203 episodes

En podcast om långsam och krånglig stickning - allt från stickhistoria till intresanta intervjuer. Snabbstickat? Nej, tack.

Nördic Knitting Johanne Ländin och Heléne Wallin

  • Leisure
  • 5.0 • 1 Rating

En podcast om långsam och krånglig stickning - allt från stickhistoria till intresanta intervjuer. Snabbstickat? Nej, tack.

  194. Socksnack

  194. Socksnack

  Dags att snacka sockor igen! Har det hänt något sedan sist vi gjorde ett sockavsnitt? Jomenvisst! I avsnittet nämns tips och trix, boktips och beskrivningar - precis som det ska vara i ett sockavsnitt. Och så får Heléne äntligen svaret på en gruvlig fråga hon möjligtvis funderat på sedan 2016.

  • 40 min
  193. Årtal och tumkil!

  193. Årtal och tumkil!

  Om någon tror att det inte finns så mycket att säga om vantar för att det är ett så litet, stickat plagg, så kan vi meddela att det är helt fel. 
  Vi har diskuterat vantar ända ner till masknivå med stickexperten Karin Kahnlund, som precis kommit ut med en ny bok med inspiration från traditionella svenska mönster. 
  Men med hjälp av boken kan du också komponera ett par helt egna, unika vantar. Så varför inte ta fram garn och stickor medan du lyssnar!

  • 48 min
  192. Birger Berge - stjärnornas man

  192. Birger Berge - stjärnornas man

  Birger Berge kan med rätta kallas för en stjärnornas man då stickade stjärnmönster är något han ständigt återkommer till. Johanne reste till Bergen och träffade Birger för en intervju. I avsnittet får du veta mer om Birger; hans nya bok, om stickhistoria, nordiska språk och garner samt "arvet från förr" och lusten att vilja skapa vackra saker. 

  • 31 min
  The Lærke Bagger Experience

  The Lærke Bagger Experience

  Vi hade turen att få biljetter till Lærke Baggers Mega-workshop på Moderna Museet i Malmö i början av februari. Det var en mäktig upplevelse att sticka spännande provlappar tillsammans med 148 andra Lærke-fans – för hon är något av stickningens rock star.
  Och vi fick en intervju!

  • 36 min
  190. Observatören Lotta Löthgren

  190. Observatören Lotta Löthgren

  Lotta Löthgren är stickdesigner, garnbutiksinnehavare och nu även stickboksförfattare. Boken heter Observationer och är lite speciell, för varje mönster hör ihop med en berättelse om naturen där Lotta bor och en årstid. 
  Och om du undrar varför Lottas garnbutik heter "Älgmarknadsgarn" så får du svaret i detta avsnitt.

  • 59 min
  189. Bokfloden - del 2

  189. Bokfloden - del 2

  Som utlovat kommer här del 2 av vår bokgenomgång. Det kommer blir fler avsnitt på temat då det ges ut så många fantastiska och fina böcker! I avsnittet pratar vi om nio nya böcker; två danska, tre svenska, två finska och två engelska. Länkar och mer infor finns på bloggen. 

  • 38 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Leisure

Sword AF
Smosh
Fallout Lorecast - The Fallout Video Game & TV Lore Podcast
Robots Radio
Critical Role
Critical Role
Duck Call Room
Si Robertson & Justin Martin
House Rules with Myquillyn Smith, The Nester
Myquillyn Smith
The Big Three by Donut Media
Donut

You Might Also Like

Stickesnack med Stickgäris
Stickgäris
Systerskapande
Sara Eckberg
Pattar pysslar
Pattar pysslar
Stickkaoset
Josefine & Alexandra
Stickkontakt
Stickkontakt Podcast
Pillret & CO
Pillerstickarn