51 episodes

Gelul over films, door vrienden voor vrienden!

Moviegelul met vrienden Leon Jackson en Bram Koedam

  • TV & Film

Gelul over films, door vrienden voor vrienden!

  Moviegelul met vrienden #40 – Princess Mononoke (1997)

  Moviegelul met vrienden #40 – Princess Mononoke (1997)

  Een woeste rabiate aanval vanuit het achterland op de geïndustrialiseerde stad. Een boerenprotest? Neen! Het is de zwijngod Nago en hij is boos. Als een gillende, zwetende massa vet en gorigheid springt hij uit de duisternis: net als wij.  We bespreken de onvolprezen klassieker Princess Mononke. Een podcast over bloedspetters, afgehakte ledematen, feeërieke muziek en schaamhaar. Is dit dus de ultieme kinderfilm? Is regisseur Miyazaki beter dan Walt Disney ooit was?  We gaan het allemaal beantwoorden in episode 40! Veertig, vrienden! Veertig.

  • 1 hr 21 min
  Moviegelul met vrienden #39 – Jaws (1975)

  Moviegelul met vrienden #39 – Jaws (1975)

  Wat een paradijselijk vakantieoord lijkt te zijn blijkt het jachtterrein voor een prehistorisch monster. Jurassic Park? Nee, Jaws!  De definitieve doorbraak van Steven Spielberg en de film die verantwoordelijk was voor het begrip ‘blockbuster’. En Bram, o die Bram, had ‘m nog NOOIT gezien.  Gaan we dit allemaal behandelen in episode 39? Ja. We’re gonna need a bigger podcast!*  *ja, dat is niet het citaat. Dat weten we. Als je eerst had geluisterd, dan had je dat geweten.

  • 1 hr 10 min
  Moviegelul met vrienden #38 – Labyrinth (1986)

  Moviegelul met vrienden #38 – Labyrinth (1986)

  Misschien wel de beste kinderfilm ooit, of helemaal geen kinderfilm?  Wat krijg je als je Henson, Lucas en Bowie samen een verhaal laat vertellen? In elk geval een psychedelische en redelijk duistere film met geweldige muziek waarin de meeste personages een hand in hun anus hebben.  We raken verdwaald in het Labyrinth en wenden al onze duistere krachten aan om de geheimen van deze film te ontwaren. En dat valt niet tegen. Vorm en inhoud staan centraal in deze podcast over De Bobbel van Bowie (1986)!

  • 1 hr 13 min
  Moviegelul met vrienden #37 – Con Air (1997)

  Moviegelul met vrienden #37 – Con Air (1997)

  Wat is gestoorder? 50 jaar voor een baas werken en dan horen dat ze je eruit gooien, of deze podcast luisteren? Geen idee, maar ik wilde dit citaat een beetje kunstmatig erin fietsen.  Een film over een vliegtuig vol met psychopaten waarvan een van de acteurs een grotere maniak is dan elk ander personage: Nicolas Cage! En gemaakt door een regisseur die daarna niemand heeft onthouden, maar waarbij de producent continu in zijn oor heeft geschreeuwd ‘Laat! Meer! Dingen! Ontploffen!!’ En dat is de combinatie die we wilden.  Dostojevski zei al: je beoordeelt een samenleving aan hoe ze om gaan met hun podcasters. Dus luister nu naar episode 37 over deze klassieker: Gedetineerden Lucht!

  • 1 hr 3 min
  Slap Gelul Met Vrienden – Aflevering 11

  Slap Gelul Met Vrienden – Aflevering 11

  Psychopaten, machtsfantasieën, sabotage, afsnijden in een Canta en in een overall mensen ongevraagd aanspreken. Maar deze aflevering gaat niet alleen over ons, we beantwoorden ook AL jullie vragen!  Daarnaast behandelen we een korte bloemlezing van onze eigen meest mislukte film-maak-avonturen, waarbij Leon even zijn ongezouten mening geeft over Brams acteerprestaties.  En tot slot natuurlijk De Pitch met weer twee spraakmakende voorstellen voor de nieuwe blockbuster: Bananaman OF the Cosby Show.  Doe maar luisteren doen. Oké, joejoe.

  • 54 min
  Moviegelul met vrienden #36 – Demolition Man (1993)

  Moviegelul met vrienden #36 – Demolition Man (1993)

  Voor deze episode van MGMV bundelden wij onze krachten met de Tilburgse giganten van Cinemaatjes, van de onvolprezen podcast Cinepraatjes. Samen nemen wij de film Demolition Man onder de loep, een clash tussen een macho-actiefilm en een satire. Kan dat? Blijft daar wat van heel?  Maar hoe verging het de ontmoeting tussen Brabant en Noord Nederland? Wordt dat ook satire, of vooral macho-actie? Het antwoord is ja; het werd chaos. Tilburg noch wij zullen ooit hetzelfde zijn.  En over de film is ook nog best wat zinnigs gezegd denken we. Doe maar luisteren.

  • 1 hr 44 min

Top Podcasts In TV & Film

iHeartPodcasts
Apple TV+
Sarah Marshall + Alex Steed
Ben Mandelker & Ronnie Karam
Was it Real? | Kast Media
Tom Welling & Michael Rosenbaum