56 episodes

Nicci & Mamma Podden tar upp ämnen som är viktiga att prata om. Psykisk ohälsa har ökat markant de sista åren och även det hårda klimatet på nätet genom näthatet. Vi tar därför upp olika ämnen om livet så att vi kan förmedla en känsla av att inte vara ensamma för tillsammans är vi starkare.

Allt för Livet Nicci & Mamma Podden

  • Health & Fitness

Nicci & Mamma Podden tar upp ämnen som är viktiga att prata om. Psykisk ohälsa har ökat markant de sista åren och även det hårda klimatet på nätet genom näthatet. Vi tar därför upp olika ämnen om livet så att vi kan förmedla en känsla av att inte vara ensamma för tillsammans är vi starkare.

  Avsnitt 55

  Avsnitt 55

  I Avsnitt 55 så kommer min dotter Nicci till podden och gör ett sisa avsnitt tillsammans med mig. Vi gör en Q & A och svarar på alla frågor som vi har fått på instagram. Det är spännande frågor om allt från Niccis planer för framtiden, oskulden och vad vi tycker om PH (Paradise Hotel) och massor med mera frågor :)


  Från och med nu så kommer denna Podd heta "Allt för Livet" och den kommer handla om allt för livet. Fokus kommer vara precis som innan och det är att prata om psykisk ohälsa i alla dess former och samtidigt ha fokus på tips och råd till hur man kan bli bättre.
  Genom att lyfta saker och prata om det så minskar vi också känslan av att vara ensam. Tillsammans är vi starkare!


  Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av Bästa Adam Elma och den kan ni hitta bl a på Spotify. Har ni frågor och funderingar så kan ni skriva till jeanettehernestig@hotmail.com eller på instagram @jeanettehernestig


  Njut nu av livet och sprid kärlek och positivitet för då kommer du få den energin tillbaka 3
  Massor med kärlek från Jeanette (&Nicci) For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 55 min
  Avsnitt 54/ Hur jag mår bättre?! Bingo Rimér, tips och råd :) 3

  Avsnitt 54/ Hur jag mår bättre?! Bingo Rimér, tips och råd :) 3

  I avsnitt 54 av Nicci och Mamma Podden så pratar jag om att mitt mående har blivit bättre bl a genom att min diabetes har blivit stabilare så har jag kunnat arbeta med min psykiska ohälsa på ett helt annat sätt. Jag pratar också om en förebild jag har genom den underbara och fantastiska Bingo Rimér! Tänk om fler kunde vara som honom! Alltid så positiv och han sprider detta verkligen genom sina sociala medier. I love it! :) 3 Fortsätt vara den du är fina Bingo! 3
  Jag pratar också om social fobi och lite annat smått och gott men framför allt om tips och råd så att ni kan få reda på vad jag har gjort för att börja må bättre! Tillsammans är vi starkare! och genom att prata om saker så kan vi minska känslan av att vara ensam.


  I början och i slutet av avsnittet så spelas låten "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Den finns bl a på Spotify


  Glöm inte att kärleken är den starkaste kraften :) och vill ni att jag ska ta upp något speciellt i ett avsnitt så kan ni maila till Jeanettehernestig@hotmail.com


  Må så gott och bara kärlek!
  Jeanette For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 45 min
  Avsnitt 53/Hittade sin Pappa, DNA-shock

  Avsnitt 53/Hittade sin Pappa, DNA-shock

  I avsnitt 53 av denna podd så pratar vi om hur livet kan vända totalt efter att ha gjort ett enkelt DNA test. Christer, min man fick ett DNA test av min mamma i julklapp för 2 år sen men han vill inte göra testet. Han trodde ändå inte det skulle leda till något och varför ska man då lämna in sitt DNA nånstans.
  Christers mamma hade haft ett one night stand 1972 och hon hade inget namn på pappan, inget telefon nummer och hon visste inget mer än att han hade sagt att han var Norsk ingengör. Ingen i familjen har någonsin trott på detta då Christer är brunögd, solbrun på sommaren och har mörkt hår och liknar mer en person från Spanien, Italien eller liknande. Vår önskan med att Christer skulle göra testet var att framför allt Elvis vår son på 11år skulle få veta åt vilket håll hans farfars gener är åt. Är farfar också finsk som farmor eller är han syd europe?


  Testet gjordes våren/sommaren 2019 och i oktober 2019 så kom det ett sms.


