el que hem de fer es fer 3 tabs amb 3 dits, llavors en surt un menú contextual, on apareix una opció que es diu ”seleccionar filtre”, aquí hem de triar “poca llum”.

  The Witcher i les tendències tecnològiques de la dècada – Programa 421

  The Witcher i les tendències tecnològiques de la dècada – Programa 421

  CAPSiDE patrocina aquest Podcast
  Parlem de la sèrie de Netflix “The Witcher” i de les tendències sobre tecnologia previstes per a aquesta dècada. A la segona part notícies breus sobre Google, Tesla i Apple entre d’altres.

  Part 1

  “The Witcher“, novel·les, vídeojocs i sèrie a Netflix.
  Algunes de les principals tendències tecnològiques per la nova dècada segons Peter Diamandis.


  Part 2:

  Google permetrà escollir el cercador per defecte quan configuris un nou dispositiu Android (FONT: Cincodias)
  Els TESLA podran parlar amb els vianants (es suposa que emetran algun tipus de só amb tons, avisos o indicacions) (FONT: Engadget)
  Apple utilitza tecnología de coincidència d’imatges per ajudar a trobar i informar sobre la explotación infantil: (FONT: Apple – declaracions de la directora de privacitat d’Apple a The Telegraph)  Propostes Mosseguis

  (Ferran – Pel·lícula) “Utopia” a Filmin: una barreja surrealista de conspiració, paranoia i revòlvers
  (SinnerBOFH – música) Tota la discografia de Rush, en especial: Hemispheres (1978) – Moving Pictures (1981) – Vapor Trails -Remixed- (2013).
  (Benjamí Villoaslada – Llibre) “The Roving Mind (English Edition)” de l’Isaac Asimov (anglès).
  (Ludo – documental) “Our man in Japan” a Netflix.


  Truquis mosseguis

  (MacOS) Com canviar ràpidament entre finestres d’un mateixa app.

  Cmd+Tab = canviar entre apps,  Shift+Tab per anar enrere, fletxa avall per canviar entre finestres d’una mateixa app.
  Exposeé = gest amb 4 dits en el trackpad, es pot enllaçar amb cantonades actives.
  Mode Dock = prement una estona la icona del dock per a seleccionar la finestra que volem.
  Anem a Prefs. del sistema > Teclat i escollim teclat de la llista lateral. Allà activem la casella Moure el focus a la següent finestra. Aquí podem assignar-li la nostra dreçera, jo ho tinc amb alt+tab.


  (NAS) Si tens un NAS (tipus Siynology), la gent de NASEROS han publicat un tutorial (inclou vídeo) de com muntar un servidor de DNS Pi-Hole com un contenidor dins el NAS.

Customer Reviews

Pepitolomo ,

No me'n canso mai

Fa més de 7 anys que us segueixo i no m'he cansat mai d'escoltar tots els vostres programes i opinions. Em trec el barret.

PepLluís ,

Genial podcast tecnològicament dispers

Molt recomanable podcast tecnològic en català.

Tertúlia, notícies i cultura dispersa.

numialgui ,

El millor podcast d'Apple en Català

Us recomano que escolteu aquest podcast!

Top Podcasts In Technology

Listeners Also Subscribed To