77 episodes

Ga mee op reis door de wereld van Neuromarketing & Gedragsbeïnvloeding met Unravel. We delen de laatste inzichten van de wetenschap en eigen onderzoek en zetten die om tot praktische tips die jij direct kan toepassen.
Van TV-reclames, de psychologie van de supermarkt tot nudging voor minder energie verbruik, luister mee!

Neuromarketing & Gedragsbeïnvloeding met Unravel Unravel Research & Behavior

  • Business

Ga mee op reis door de wereld van Neuromarketing & Gedragsbeïnvloeding met Unravel. We delen de laatste inzichten van de wetenschap en eigen onderzoek en zetten die om tot praktische tips die jij direct kan toepassen.
Van TV-reclames, de psychologie van de supermarkt tot nudging voor minder energie verbruik, luister mee!

  #106 Usability Psychologie voor Online Diensten

  #106 Usability Psychologie voor Online Diensten

  Hoe breinvriendelijker een website of app, des te groter de kans dat de gebruiker converteert tot een (blijvende) klant. Diensten staan daarin voor andere uitdagingen dan fysieke producten.

  Wat verlangen potentiële klanten en gebruikers van diensten van de UX? Welke do's en don'ts gelden specifiek voor diensten? En hoe kun je de usability van een website of app gedegen onderzoeken? In deze podcast ontdek je de psychologische principes achter een uitmuntende usability voor diensten.

  De key insights, sheets downloaden en deze aflevering als video bekijken? Ga naar https://go.brainsights.it/podcast-106 en blijf direct op de hoogte van nieuwe afleveringen!

  • 57 min
  #105 Spoedcursus Nudging

  #105 Spoedcursus Nudging

  We nudgen wat af. Steeds vaker verschijnen gedragsinterventies niet in de vorm van rationele communicatiecampagnes, maar als subtiele veranderingen op de locatie waarop het gedrag plaatsvindt. Kleine veranderingen kunnen grote resultaten brengen. Maar dan moet je wel de juiste nudge voor het juiste gedrag inzetten.

  Hoe kom je tot een effectieve nudge? Wat zijn de praktische do's en don'ts om gedrag te beïnvloeden? En hoe kun je achteraf concluderen of je nudge succesvol was? In deze podcast geven we een spoedcursus nudging, met concrete inzichten voor zowel beginners als doorgewinterde gedragsveranderaars.

  De key insights, sheets downloaden en deze aflevering als video bekijken? Ga naar https://go.brainsights.it/podcast-105 en blijf direct op de hoogte van nieuwe afleveringen!

  • 59 min
  #104 Neuromarketing voor Nieuwe Producten

  #104 Neuromarketing voor Nieuwe Producten

  Neuromarketing-cases lijken bijna altijd te gaan over bekende bestaande merken. Zij maken gebruik van neuromarketing-onderzoek en technieken om de impact van hun reclames, verpakking, pricing en andere touch points te maximaliseren. Is neuromarketing dan niet zinnig voor nieuwe merken en producten? Integendeel.

  Nieuwe producten blijken voor andere uitdagingen te staan om een plekje in de keuzeset van de consument te veroveren. In deze podcast leer je de laatste psychologische inzichten.

  De key insights, sheets downloaden en deze aflevering als video bekijken? Ga naar https://go.brainsights.it/podcast-104 en blijf direct op de hoogte van nieuwe afleveringen!

  • 1 hr 8 min
  #103 Zet je Schrap: Zo Irrationeel is Je Brein

  #103 Zet je Schrap: Zo Irrationeel is Je Brein

  Mensen doen niet wat ze zeggen, en ze zeggen niet wat ze doen. Dat is de hele reden waarom neuromarketing-onderzoek bestaat. We kiezen op basis van emotie en praten die achteraf rationeel goed. In dit webinar delen we verbazingwekkende experimenten en voorbeelden over hoe irrationeel onze beslissingen tot stand komen.

  Ons brein is voorspelbaar irrationeel. Dat heeft vergaande gevolgen voor zowel effectieve insteek van je marketing als van marktonderzoek. Diede en Tom delen in deze podcast verrassende en praktische inzichten.

  De key insights, sheets downloaden en deze aflevering als video bekijken? Ga naar https://go.brainsights.it/podcast-103 en blijf direct op de hoogte van nieuwe afleveringen!

  • 55 min
  #102 Machine Learning en AI Tools in Neuromarketing

  #102 Machine Learning en AI Tools in Neuromarketing

  Hoe goed kun je aandacht voorspellen door middel van machine learning algoritmen? Op welke manieren wordt AI ingezet om de inzichten van neuromarketing-onderzoek betrouwbaarder en concreter te maken? En hoe kun je de impact van je reclames en andere communicatie versterken met AI tools?

  In deze podcast delen Tim en Tom zien hoe AI in (neuro)marketing wordt ingezet. Ook geven ze een inkijkje in de gloednieuwe AdVisor tool, waarmee je je reclame kunt keuren aan de hand van een groot aantal best practices voor effectieve reclames.

  De key insights, sheets downloaden en deze aflevering als video bekijken? Ga naar https://go.brainsights.it/podcast-102 en blijf direct op de hoogte van nieuwe afleveringen!

  • 58 min
  #101 Hoe ons brein op AI in marketing reageert

  #101 Hoe ons brein op AI in marketing reageert

  Advertenties waarvan de visual door AI gegenereerd is. AI chatbots die als helpdesk fungeren. AI voice overs die een campagne met een muisklik meertalig maken. Als consument komen we elke dag in aanraking met door AI aangedreven marketing. Hoe reageert ons brein hier eigenlijk op? 

  In deze podcast delen Tim en Tom gloednieuwe inzichten over hoe het consumentenbrein omgaat met de AI-elementen van marketing. Je leert do's en don'ts om in de hedendaagse AI-wereld maximale impact te maken – en blijven maken – met je marketing.

  De key insights, sheets downloaden en deze aflevering als video bekijken? Ga naar https://go.brainsights.it/podcast-101 en blijf direct op de hoogte van nieuwe afleveringen!

  • 1 hr 1 min

Top Podcasts In Business

PBD Podcast
PBD Podcast
Prof G Markets
Vox Media Podcast Network
REAL AF with Andy Frisella
Andy Frisella #100to0
Money Rehab with Nicole Lapin
Money News Network
The Ramsey Show
Ramsey Network
The Diary Of A CEO with Steven Bartlett
DOAC

You Might Also Like

DenkTank
DenkProducties
StoryBrand
Daan Schmidt
Omdenken Podcast
Berthold Gunster
Napleiten
Wouter Laumans, Christian Flokstra, Ayse Çimen
De Zaak X
AD