4 episodes

Podcastserie udgivet af OCD-foreningen med støtte fra Velliv Foreningen. Serien er tilrettelagt og produceret af Clara Vestergaard Lausen.

OCD i en coronatid OCD-foreningen

  • Health & Fitness

Podcastserie udgivet af OCD-foreningen med støtte fra Velliv Foreningen. Serien er tilrettelagt og produceret af Clara Vestergaard Lausen.

  Afsnit 4: Fremtiden efter krisen

  Afsnit 4: Fremtiden efter krisen

  Det er stadig uvist, hvornår coronakrisen slutter og hvilke spor, den kommer til at efterlade os med. I denne podcast undersøger vi fremtiden for psykiatrien og ledende overlæge Mikkel Rasmussen fortæller om sine bekymringer for et såkaldt 'boom' i psykiatrien i kølvandet på krisen. På psykiatrisk afdeling, Vejle, hvor han arbejder til dagligt, har han under krisen lagt mærke til, at der har været tomme sengepladser.

  Psykolog Stine Næsted, der er specialiseret OCD-behandler, fortæller, at hun også ser en risiko for et pres på psykiatrien på grund af den store utryghed, uvished og fysisk isolation, som mange har oplevet. Dog synes hun ikke det ser helt sort ud, for selvom krisen har taget hårdt på rigtig mange, er der nogle få positive ting, vi kan tage med videre.

  Podcastserien er udgivet af OCD-foreningen med støtte fra Velliv Foreningen. Medvirkende: Stine Næsted og Mikkel Rasmussen. Tilrettelagt og produceret af: Anna Konggaard og Clara Vestergaard

  • 18 min
  Afsnit 3: OCD fra sidelinjen

  Afsnit 3: OCD fra sidelinjen

  I denne podcast taler vi med Liva, der som yngre følte, at hendes storesøster ikke rigtigt interesserede sig for hende. Det har været grobund for et til tider svært søskendeforhold, som ikke blev gjort lettere af coronakrisen, der betød, at Livas storesøster flyttede hjem igen til familien. For Livas familie betød det mange diskussioner og kompromiser, men det betød også, at alle i familien lærte rigtig meget og fik større forståelse for hinanden. 
  Podcastserien er udgivet af OCD-foreningen med støtte fra Velliv Foreningen. Medvirkende: Psykolog Malene Klindt Bohni og Liva. Tilrettelagt og produceret af Anna Konggaard og Clara Vestergaard. 

  • 23 min
  Afsnit 2: Da Danmark lukkede ned

  Afsnit 2: Da Danmark lukkede ned

  37-årige Henrik Lundahl Revshøi har så længe han kan huske lidt af OCD, som blandt andet har været præget at smitteangst, overdreven hygiejne og tjekkeadfærd. Når OCD’en rammer Henrik, er det som om, at alt lukker ned, lyset slukkes, og der kommer et mylder af sorte tanker. Henrik har derfor udviklet en adfærd, hvor han forsøger at undgå de situationer, der trigger hans OCD.

  Nedlukningen på grund af coronakrisen vendte op og ned på hans verden og Henriks angst for smitte gav ham udfordringer på sit arbejde. Der var ikke noget i myndighedernes anbefalinger, der sagde, at man ikke måtte køre i tog, men på grund af sin smitteangst turde Henrik ikke køre i tog i forbindelse med en opgave, han skulle på. Hør, hvordan han fandt en løsning sammen med sin chef. 

  Podcastserien er udgivet af OCD-foreningen med støtte fra Velliv Foreningen. Medvirkende: Henrik Lundahl Revshøi og Mikkel Arendt. Tilrettelagt og produceret af: Anna Konggaard og Clara Vestergaard

  • 18 min
  Afsnit 1: Kan man få OCD af coronakrisen?

  Afsnit 1: Kan man få OCD af coronakrisen?

  Thea på 27 år lider af OCD, som er en angstlidelse, hvor den ramte er plaget af tvangstanker og tvangshandlinger. Som 20-årig startede hun med at udføre overdrevne tælleritualer, som blandt andet betyder, at et brusebad for hende kan tage ekstremt langt tid: Der skal trykkes på shampoo og balsam to gange fem gange, sæbe og skuresvamp skal bruges et bestemt antal gange, osv. Alt sammen i et forsøg på at dæmpe sin angst for, at noget ubehagelig skal ske.
  Hør Thea fortælle, hvordan angsten for coronasmitte har forværret hendes OCD, da hun nu skal udføre endnu flere tælleritualer i et forsøg på at dæmpe angsten for smitte.

  Podcastserien er udgivet af OCD-foreningen med støtte fra Velliv Foreningen. Medvirkende: Thea Aaslet, Judith Nissen og David Højgaard. Tilrettelagt og produceret af Clara Vestergaard. 

  • 21 min

Top Podcasts In Health & Fitness