30 episodes

Det her er en podcast om Office 365. Jeg arbejder med SharePoint og Office 365 på daglig basis og har gjort det siden 2008. Jeg giver dig min uforbeholdne kritiske mening om udviklingen af SharePoint og Office 365 generelt. Både det positive og det negative.

Er du interesseret i at få mere ud af Office 365 eller overvejer du at rykke dine data til Office 365? Så er det her du skal lytte med.

Office 365 HQ Podcast Konsulent Fabrikken

  • Tech News

Det her er en podcast om Office 365. Jeg arbejder med SharePoint og Office 365 på daglig basis og har gjort det siden 2008. Jeg giver dig min uforbeholdne kritiske mening om udviklingen af SharePoint og Office 365 generelt. Både det positive og det negative.

Er du interesseret i at få mere ud af Office 365 eller overvejer du at rykke dine data til Office 365? Så er det her du skal lytte med.

  Overvejelser inden du flytter i skyen - Administration

  Overvejelser inden du flytter i skyen - Administration

  I denne episode snakker jeg om mit syn på De Konservatives udspil omkrin afgifter på cigaretter og hvordan Enhedslisten ser ud til at fortsætte med at lave politik, designet til folk der bor på Vesterbro i København.
  Jeg kommer ind på lidt omkring mit ønske om at skifte udgivelsesplatform og arbejdet med at få sat Ghost.org op og få migreret alt indhold der til. Det er en lang process, da det ikke ser ud til at nogle af de foreslået migreringsværktøjer virker.
  Nyheder i Office 365 Feb 04 - We're releasing multiple updates for SharePoint news Feb 04 - New feature: Changes to PowerPoint and Word to open files faster Feb 05 - Planned Maintenance: Yammer database maintenance Feb 05 - Updated feature: Post an Update/Poll/Praise on Yammer home Feed Feb 06 - Problem detected: A change in Facebook’s backend configuration has affected Bookings through Facebook Feb 06 - SharePoint tenant opt-out for modern lists is retiring in 2019 Feb 06 - New Feature: Microsoft 365 Public Roadmap Updates Områder der skal tages højde for inden beslutningen om at rykke i skyen bliver taget: Support Kontrol Ansvar Hardware

  • 41 min
  Episode 29: Overvejelser når du skal flytte I skyen - mere drift

  Episode 29: Overvejelser når du skal flytte I skyen - mere drift

  Fortsættelse af emnet fra episode 28, hvor jeg snakker om overvejelser i forhold til drift.
  Nyheder i Office 365 Jan 29 - Compliance Manager new experience Jan 30 - New Supervision solution to monitor Microsoft Teams, manage risk, meet regulatory requirements Jan 30 - Feature Update: Auto-Attendant Jan 30 - Office.com is becoming the default start page for all Office 365 commercial users Jan 31 - New feature: Site activity shows group inbox activity in SharePoint Online Jan 31 - Outlook mobile introduces a new MailTip for external recipients Feb 01 - Reminder: Office 365 will retire 3DES starting February 28, 2019. TLS 1.0/1.1 and 3DES Usage reports are available Feb 01 - New feature: Changes to PowerPoint and Word to open files faster Megamenuen kommer I denne episode snakker jeg mere om: Backup Skalering Patching og opgradering E-discovery Sikkerhed Migration  

  • 31 min
  Episode 028: Overvejelser når du skal flytte I skyen - drift

  Episode 028: Overvejelser når du skal flytte I skyen - drift

  Office365 HQ podcast, hedder nu "365 HQ Podcast". Det betyder at jeg vil forsøge at ændre en smule i formatet til denne podcast. Derfor vil jeg starte hver episode med lidt mere personlig beretning og lidt mere ikke-teknisk stauts på hvad jeg kommer ud for i min hverdag og hvordan hverdagen er som freelance konsulent, ægtemand og far til 3.
  Om jeg får udgivet episoder oftere ved jeg endnu ikke. Hvis der er noget jeg har lært af 2018, så er det , at ting sker og gode intentioner kan blive afbrudt af en masse arbejde og opgaver for kunder, der skal I første række.
  Ændring af forsikringsbetingelser for Letsikring December 2018 / Januar 2019. Skal vi ikke bare sige at den livsforsikring ikke længere tilhøre dig, men den bank den er tegnet igennem. Hvad det handler om kan du høre mere om i episoden. Men grundlæggende så har jeg modtaget nedestående brev fra letsikring. Og har efterfølgende opsagt min livsforsikring. Nu kan det selvfølgelig godt være jeg tolker brevet forkert. Men umiddelbart er min tolkning af det at min livsforsikring ikk længere er min forsikring, men bankens forsikring.


