87 episodes

Vanaf de redactie van Gamekings, bekend van Comedy Central, SpikeTV en http://Gamekings.tv komt deze wekelijkse podcast. Gamekings presentatoren Jelle en Koos ontvangen gasten met een fascinatie voor gaming, comics, anime, manga, film, TV, Star Wars, Marvel, DC en nog heel veel meer.

Definitie

nerd (de; m,v; meervoud: nerds)

1. iemand wiens IQ groter is dan zijn of haar gewicht

Nerd Culture - A Gamekings Podcast Blammo Media

  • TV & Film
  • 5.0 • 1 Rating

Vanaf de redactie van Gamekings, bekend van Comedy Central, SpikeTV en http://Gamekings.tv komt deze wekelijkse podcast. Gamekings presentatoren Jelle en Koos ontvangen gasten met een fascinatie voor gaming, comics, anime, manga, film, TV, Star Wars, Marvel, DC en nog heel veel meer.

Definitie

nerd (de; m,v; meervoud: nerds)

1. iemand wiens IQ groter is dan zijn of haar gewicht

  #43 over de beste films & series van 2021

  #43 over de beste films & series van 2021

  Dit is de laatste editie van Nerd Culture dat is opgenomen boven het fraaie Blast Galaxy. En die sluiten we daarom even gepast af met een speciale editie van Nerd Culture over onze top 10 films en series van de afgelopen tijd. Pak er dus maar een lekker croissantje bij, zet een goede bak koffie zoals onze Koos en ga er goed voor zitten. Of liggen. Het is tijd voor je favoriete podcast over het Nerd Kingdom. Dan hebben we het natuurlijk over Nerd Culture. Deel 43 wel te verstaan.

  Welke films en series zitten in onze top-10?
  Zoals je natuurlijk wist zijn we, vol trots, zware nerds. En dat ga je zeker zien aan de titels die in onze top-10 van de afgelopen tijd terecht komen. Maar welke titels komen nu echt naar voren? En hoe kwam het dat bepaalde films en series zo onwijs goed waren? Welke films of series hebben we mischien de laatste tijd niet genoeg aandacht gegeven? Terwijl het ons Nerd hartje stiekem wel wist te veroveren? Het kunnen ook zomaar titels zijn die in de afgelopen weken zijn uitgekomen. Zo hebben we één zeer recentelijke titel die net buiten onze top-10 valt. En dat is Don't Look Up. Waarom die er net buiten valt? Dat hoor je zo meteen.

  Don't Look Up valt net buiten de top-10
  Welk film heeft er het meest ervoor gezorgd dat we met een glimlach of verbazing de bioscoop uit kwamen? Welke film heeft ervoor gezorgd dat we zeker nog wel een maandje extra bij Netflix blijven? En wat zorgde ervoor dat bepaalde titels onze aandacht vast bleven houden? En hebben Koos en Jelle dezelfde titels aangebracht? Of zitten ze qua sommige titels volledig tegenover elkaar? En naar welke serie kijken ze uit om een nieuw seizoen ervan te gaan zien? Je hoort het allemaal in deze editie van Nerd Culture. Over onze favoriete films en series van de afgelopen tijd.

  • 1 hr 22 min
  #42 over The Batman, Dr. Strange 2 & The Eternals

  #42 over The Batman, Dr. Strange 2 & The Eternals

  Begin je zondagochtend goed met een heerlijk bakje koffie en een lekker croissantje. En dan hebben we ook nog eens een gloednieuwe editie van Nerd Culture voor je klaarstaan. Jouw favoriete podcast waar we alle Nerd nieuwtjes in behandelen. Hoe lekker is dat dan wel niet... Ook vandaag hebben Jelle en Koos een hoop te bespreken. Er zijn zoals altijd wat series en films bekeken. Plus een rits aan nieuwtjes verzameld plus wat aanraders. De twee gaan het onder andere hebben over Dr Strange 2. We gaan namelijk een wel heel bekende acteur terug zien in dit tweede deel. Dit en nog veel meer zie en hoor je allemaal in Nerd Culture nummer 42.

  The Batman is toch niet R-Rated
  Verder is er bekend gemaakt dat The Batman minder bruut gaan worden dan dat we eigenlijk hoopten. De film krijgt een PG-13 rating. Betekent dit meteen dat de film gaat tegenvallen? Jelle en Koos praten ook over Tony Stark. Zoals jullie vast weten ging het niet echt goed met hem in het laatste deeltje van The Avengers. Mogelijk komt er desondanks een nieuwe Tony Stark. En wij denken te weten wie de hoofdrol gaat spelen...

