162 episodes

O-Ringens podcast där vi pratar orientering med Per Forsberg. O-Ringen är världens största orienteringsäventyr med deltagare från hela världen. Det genomförs alltid vecka 30 men varje år på en ny plats i Sverige. 2022 kommer vi till Uppsala, 2023 Åre och 2024 Smålandskusten. Därefter följer Jönköping och Göteborg.

O-Ringen podcast O-Ringen

  • Sports

O-Ringens podcast där vi pratar orientering med Per Forsberg. O-Ringen är världens största orienteringsäventyr med deltagare från hela världen. Det genomförs alltid vecka 30 men varje år på en ny plats i Sverige. 2022 kommer vi till Uppsala, 2023 Åre och 2024 Smålandskusten. Därefter följer Jönköping och Göteborg.

  Podcast #161 Hanna Lundberg

  Podcast #161 Hanna Lundberg

  Radio O-Ringen Podcast är tillbaka med en ny säsong. Det är nu åtta år sedan podden drog igång och än finns inte några tankar på att lägga ner.

  I höstens första podcast, #161, möter ni Hanna Lundberg från OK Renen i Luleå som under året fått sitt stora genombrott på den stora internationella scenen, Hon är alltjämt junior men har redan presenterat sig i seniorklassen. Och hon tackar pandemin för sina framgångar!

  Hon har i princip vunnit allt redan, och detta bara 19 år gammal (ung). USM, O-Ringen, JSM, JVM-guld i Skid-O och nu också en seger i World Cup i Idre Fjäll i D21-klassen!

  En sak som hon trycker på är att hon under pandemin har fått chansen att bygga sin unga kropp med både hård och välplanerad träning. Något som verkligen har gett tydliga resultat.

  Hon studerar på orienteringsgymnasiet i Sandviken och håller inte bara på med orientering utan även Skid--O och längdskidor. Många strängar på sin lyra även om orienteringen nu har blivit det hon kom,mer att satsa på. Nu närmast väntar JWOC i Turkiet för Hanna Lundberg.

  Per Forsberg träffade Hanna Lundberg digitalt för ett intressant samtal om vinnarskalle, fokus och att njuta av stunden.

  Lyssna till Radio O-Ringen podcast #161 med Hanna Lundberg. Kommentarer, synpunkter eller drömgäster, skriv ett mejl till radio@oringen.se.

  • 54 min
  Pod # 160 Jens Lindquist

  Pod # 160 Jens Lindquist

  Corona och Covid-19 har verkligen påverkat och drabbat oss alla på något sätt. Pandemin har satt sina spår och fortsätter att göra det, inte minst för idrotten.

  I radio O-Ringen podcast #160 möter ni Jens Lindquist, vd för O-Ringen AB som denna vår åter igen var tvungen att ta beslutet att flytta fram eventet ytterligare ett år. Ett beslut som inte bara påverkar Uppsala som nästa arrangör utan även åren därefter.

  Per Forsberg stämde träff digitalt med Jens Lindquist för att prata om bakgrunden till beslutet, hur tankarna och diskussionerna gick inför detta beslut. Hur kommer detta att påverka O-Ringen på både kort och lång sikt? Kommer O-Ringen att förändras efter en paus på tre år som blir fallet när Uppsala får välkomna alla till sommaren 2022 istället för 2020 som var tanken då en pandemi kom emellan.

  Intressanta fakta och små detaljer bjuds det också på i podden.

  Lyssnat till pod #160 med Jens Lindquist, vd O-.Ringen AB. Synpunkter och kommentarer till radio@oringenm.se.

  • 42 min
  Pod # 159 Linda Bakkman

  Pod # 159 Linda Bakkman

  För några månader sedan pratade vi kostråd i Radio O-Ringen podcast. Nu kommer en uppföljning av den podden och nu möter Radio O-Ringen podcast Linda Bakkman. Näringsfysiolog på Sveriges Olympiska kommitté (SOK), doktor i medicinsk vetenskap samt författare.

  Linda Bakkman med en förflutet som orienterare, studerade i Eksjö på OL-gymnasiet. Nu hjälper hon Sveriges elitidrottare att hitta rätt diet, mat och energi för att kunna prestera på topp när det kommer till de Olympiska spelen. Nu närmast i Tokyo i sommar där värmen och fuktigheten är en stor faktor.

  Per Forsberg samtalar med Linda Bakkman och det är ett samtal om hur vi på bästa sätt kan förbereda oss inför träning och tävling när det kommer till mat, dryck och kost.

  • 51 min
  Pod # 158 Ragne Wiklund

  Pod # 158 Ragne Wiklund

  I Radio O-Ringen podcast #158 möter ni Ragne Wiklund från Nydalen SK, Oslo, Norge. Ett stort framtidsnamn i både orientering och skridsko som den 14 februari 2021 slog till med ett mycket överraskande VM-guld på 1500 meter i Heerenveen.

  Per Forsberg stämde träff med Ragne Wiklund digitalt för att prata om VM-guldet men också den stora kärleken till skogen och idrotten orientering. Hon var en del av laget från Nydalen SK som vann NM-guld i stafett hösten 2020 och hon har varit en del av framtidslaget i Norge.

  Nu, med VM-guldet på 1500 meter, så är det fokus på skridsko med tanke på att det väntar ett Vinter-OS i Peking nästa vinter.

  – Det är klart att OS i Peking är ett stort mål nästa vinter men jag kommer att fortsätta springa långa turer i skogen och en del orientering, berättar Ragne Wiklund.

  • 46 min
  Pod # 157 Jan Kocbach

  Pod # 157 Jan Kocbach

  I Radio O-Ringen podcast # 157 möter du Jan Kocbach från Bergen i Norge. Han är grundaren av en av de mest populära webbplatserna om orientering, "World of O". Per Forsberg träffade Jan Kocbach digitalt för att ta reda på mer om idéen med den här webbplatsen och hur den har utvecklats.

  I podcasten pratar vi också om hur man använder analys inom orienteringent och särskilt i TV. Jan arbetar också med ett av de mest framgångsrika landslagen i längdskidåkning, Norge för att hitta nya områden för att skära sekunder för skidåkarna.

  • 54 min
  Pod # 156 Malin Rimfors

  Pod # 156 Malin Rimfors

  Hur har ungdomsidrotten påverkats av pandemin?

  I Radio O-Ringen podcast #156 möter ni Malin Rimfors, reporter på Radiosporten med sin bas i Kristianstad. Malin har under Coronapandemin gjort en hel del inslag om hur ungdomar och idrotten har påverkats av restriktioner och begränsningar.

  Per Forsberg träffade Malin Rimfors en solig dag i mars för att prata om dessa mycket intressanta vinklar på hur pandemin har påverkat oss.

  - Jag är orolig för att pandemin kommer att sätta sina spår under många år framöver, berättar Malin Rimfors i podden.

  Hon har även varit med några gånger i O-Ringen och gillar att vara ut och röra på sig i alla dess former och bor man i Brösarp, porten till Österlen, så har man naturen tätt inpå sig.

  • 51 min

Top Podcasts In Sports

Listeners Also Subscribed To