117 episodes

Vanaf de redactie van Gamekings, bekend van Comedy Central, SpikeTV en http://Gamekings.tv komt deze wekelijkse podcast. Gamekings presentatoren Jelle en Koos ontvangen gasten met een fascinatie voor gaming, comics, anime, manga, film, TV, Star Wars, Marvel, DC en nog heel veel meer.

Definitie

nerd (de; m,v; meervoud: nerds)

1. iemand wiens IQ groter is dan zijn of haar gewicht

Nerd Culture - A Gamekings Podcast Blammo Media

  • TV & Film
  • 5.0 • 1 Rating

Vanaf de redactie van Gamekings, bekend van Comedy Central, SpikeTV en http://Gamekings.tv komt deze wekelijkse podcast. Gamekings presentatoren Jelle en Koos ontvangen gasten met een fascinatie voor gaming, comics, anime, manga, film, TV, Star Wars, Marvel, DC en nog heel veel meer.

Definitie

nerd (de; m,v; meervoud: nerds)

1. iemand wiens IQ groter is dan zijn of haar gewicht

  #72 over surrealisme in film (Feat. Veras Fawaz)

  #72 over surrealisme in film (Feat. Veras Fawaz)

  Op de zondagochtend is het, ook tijdens deze snikhete week, tijd voor jouw vaste portie fijne Nerd nieuwtjes in Nerd Culture. Alles wat er de afgelopen week is gebeurd in de film wereld krijg jij te horen en zien in de vorm van een podcast en/of video. Vandaag hebben Jelle en Koos, ondanks het Nerd-onvriendelijke weer, een hoop nieuws voor je in petto. Wat dacht je van het nieuws over de insteek van de nieuwe Spider-Man film. Er was een nieuwe trailer voor het zesde seizoen van het door ons geliefde Rick & Morty Season en we kwamen meer te weten over een eventuele toekomst voor Breaking Bad. We gingen ook langs bij de Europese première van House of the Dragon. Kortom, nieuws genoeg. Pak dus maar rap jouw frisdrankje er bij, haal die croissant uit het zakje en ga relaxed onderuit op de bank liggen. Zo geniet je maximaal van Nerd Culture nummer 72.

  Gaan we nog meer seizoenen van Breaking Bad zien?
  Of het nu heet is of koud, het nerdy nieuws blijft op ons afkomen. En dus konden Jelle en Koos er heerlijk hun tanden inzetten. Hoe keken ze aan tegen James Cameron zijn visie voor een Spider-Man film? Giancarlo Esposito is in gesprek met Marvel Studios en mikt op Professor X. Vinden ze dat een goed idee? Past hij bij deze rol? Rosario Dawson lekte de afgelopen week lekker de terugkeer van Jon Bernthal’s The Punisher. En Vince Gilligan lijkt de deur te sluiten voor meer Breaking Bad spin-offs. Dat laatste zal ons zeker teleurstellen, maar is het een verstandige keuze?

  James Cameron en een nieuwe Spider-Man
  Dit is nog lang niet alles wat de beide heren te melden hebben in deze podcast. Dezelfde Vince Gilligan pitchte namelijk ooit een GTA-stijl Breaking Bad game. Jammer dat die er nooit gekomen is, of een verstandige keuze?Je kon het al aan zien komen. Disney+ wordt duurder en krijgt nieuwe abonnementsvormen. Hoe kijken de twee tegen deze ontwikkeling aan en is het abonnement het geld waard? Dit en meer zie je in Nerd Culture nummer 72.

  • 2 hr 2 min
  #71 over Batgirl, TMNT Mutant Mayhem & Cyberpunk Edgerunners

  #71 over Batgirl, TMNT Mutant Mayhem & Cyberpunk Edgerunners

  Op de zondagochtend is het, ook deze week, tijd voor jouw vaste portie fijne Nerd nieuwtjes in Nerd Culture. Alles wat er de afgelopen week is gebeurd in de film wereld krijg jij te horen en zien in de vorm van een podcast en/of video. Vandaag hebben Jelle en Koos een hoop nieuws voor je in petto. Want er gebeurde best wel veel. En niet alles was even tof. Zo was daar het overlijden van Nichelle Nicholas aka Uhura uit Star Trek, werd de Batgirl film (die al af was) opeens gecanceld en waren er nieuwe plannen van Warner Bros voor HBO Max. Ook werd er een datum onthuld voor een nieuwe TNMT-film. Pak dus maar rap jouw bakkie koffie er bij, haal die croissant uit het zakje en ga relaxed onderuit op de bank liggen. Zo geniet je optimaal van Nerd Culture nummer 71.