  De review van The Eternals
  Tot slot hebben ze het uitgebreid over The Eternals. Want die film is bekeken. Daarom een review op het einde van deze editie. Heb je die film nog niet gezien, pas dan op voor de spoilers. Koos en Jelle kondigen netjes aan wanneer het zo ver is. Kun je meteen de vingers in je oren stoppen als je de film nog niet gezien hebt. Moet je The Eternals gaan bekijken? Is het vet? Is het misschien wel de beste Marvel film aller tijden? Of viel het tegen? Het beloofd een gezellige en extra lange uitzending te worden. Je ziet en hoort het allemaal in Nerd Culture nummer 42.

  • 1 hr 35 min
  #41 over The Matrix Resurrections & The Book of Boba Fett

  #41 over The Matrix Resurrections & The Book of Boba Fett

  Ook in 2022 hebben we elke zondag jouw favoriete nerdy podcast klaarstaan. Koos en Jelle hebben tijdens kerst niet bepaald stil gezeten. Films, series en comics werden volle bak gecheckt en bekeken. En dus hebben de twee een hoop nieuwtjes om met jullie te bespreken. Zo praten ze over The Matrix Resurrections, The Book of Boba Fett en nog veel meer. Pak er lekker een croissantje bij, zet een goede bak koffie en knal je favoriete podcast kanaal maar aan. Er staat namelijk een gloednieuwe editie van jouw favoriete Nerd riedeltje voor de zondagochtend klaar. Dit is Nerd Culture nummertje 41.

  Krijgen we toch The Amazing Spider-Man 3?
  Nu Spider-Man: No Way Home al een paar weken uit is en erg goed scoort bij critici, kijkers en kassa, kon je er op wachten dat er geruchten zouden komen over een nieuw deel. Zo lijkt het erop dat we mogelijk straks een acteur gaan zien uit een vorige Spider-Man film. En nee, het is niet Tom Holland. Wie dat wel? Dat hoor je zo meteen. Verder hebben we het over The Matrix en dan voornamelijk Keanu Reeves. Dat hij een goed mens is, daar waren we het al over eens. Het blijkt dat hij zijn zuurverdiende centjes uit de films niet alleen voor zichzelf houd. Waar gaan die dollars dan wel naar toe?

  Nerd Culture over The Matrix Resurrections
  In het nieuwe jaar gaan we het natuurlijk hebben over Boba Fett. De serie verschijnt nu wekelijks op Disney+ en de eerste twee afleveringen staan online. Vonden wij het vet? Verder hebben we het over The Matrix Resurrection. Want ook die hebben we gezien. Mensen zijn er niet echt tevreden over. Hoe hebben Jelle en Koos de film ervaren? Moet je hier voor HBO Max nemen? Of kun je het beter overslaan. Dit en nog veel meer ga je horen en zien in je favoriete podcast. Welkom bij Nerd Culture #41.

  • 1 hr 11 min
  #40 over Spider-Man: No Way Home (Feat. Huey Brown)

  #40 over Spider-Man: No Way Home (Feat. Huey Brown)

  Na deze zondagochtend is het nog twee dagen wachten tot het officieel winter is. Meer dan genoeg reden om jezelf nog eens lekker om te draaien, te genieten van een bakje koffie en een croissantje terwijl je luistert naar je favoriete Nerd Podcast. We sluiten dit Nerd jaar af met een knaller. Nerd Culture nummer 40 staat helemaal in het teken van de bioscoop release van Spider-Man: No Way Home. Dus let op: Er zitten wat spoilers aan het einde. maar het merendeel is spoiler vrij. We gaan het immers ook even goed hebben over alle andere Spider-Man films. En Huey Brown schuift daar voor aan. Spidey is dan wel geen Batman, maar toch...

  Wie was de beste Spidey vertolker
  Wie kent hem niet? Het is de favoriete superheld van Stan Lee himself. We hebben het natuurlijk over Spider-Man, oftewel Peter Parker. Het verhaal begint zoals bij elke nieuwe reeks super hero films hetzelfde. Groot drama, sterfgevallen en dan begint het avontuur. Van de honderden Spider-Man comics, games en natuurlijk de MCU-films tot aan de mix van acteurs die in de huid van de held zijn gekropen. Er valt zo veel te vertellen over deze reeks. Wabt wie was nu de beste Spidey? Tobey Maguire, Andrew Garfield of Tom Holland. En wie zagen we terug in Spider-Man: No Way Home?

  Hoe goed was Spider-Man: No Way Home?
  Spider-Man staat natuurlijk ook bekend om zijn excentrieke bad guys. Van The Green Goblin, Electro, The Lizard, Sandmanm, Venom tot natuurlijk Doctor Octopus. Welke vijand zien we terug in No Way Home? We gaan het er allemaal over hebben in deze speciale episode van Nerd Culture, nummer 40.  Let nogmaals op de spoilers aan het eind als je de film nog niet hebt gezien. Koos, Huey en Jelle geven duidelijk aan wanneer ze het erover gaan hebben.

