71 episodes

Vanaf de redactie van Gamekings, bekend van Comedy Central, SpikeTV en http://Gamekings.tv komt deze wekelijkse podcast. Gamekings presentatoren Jelle en Koos ontvangen gasten met een fascinatie voor gaming, comics, anime, manga, film, TV, Star Wars, Marvel, DC en nog heel veel meer.

Definitie

nerd (de; m,v; meervoud: nerds)

1. iemand wiens IQ groter is dan zijn of haar gewicht

Nerd Culture - A Gamekings Podcast Blammo Media

  • TV & Film
  • 5.0 • 1 Rating

Vanaf de redactie van Gamekings, bekend van Comedy Central, SpikeTV en http://Gamekings.tv komt deze wekelijkse podcast. Gamekings presentatoren Jelle en Koos ontvangen gasten met een fascinatie voor gaming, comics, anime, manga, film, TV, Star Wars, Marvel, DC en nog heel veel meer.

Definitie

nerd (de; m,v; meervoud: nerds)

1. iemand wiens IQ groter is dan zijn of haar gewicht

  #27 over DUNE, Christopher Nolan & Narcos: Mexico

  #27 over DUNE, Christopher Nolan & Narcos: Mexico

  Zondagochtend is geen zondagochtend zonder een nieuwe editie van Nerd Culture bij je ontbijt. Deze week hebben onze vaste hosts Jelle en Koos al het belangrijke Nerd nieuws voor je klaar staan. De mannen gaan het deze week onder andere hebben over Venom: Let There Be Carnage. Het lijkt erop dat het Venom omniversum zich hierin zal samenvoegen met de wereld van Spider-Man. Verder hebben we nieuws over Shang-Chi en Nicholas Cage. Het staat allemaal klaar voor je in de 27e editie van Nerd Culture. Je favoriete podcast om de zondag goed mee te beginnen.

  Meer details over Venom 2: Let There Be Carnage
  Nu we langzaam richting de release gaan van Venom 2: Let There Be Carnage, komen er steeds meer details naar  buiten. Zo hadden we het er eerder over dat de film geen R-rating zal krijgen. Het blijft PG-13. Nu komt de director van de film, Andy Serkis, met meer details. Zo vertelt hij dat ze echt tot het maximale gaan van wat mogelijk is binnen een PG-13 rating. Ze willen dat de film, ondanks het feit dat er weinig gore gaat zijn, echt tot de verbeelding gaat spreken. Ze zijn van mening dat het effect met PG-13 net zo heftig kan zijn. Verder zijn er meer details over Venom en Spider-man. Ze gaan elkaar ontmoeten in de Sony’s Spider-Man Universe.

  Nerd Cultue over Shang-Chi & Nicolas Cage
  Natuurlijk hebben we deze week ook nieuws over Shang-Chi. Zo lijkt het erop dat China niet blij is met de film. de film kan zelfs gevaar lopen door een uitspraak van Simu Liu. Zo vertelde hij terug in 2017 over de gang van zaken in China. Verder is het land niet blij met de geschiedenis van Shang-Chi. Eerder in de comics kwamen er veel racistische kenmerken naar voren. Daarom is het de vraag of en wanneer Shang-Chi gaat uitkomen in China. Verder hebben we nieuws over Nicolas Cage. Hij laat weten dat hij niet zomaar stopt met acteren. Dit en nog veel meer zie en hoor je in Nerd Culture nummer 27.

  • 1 hr 18 min
  #26 over The Matrix Resurrections, Spider-Man & Star Trek

  #26 over The Matrix Resurrections, Spider-Man & Star Trek

  Nomineer ons voor The Dutch Podcast Awards! Categorie Media & Cultuur op Podcastawards.nl

  Neem een croissantje en ga er maar lekker voor zitten. Het is zondag en dat betekent een nieuwe Nerd Culture. Jouw favoriete podcast staat voor je klaar. Koos en Jelle hebben natuurlijk de afgelopen week aardig wat bekeken. Verder vertellen we wat ons de afgelopen week bezig hield in het Nerd Kingdom. We hebben vandaag een hoop nieuwtjes voor je. En natuurlijk zijn er ook weer een hoop geruchten. Tot slot zijn er ook een aantal brute trailers uitgekomen. Klik op de Play button van je favoriete podcast app, de website of van ons Youtube kanaal. Welkom bij Nerd Culture #26 met vandaag onder andere The Matrix Resurrections.

  Geruchten over The Matrix Resurrections
  Het is natuurlijk geen Nerd Culture zonder wat geruchten en laatste nieuwtjes. Afgelopen week is er een trailer verschenen van The Matrix 4. Het is bijna 18 jaar geleden dat The Matrix Revolutions uitkwam. In het afgelopen jaar zijn er veel roddels verschenen over deeltje 4. Maar nu hebben we eindelijk echte info. Deze week verscheen dan de trailer van The Matrix Resurrections. En na de trailer verscheen er meteen een nieuw gerucht. Het gaat over de toekomst van The Matrix. Interne bronnen vertellen dat Resurrections misschien wel een opening is voor deeltje 5 & 6.