   
  Nyheder I Office 365 OneDrive Files On-Demand for Mac blogpost
  Download Mac-klient
  Jan 23 - New icons coming to Office 365 app tiles
  Jan 24 - Updated Feature: New site branding and mega menu navigation features are rolling out
  Jan 24 - Update: Create a Reminder in SharePoint Online
  Jan 24 - Reminder: New opt-in toggle to try the early version of the new Outlook on the web
  Jan 25 - New feature: File Attachments in Microsoft To-Do
  Jan 25 - Feature Update: Auto-Attendant
  Jan 25 - We’re making it easier for your users to save files to OneDrive Consumer, OneDrive for Business, and SharePoint Online
  Jan 26 - Updated feature: Planner Notifications for Teams
   
  Nedetid hos Microsoft skaber røre på twitter. Folk er rasende. Som nævnt i Episode 27 så er det altid en god ide at have et helt konkret tal på "Hvor meget koster en times nedetid for min virksomhed?"

  Samtidig i Health Center..

   
  Dagen efter fortsætter problemerne

  Yderligere links nævnt i episoden Office365 data resiliency
  Azure Expressroute
  Equinix test
  Expressroute prisliste
  Express Route forbindelses model
  Opsummering Så driftsmæssigt… Er Office 365 nemmere og billigere at drifte end dit on-prem? Måske… Men du kan ikke rigtig vide det før du får noget erfaring og bruger det.
  Jeg har kender virksomheder der har været gået all-in… og fortrudt det noget så bittert…. Men jeg kender også virksomheder der har sparet 2-300.000 kroner om året på at lægge al drift af sharepoint og exchange i skyen. Valget er dit, men sig til hvis du skal bruge lidt rådgivning.