  • 1 hr 47 min
  #39 over Spiderman: Across the Spiderverse, Zack Snyder & Power Rangers

  #39 over Spiderman: Across the Spiderverse, Zack Snyder & Power Rangers

  Welkom bij een nieuwe Nerd Culture. Het is tijd voor nummer 39. Koos heeft twee weken vakantie, maar speciaal voor jullie is hij gewoon aanwezig. Je bent een nerd of niet. Samen met Jelle gaat hij al het keiharde Nerd nieuws van de afgelopen week behandelen. Ze hebben het vandaag onder meer over Batman: Court of Owls volume 1 (die Jelle heeft gelezen), Zach Snyder en veel meer. Je ziet het allemaal in een nieuwe editie van Nerd Culture. Eet een lekker broodje, zet een bakje koffie en druk maar snel op de Play knop van de website, de podcast app of op YouTube. En geniet van een welverdiende editie van Nerd Culture op de vroege zondagochtend.

  Zack Snyder gaat verder met The Justice Leauge
  Laten we beginnen met Zack Snyder en The Justice Leauge. Daar is leuk nieuws over vrij gekomen. Daarna gaan de twee naadloos verder met Mel Gibson en Lethal Weapon 5, Chris Pratt's Super Mario, Vigo the Carpathian in het vervolg van Ghostbusters Afterlife, Power Rangers, Into The Spiderverse 2 (Spiderman: Across the Spiderverse) en Black Adam. Bij die laatste lijkt het er op dat Black Adam iets anders gaat worden dan gedacht. Wat we daarmee bedoelen? Dat zie en hoor je zo meteen.

  Nieuwe trailer verschenen van Spiderman: Across the Spiderverse
  En we hebben nog meer nieuwtjes voor je klaar staan. Zo gaan we het hebben over de She-Hulk. Ze lijkt wat minder agressief te worden dan The Hulk. Ze gaat namelijk zingen. Huh? Ja echt, hoe zal dat zijn? Daarnaast hebben de twee het over Spiderman: Across the Spiderverse. Want er is een trailer verschenen. Hoe vinden we dat en kijken we er naar uit? Verder gaan we het hebben over The Matrix Awakens: Unreal Experience. Dit project lijkt echt speelbaar te gaan worden. Tot slot hebben we ook nog slecht nieuws over Cowboy Bebop. Kortom, we hebben genoeg te bespreken in deze 39ste editie van Nerd Culture.

  • 57 min
  #38 over The Batman (Feat. Huey Brown)

  #38 over The Batman (Feat. Huey Brown)

  Het is duister, beschermd Gotham City en het heeft te maken met een vleermuis. We hebben het natuurlijk over Batman. Deze superhero is precies waar we het op deze knisperfrisse zondagmorgen over gaan hebben. Pak een lekker bakje koffie, maak een stevig ontbijt en ga er lekker voor zitten. Vandaag hebben we ook een speciale gast. Het is namelijk Huey, die stiekem ook een keiharde nerd is. Met de voorliefde voor 1 persoon. En daarom gaan we het uitgebreid hebben over de tegenpol van Superman. Inderdaad, Batman. Je hoort en ziet het allemaal in de Batman special van Nerd Culture nummer 38.

  Wat was onze eerste aanvaring met de legendarische superheld
  De eerste vermelding van Batman was terug in 1939. Dat is al 82 jaar gelden en nog steeds zijn we niet uitgekeken op hem. Vooral Huey checkt al zijn films, series, comics en zelfs games. Het is een superheld die tot op de dag van vandaag in onze hart zit. En daarom gaan we terug in de tijd. Want wat is onze favoriete Batman film? Houden we meer van de films van Christopher Nolan of hebben we toch een andere favoriet? En daarnaast, wat was eigenlijk onze eerste ervaring met deze superheld? En natuurlijk, is hij sinds die tijd veranderd? In positieve of negatieve zin.

  Wie is onze favoriete Batman acteur
  Daarnaast gaan we het over elk karakter hebben in deze legendarische DC Comics personage. Want natuurlijk was Batman niet de enige persoon die steeds naar voren kwam. De vleermuizenman is niets zonder zijn tegenpool The Joker. Welke Joker was onze favoriet? Was het Heath Ledger van The Dark Knight Trilogy of toch Jack Nicholson Joker uit de 1989 versie? Verder gaan we het hebben over onze favoriete acteur die de rol speelt van onze legandarische held. Is het Adam West, Michael Keaton of toch Christian Bale? Dit en nog veel meer in de Batman special van Nerd Culture nummer 38.

  • 1 hr 12 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In TV & Film

iHeartPodcasts
HBO
Apple TV+
Story Mill Media
iHeartPodcasts
The Ringer

You Might Also Like

Gamekings
Tweakers
RTL Nederland
BNR Nieuwsradio
BNR Nieuwsradio
NPO Radio 1 / NOS