  Nieuws over Star Trek & Spider-Man No Way Home
  Koos en Jelle brengen ook ander nieuws. Er komen bijvoorbeeld wat nieuwe Star Trek series. Dit keer gaat ze uitkomen op Paramount Plus. Één daarvan is Star Trek: Prodigy en daar is een trailer van verschenen. Verder komt er nog een serie uit. Star Trek: Strange New Worlds verschijnt in 2022 en de cast is bekend. Daarnaast hebben we ook nog Spider-Man nieuws. Er waren wat geruchten over dat Andrew Garfield in de nieuwe film zou spelen. Zelf ontkent hij het. Verder hebben we ook nieuwtjes over Better Call Saul, Shang-Chi, Black Widow en Dune Part 2. Kortom genoeg om te bespreken. Koos en Jelle hebben hun mening, de antwoorden op al je vragen én al het laatste Nerd nieuws voor je. Zet je favoriete podacst maar aan…

  • 1 hr 10 min
  #25 over Magic the Gathering, South Park & The Witcher

  #25 over Magic the Gathering, South Park & The Witcher

  Is je vaste zondag ritueel alweer begonnen, maar heb je het gevoel dat er nog iets mist? Koffie gezet en croissantje gegeten? Dan hebben we nu datgene voor je klaar staan, wat jouw zondagochtend af gaat maken. Nerd Culture nummer 25 staat voor je klaar. Koos en Jelle hebben weer een smakelijke podcast (of video, als je liever kijkt). En deze keer gaan ze het hebben over Venom 2, Spiderman, South Park, Grey’s Anatomy, The Witcher en nog veel meer.

  Venom 2: Let There Be Carnage heeft een PG-13 rating
  Het leek bijna zo te zijn dat we een gruwelijke Venom konden verwachten in het nieuwe deel. Helaas blijkt het wat anders te zijn nu. Volgens Film Ratings heeft Sony Pictures' aankomende Marvel-film Venom: Let There Be Carnage officieel een PG-13-rating gekregen van de MPAA. Dit is natuurlijk niet heel gek, aangezien de eerste film ook PG-13 was, maar sommige van ons hoopte we toch dat het misschien met Carnage anders zou zijn. We hoopten op een R-rating. Helaas was het toch wat anders. Misschien een goed idee voor de volgende Venom?

  De toekomst van South Park is bekend geworden
  Al meer dan 20 jaar kunnen we ons vermaken met Eric, Cartman, Kenny, Kyle en natuurlijk Timmy. Korte tijd geleden tekenden South Park bedenkers Trey Parker en Matt Stone een gigantische deal met filmstudio's MTV Entertainment Studios en ViacomCBS. In het kader van die deal maken ze zes extra seizoenen, Maar dat niet alleen ze komen namelijk ook met maar liefst 14 nieuwe films. Gister was er bekend geworden dat elk jaar twee films te zien moeten zijn, tot 2027. De films lopen gelijk met nieuwe seizoenen. Verder hebben we natuurlijk nog meer nieuwtjes. Waar Daan en Jelle ook woorden aan gaan besteden is dat er nieuws is over Spider, Jackass, The Witcher en nog veel meer. De gezellige discussies tussen jouw favoriete nerds tref je aan in Nerd Culture, aflevering 25.

  • 1 hr 3 min
  #24 over de beste 80’s & 90’s cartoons

  #24 over de beste 80’s & 90’s cartoons

  Het is alweer zondag ochtend, wordt lekker wakker met een kopje koffie, chil lekker op je bed of bank en geniet van je favoriete Podcast. Welkom bij de 24e editie van Nerd Culture. Jelle en Koos vullen, zoals elke zondag,  vol enthousiasme hun wekelijkse nerderige uurtje. In deze editie van Nerd Culture hebben ze het over een speciaal onderwerp, iets wat we natuurlijk allemaal herkennen uit onze jeugd.  We hebben een speciale uitzending, we gaan wat oude herinneringen naar boven halen. We gaan het hebben over cartoons dat onze favoriete nerds hadden gezien in de jaren 90. Koos en Jelle vertellen hun honorable mentions en komen zelfs met een top 5.

  Klassieke cartoons
  Vroeger hadden we natuurlijk geen Netflix, Videoland, Amazon Prima of Disney+ je moest het doen met wat kwam op tv. En holy shit wat kwamen er vette dingen uit in onze jeugd. Classic cartoons met zieke Intro's en bizarre outro's. Zelfs 20/30 jaar later kun je nog bepaalde intro's oproepen uit je geheugen zo vet waren ze. Jelle en Koos kunnen natuurlijk niet zonder wat echte klassiekers in hun top 5. Met bekende shows die nu zelfs nog bekend zijn, maar ook shows die voor ons misschien wel de eerste Anime was.

  Anime dat verzonnen is door een Nederlander
  Natuurlijk hebben we zelf ook een echt Nederlandse klassieker. Als we de muziek al horen, de stem of alleen puur de personage al. We hebben het natuurlijk over Alfred Jadocus Kwak. Het was verzonnen door onze eigen Herman van Veen. Echter was het toch een anime, het was namelijk gemaakt in Japan.