  In och lyssna på denna solskenshistoria


  Låten som ni hör i början och i slutet på avsnittet heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma och den finns bl a på Spotify. Har ni några frågor så kan ni maila mig på jeanettehernestig@hotmail.com


  Glöm inte att kärlek är den starkaste kraften och att ingenting är omöjligt :)
  Kärlek från Jeanette 3 For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 53 min
  Avsnitt 52/ Nicci klädkollektion, Alkoholens konsekvenser...

  Avsnitt 52/ Nicci klädkollektion, Alkoholens konsekvenser...

  I avsnitt 52 så pratar jag om ett stort framsteg som jag har gjort i mitt tillfrisknande. Jag klarade av att åka till Niccis event med hennes 3e klädkollektion släpp. Nicci och hennes manager hade ordnat ett super trevligt litet event och det var första gången på flera år som jag klarade att gå på ett sånt här socialt sammanhang :)


  Jag pratar också lite om alkoholens betydelse och dess konsekvenser som faktiskt kan uppstå. Det är inte lätt som diabetiker att bruka alkohol om det inte sker under rätt former heller. Själv har jag valt att bli nykterist sen snart 9 år tillbaka (1/1-20) och det är ett av mina bästa val här i livet. Det är självklart upp till var och en men jag tror verkligen att alkohol ligger bakom mycket "själv medicinering" i vårt stressade och ytliga samhälle samt att det är en utlösande faktor till bråk, tjafs, sjukdom och otrohet....


  Låten som ni hör i början och i slutet heter "come with me" och den är gjord av Bästa Adam Elma och den finns bl a på Spotify.


  Med det sagt så vill jag avsluta med att säga att kärlek är den starkaste kraften!! 3


  Puss och kram och kärlek till er från mig Jeanette :) For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 46 min
  Avsnitt 51/ Diabetes typ 1 och lite annat skit....

  Avsnitt 51/ Diabetes typ 1 och lite annat skit....

  I Avsnitt 51 av denna podd så pratar jag om Diabetes typ1. Varför får man denna kroniska sjukdom och vilka får det? Varför har diabetes ökat så markant, speciellt i Sverige och Finland?
  Jag berättar om när jag fick mina barn. När jag fick de två första så hade jag inte diabetes men med min sista son så hade jag det. Var det stor skillnad och på vilket sätt?
  Vad gör jag för att försöka ha ett så bra blodsocker värde som möjligt? Hur gör ni? Skriv gärna till mig på jeanettehernestig@hotmail.com och berätta 3
  Låten som ni hör i början och i slutet av avsnittet heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Den finns bl a på spotify.


  Glöm inte att tillsammans är vi starkare och genom att prata om saker så minskar vi känslan av att vara ensam 3
  Och såklart "kärlek är den starkaste kraften" :)
  Love Jeanette For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 48 min
  Avsnitt 50/ Den vidriga hatstormen...

  Avsnitt 50/ Den vidriga hatstormen...

  I avsnitt 50 så pratar jag om lite det som har varit. Varför startade vi från början ens denna podd? osv. För andra kanske det blir tjatigt men för mig är det som varit en viktig händelse att bearbeta och det är en viktig händelse som har skapat vägen fram till där vi är idag.
  Jag tycket det är viktigt att vi människor inte hatar på varandra och ännu värre att vi hatar på varandra anonymt på nätet eller med falska identiteter. Om en person är offentlig så är man inte felfri bara för det och det kan inte vara så att andra har sin fria rätt att säga saker, hata och hota på dem personerna p g a att dem är offentliga. Själv klart har man rätt att tycka och tänka och känna en massa saker men inte rättigheten att framföra det till personen i fråga.


  Jag önskar att alla var tvugna att ha ett "bank" ID på nätet. Att vi var tvugna att identifiera oss om vi vill ha tillgång till nätet eller iaf om vi ska ha rätten att skriva och kommentera till andra. Det borde inte gå att få göra det anonymt. Tänk att alla dödshot och allt hat som vi och många andra har fått, det skull minska med 80% för det är inte många som skull våga hota med sin riktiga identitet. Jag pratar i detta avsnitt om saker som varit och hur farligt det kan bli om vi ljuger och manipulerar sanningen och lägger ut det på nätet.


  Sprid kärlek istället, precis som bl a Samir Badran och Antonija Mandir gjorde för vår familj. Kommer vara dem evigt tacksamma och jag känner bara kärlek för dem två 3 3 3 3 3 3


  Låten som ni hör i början och i slutet av avsnittet heter "come with me" och den är skriven av bästa Adam Elma. Den finns bl a på Spotify 3


  Glöm inte att tillsammans är vi starkare och genom att prata om livet så kan vi alltid känna oss lite mindre ensamma.


  Puss och kram från Jeanette 3 For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 47 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Listeners Also Subscribed To