  Dolf Lundgren en Sylvester Stallone vliegen elkaar online in de haren
  Er gebeurde veel in Nerd land de afgelopen week. Sommige dingen waren leuk, maar er waren ook zaken die ons minder blij maakten. Zoals bijvoorbeeld het overlijden van Nichelle Nicholas aka Uhura. Toch wel een heldin uit de geliefde Star Trek voor de heren. Er was ook (leuker) nieuws over Seth Rogen. Hij onthulde het logo en de releasedatum van de nieuwe TMNT film. Ook leuk, Dolph Lundgren reageerde op een woedende Sylvester Stallone over Drago. Of Kevin Spacey die 31 miljoen moet betalen vanwege grensoverschrijdend gedrag. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Warner Bros Discovery cancelt Batgirl film
  En doorgaan doen we. Zo deelde Netflix de officiële trailer van Cyberpunk Edgerunners. Hoe beviel die trailer ons? Everybody Hates Chris keert terug als animatie serie. Hoe blij worden we daarvan? Of zijn we klaar met Chris Rock? Jake Gyllenhaal is gecast in Road House remake. Met UFC fighter Conor McGregor staat hij straks aan de deur. Dit en veel, veel meer zie en hoor je in Nerd Culture #71.

  • 1 hr 31 min
  #70 over Marvel Phase 5 & 6

  #70 over Marvel Phase 5 & 6

  Op de zondagochtend is het, ook nu, tijd voor jouw vaste portie fijne Nerd nieuwtjes. Alles wat er de afgelopen week is gebeurd in de film wereld krijg jij te horen in de vorm van een podcast. Met Jelle & Koos die inmiddels bekomen zijn van hun Dungeons & Dragons avontuur. De twee hebben laats genomen achter de vertrouwde desk en nemen de tofste nieuwtjes van de week met je door. Met dit keer onder andere nieuws over Phase 4, 5 en 6 van Marvel, Avengers: Secret Wars, Fantastic Four reboot en She-Hulk. Pak dus maar rap jouw bakkie koffie er bij, haal die croissant uit het zakje en ga relaxed onderuit op de bank liggen. Zo geniet je optimaal van Nerd Culture nummer 70.

  Marvel Phase 4, 5 en 6 heten nu officieel de Multiverse Saga
  Het was de afgelopen week lekker druk met nerdy nieuwtjes. En daar houden we wel van, want anders valt er weinig te lullen in de show. Wat dacht je van het nieuwtje dat Phase 4, 5 en 6 nu officieel de Multiverse Saga heten? Of dat Destin Daniel Cretton de regisseur van Avengers: The Kang Dynasty gaat zijn. Maakt dat de beide heren blij? Won ze ook blij van het nieuws dat The Russo Bros niet Avengers: Secret Wars gaan regisseren. Of is dat nu juist extreem K met P?

  Een nieuwe trailer voor She-Hulk met onder andere de Sorcerer Supreme en Bruce Banner
  En er is meer nieuws. Wat dacht je van de Fantastic Four reboot die niet opnieuw een origin story gaat bevatten. Kevin Feige die vol lof is over Jonathan Major’s Kang. Een nieuwe trailer voor She-Hulk met de Sorcerer Supreme, Bruce Banner, Abomination en Daredevil. Armor Wars is verdwenen uit de MCU line-up, maar niet gecanceld. We hebben de allereerste trailer voor Wakanda Forever en meer informatie over Marvel’s What If…? Nog niet genoeg onderwerpen. Don't worry, Jelle en Koos hebben nog veel voor je petto.

  • 1 hr 17 min
  #69 over Dungeons & Dragons (Feat. Wannes Sanderse)

  #69 over Dungeons & Dragons (Feat. Wannes Sanderse)

  Nerd Culture: wat ons betreft dé podcast over nerdy films & series. De podcast verschijnt zoals elke zondag vanaf 8 uur in de vroege ochtend op jouw beeldscherm. En dit keer wordt hij dubbel leuk, het betreft namelijk een heuse Dungeons and Dragons special. En meer nerdy dan dat kun je het toch niet krijgen. Daan & Koos plus een speciale gast zitten achter de desk en hebben een hoop met jullie te bespreken. Over hun passie voor Dungeons & Dragons dus, maar ook over het belangrijkste nerd nieuws van de afgelopen week.  Pak, dus je kopje koffie en de croissant er maar bij en geniet, misschien wel in de zon, van Nerd Culture #69.

  Alles over Dungeons & Dragons
  Dungeons & Dragons is iets wat een grote groep fans heeft onder de gamers. En dus ook bij ons. Met name Daan en Jelle willen al tijden een echte D&D sessie houden. Huey en Koos leek het leuk om het een keer uit te proberen. En dus ging het afgelopen vrijdag los in de stream. Maar hoe zit D&D in elkaar? Hoe lang duurt een sessie en zitten er cliffhangers in? Je ziet en hoort het allemaal in deze editie van Nerd Culture.