  Vertel ons jouw top vijf
  Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw top vijf. Heb je echte cartoons in je hoofd van wat je denkt dat hoort er zeker in. Laat het ons weten in de comments of als je een review doet in de Apple Podcast app.

  • 1 hr 6 min
  #23 over Dune, Neill Blomkamp & Brendan Fraser

  #23 over Dune, Neill Blomkamp & Brendan Fraser

  Zondagochtend is geen zondagochtend zonder een nieuwe editie van Nerd Culture bij je ontbijt. En deze week hebben onze vaste hosts Jelle en Koos al het nieuws vanuit de Nerd wereld voor je klaar staan. De mannen gaan het deze week onder andere hebben over What If, de finale van The Bad Batch, Batman, Dune en zelfs The Mummy. Verder gaan ze het ook nog hebben over En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Zet je koffie maar klaar, neem een croissantje in de hand en geniet van Nerd Culture.

  What if...
  Koos en Jelle hebben natuurlijk weer wat gekeken deze week. Ze hebben de Kerstaflevering gezien van Ted Lasso, maar natuurlijk hebben ze ook wat anders gezien. Aflevering 2 van What if... De Tweede aflevering is geweest en ze hebben het gezien. What if..  laat zien wat er gebeurt als belangrijke gebeurtenissen in de Marvel-Universum  verschillende uitkomsten hadden. De serie is gebaseerd op de What If reeks van de Marvel comics. Daarin mogen schrijvers helemaal los gaan op alternatieve versies van het Marvel-universum. Ze hadden de eerste aflevering al besproken, maar of de tweede aflevering ook zo goed was vertellen ze je vandaag.

  District 10 komt eraan
  De regisseur achter District 9 Neil Blomkamp heeft besloten om een vervolg te maken op District 9. De film kwam in 2009 uit, in het nieuwe deel moet het net grootschalig worden als toen. De eerste productie had naar verluidt een budget van 30 miljoen dollar. Mocht District 10 overeenkomen met de eerste film, is het geen dure aangelegenheid. N Wat Blomkamp betreft is het gebruik van visuele effecten ook niet per se altijd beter. De kosten van een film worden daardoor steeds hoger en of dat nou per definitie voor betere films zorgt? De vraag is nu hoe Blomkamp het zal gaan veranderen en of het inderdaad zo anders gaat worden als District 9.

  • 1 hr 13 min
  #22 over The Suicide Squad, Star Trek en Quentin Tarantino

  #22 over The Suicide Squad, Star Trek en Quentin Tarantino

  et is zondagochtend en dat betekent maar één ding: Een nieuwe Nerd Culture. Ga lekker wakker worden of wat je ook aan het doen ben. Neem dit is niet de beloofde Lord of the Rings special. Steven zou langskomen, maar is vanwege privé-omstandigheden verhinderd. Niks ernstigs, maar soms gaan bepaalde dingen voor het in leven. En zonder Steven geen dikke LotR-special. Punt. Daarom nemen Jelle en Koos gewoon het nieuws door. En wie weet was dat wel goed ook, want er viel een hoop te melden. de twee gaan het onder andere hebben over Disney, Home Alone, Shang-Chi en toch ook een klein beetje over The Lord of The Rings. Kortom, een gezellige Nerd Culture om je zondag een stuk beter mee te maken.

  Shang-Chi op Disney Plus of toch niet?
  Onze Koos en Jelle hadden het er al een tijdje over. Ze hadden best zin in Marvel’s Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. De hoofdpersonage wordt gedwongen om zijn verleden onder ogen te zien nadat hij bij de Ten Rings-organisatie betrokken raakte. En doet doet hij met dikke Kungfu actie. Ook Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings werd meerdere keren uitgesteld. De film zou eerst uitkomen op 12 februari 2021. Dat werd vervolgens 7 mei, daarna 9 juli en uiteindelijk werd de releasedatum 3 september 2021. Hier in Nederland is het gelukkig wel iets eerder, namelijk al op 1 september. De laatste tijd leek het erop dat elk nieuwe Marvel film direct op Disney Plus kwam, maar is dat ook zo met Shang-Chi? Wat is er aan de hand. De twee vertellen je er alles over.

  Venom 2 is opnieuw vertraagd, nu naar 15 oktober
  Het was natuurlijk te verwachten in deze ellendige tijden, maar ook de volgende film is vertraagd. We hebben het nu over Venom 2. Doordat de Delta variant in de Verenigde Staten steeds erger blijkt te worden, gaan mensen minder naar de bioscoop. En dan verkoop je minder kaartjes. Daarom werd de première van de film een maand verzet. Buiten dat hebben we ook nieuwtjes over onder andere Scarlett Johansson, Tom Hardy en Tom Holland en Quentin Tarantino. De gezellige discussies tussen jouw favoriete nerds tref je aan in Nerd Culture, aflevering 22.

  • 1 hr 8 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In TV & Film

Listeners Also Subscribed To