  Volg al het nieuws vanaf Marvel Comin Con op ons Twitter kanaal
  Maar er is natuurlijk ook ‘gewoon’ Nerd nieuws. Bijvoorbeeld dat de LOTR composer terugkeert voor Amazon’s Rings of Power. Daar kan niemand bezwaar tegen hebben toch… Ook interessant is dat Sylvester Stallone de rechten van Rocky terug wil en dat Russell Crowe oorspronkelijk Satan zou spelen in Thor Love and Thunder. De heren praten ook over Anthony Starr die mogelijk gecast is als Dracula in Blade. Dit en veel meer zie en hoor je in het 69ste deel van Nerd Culture. En let op! Deze week is het Marvel Comic Con. We delen de grootste nieuwtjes vanzelfsprekend op ons Twitter kanaal. Doe maar abonneren dus…

  • 1 hr 39 min
  #68 over Wakanda Forever, Bad Boys 4 & Emmy Awards 2022

  #68 over Wakanda Forever, Bad Boys 4 & Emmy Awards 2022

  Op deze zondagochtend, vlak voor de hittegolf, bieden we jou, zoals elke week, jouw vaste portie Nerd nieuwtjes. Ook nu krijg je van ons alles wat er de afgelopen week is gebeurd in de film wereld. Opgediend in de vorm van een podcast. In deze nieuwe editie van Nerd Culture praten Jelle & Koos over onder andere Wakanda Forever, Lilo & Stitch & Ring of Power. Pak je dus jouw bakkie koffie erbij of misschien nu liever een fris drankje en ga relaxed achterover op de bank zitten terwijl je geniet van Nerd Culture nummer 68.

  Aantal acteurs wisselingen bij Wakanda Forever
  Kan het te warm zijn om te nerden? Het antwoord is een ondubbelzinnig nee. Het is nooit te warm ik nerdy stuff te bekijken en beluisteren. Zelfs dit werken niet. Het dynamische duo is daarom vol goede moed achter de desk gaan zitten en neemt het heetste nieuws van de week door. Bijvoorbeeld over het feit dat er geen Daniël Kaluuya zal zijn in Wakanda Forever. Is dat een groot gemis? Wordt deze afwezigheid opgevangen door het feit dat Doctor Doom wel in de serie zit? Wat vinden de twee van de fan film die is gemaakt van The Last Ronin? Bijna net zo goed als het echte werk? En hoe staan ze tegenover het feit dat Will Smith straks in Bad Boys 4 zal zitten?

  Ryan Gosling wil Ghost Rider zijn
  Is deze editie van Nerd Culture nog niet warm genoeg? Dan stoken we de temperatuur nog wat verder omhoog… Dan hebben de twee het ook over de laatste delen van Better call Saul. Gaat de serie de historie in als een van de beste ooit? Ze praten over acteur Ryan Gosling die de Nova geruchten afschiet en eigenlijk alleen Ghost Rider wil zijn. Wat nu? Dit en veel, veel meer nerd nieuws tref je aan de Nerd Culture van zondag 17 juli 2022. Nummer 68 it is.

  • 1 hr 20 min
  #67 over nieuwe Marvel fases, Dune prequel & TMNT film

  #67 over nieuwe Marvel fases, Dune prequel & TMNT film

  Op de zondagochtend is het, zoals elke week, tijd voor jouw vaste portie Nerd nieuwtjes. Alles wat er de afgelopen week is gebeurd in de film wereld krijg jij te horen in de vorm van een podcast. Een gloedjenieuwe editie van Nerd Culture dus. Met vandaag Daan & Jelle (Koos geniet van een weekje verdiende vakantie) achter de desk. Zij nemen nieuwtjes door over een nieuwe Marvel fase, een Dune prequel serie en beelden van de Teenage Mutant Ninja Turtles comic film. En dat is zeker niet het enige. Maar we willen natuurlijk niet meteen alles weg geven. Pak je dus jouw bakkie koffie er maar bij en ga relaxed achterover op de bank zitten terwijl je geniet van Nerd Culture nummer 67.

  Nerd Culture over een nieuwe Marvel fase?
  Als je een schijthekel hebt aan Marvel, dan zal dit nieuws je vast niks aangaan. Maar we zitten bij Nerd Culture, waar we wekelijks blij zijn over Marvel EN Star Wars. En binnenkort is het dan zo ver. Dan kunnen we een totaal nieuw Marvel universum verwachten. Margot Robbie, Arnold Schwarzenegger en Taron Egerton zijn alle drie aan de praat met Marvel voor een rol. Zo zal Margot Robbie één van de grootste rollen krijgen als Marvel karakter, Arnie krijgt een schurkenrol en Taron Egerton neemt de rol van Hugh Jackman als Wolverine over.

  Dune komt met een prequel serie
  Sinds het grote succes van de eerste Dune weten we al een tijdje dat er tweede Dune film gaat komen. Nou zul je denken dat ze het daarbij zullen laten, maar nee. Er komt binnenkort ook een Dune prequel serie aan. In Dune: the Sisterhood volg je de 'Harkonnen Sisters', terwijl ze strijden tegen bedreigingen die een gevaar zijn voor de toekomst van de mensheid. Daan & Jelle zitten er klaar voor en zullen dit en nog veel meer andere topics bespreken in Nerd Culture #67.

  • 1 hr 17 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In TV & Film

iHeartPodcasts
Dear Media
Apple TV+
The Ringer
Mammoth Club
Steve-O

You Might Also Like

Gamekings
Power Unlimited
Tweakers
RTL Nederland
Ron en Erik
Cryptocast