  • 1 hr 11 min
  Episode 27: Overvejelser når du skal flytte I skyen - økonomi

  Episode 27: Overvejelser når du skal flytte I skyen - økonomi

  Der er sket en masse siden sidste episode. Blandt andet er episode 26 blevet sprunget over. Det er ikke noget du skal bruge energi på at tænke for meget over. Det er en ren tællefejl fra min side.
  Kort og godt så findes Fabrikken ikke længere. Kenneth og jeg er gået hver til sit og har startet hver vores egen virksomhed. Det er der som sådan ikke noget galt i. Jeg kommer til at savne vores gode sammenhold og de gode medarbejdere. Det er, uden tvivl, noget af det sværeste jeg har gjort i mit liv og det er uden tvivl noget jeg håber jeg aldrig kommer til at gøre igen.
  Første lige kort om det nye ”Shifts” fra Microsoft. Microsoft Teams for firstline workers er I gang med at rulle ud.
  Shifts er i bund og grund et værktøj til at lave vagtskemaplanlægning, som dine medarbejdere via Teams-appen kan få adgang til. Om det så er online, på pc eller mobil er underordnet. Det fede er at der er indbygget funktionalitet til at anmode om at bytte vagter som lederen så kan godkende. Jeg ser det som et rigtig godt værktøj til virksomheder der har behov for vagtplaner og har en medarbejderstyrke der er meget mobil.
  Der er mange ting der skal overvejes og der er mange faktorer der skal tages op til overvejelse. Det der er fornuftigt og positivt for den ene virksomhed er negativt for den næste. Og selv på indersiden af virksomheden, kan den ene afdeling synes at det er en god ide, men den næste er stærk modstander.
  Dog vil jeg sige. Er du en 1-5 mands virksomhed der er nystartet og ikke rigtig har noget system endnu, eller måske bare lige har en NAS-box… Så stop lige her… Bare stop.. Så kan du lige så se at komme rigtigt fra start med en Office 365 Business Premium eller E3 løsning. Slut… Der er ikke så meget at snakke om. Med mindre din nystartede virksomhed lægger ud med at arbejde med militære hemmeligheder og andet data der er så fortroligt at det skal være 100% off-grid. Men så starter du nok heller ikke med en NAS-boks i kælderen.
  FØRSTE PUNKT DER SKAL OP TIL DEBAT: ØKONOMI Lad os bare erkende at økonomi spiller en meget stor rolle I beslutningen om du skal I skyen eller ej. Og jeg vil da også mene at I mange tilfælde er det en no-brainer for små og mellemstore virksomheder. Jeg har da og selv en Office 365 E3 selv om jeg kun er mig selv… Det er måske også lidt overkill, Jeg kunne have nøjes med en Business Premium. Men pointen er at jeg kan som et en-mands firma have en professionel Exchange-løsning, en professionel Skype–Business løsning og en spitny SharePoint løsning, med et 5 TB onedrive, og så lige en Office Pro plus pakke jeg kan installere på 5 Pc’er og 5 mobilenheder. Og så er der alle de andre Apps jeg kan gøre brug af… Det hele koster kr. 234,- om måneden eller kr. 1.758,- om året. Det vil tage mange…. Mange år før økonomien ved at have on-prem for alt det vil kunne betale sig for mig.
  Men når nu du f.eks. har en virksomhed på 150 mand og du har etableret Exchange, Skype og SharePoint.. Så er det et helt andet regnestykke. Min erfaring er bare at det ikke altid er så ligetil en beregning som mange gør det til.
  Økonomisk, vil der blive flyttet en del ressourcer fra drift til licenser til Microsoft og modeller som den herunder bliver flittigt brugt. Den mangler dog den del i Cloud Computing der handler kom administration og koordinering med Microsoft, samt udvikling og vedligehold af kode. Da opdateringer til SharePoint online ikke kan fravælges eller testes, vil der være vedligehold af kode fra tid til anden.

  DER ER 5 PUNKTER DU SKAL TÆNKE MED IND NÅR DU SKAL BEREGNE ØKONOMIEN  Alle kan sammenligne Licensomkostninger og harware. Men hvad med den total omkostning. Det der I konsulentsprog hedder TCO? (Total Cost of Ownership)  Hvad koster en times nedetid for din forretning? Hvis du har 150 mand der ikke kan arbejde I en time, så

  • 35 min
  Episode 026 - Min top 7 podcast liste

  Episode 026 - Min top 7 podcast liste

  Det her er en afvigelse og for en gangs skyld tror jeg slet ikke det kommer til at handle om Office 365. Ser du, jeg kom til at springe episode 26 over. Det har så medført at rækkefølgen ikke passer med antallet af episoder. Så hvad kan jeg lige gøre for at rette det op? En hurtig lille episode. Ikke noget vildt og jeg udgiver den bagud, så den kommer til at ligge rigtigt.
  Hvis du ikke har hørt episode 27 og 28, så forklarer de en hel del om hvorfor det kun er mig på podcasten og hvorfor Kenneth ikke er med i de her episoder.
  Her er min liste af de top7 podcasts jeg lytter til – og hvorfor jeg bruger min tid på dem. 
  1. Børsens Morgenbriefing
  Jeg har først for nylig opdaget denne podcast. Det er en hurtig lille 7-10 minutters udsendelse der kommer hver morgen. Det passer perfekt med at når jeg har afleveret unger, så er det den her der er den første på min liste.
  2. WTF with Marc Maron
  Marc Maron er P.T. stadig den eneste podcaster jeg har hørt om der har fået lov til at interviewe en siddende præsident. Han har interviewet Obama i episode 613. Det er ret vildt og både episoderne før og efter lader han op til det og snakker om det. Samtidig Interviewer Marc en hulens masse andre berømtheder. Der er rigtig mange jeg aldrig har hørt om, men så er der også en del jeg kender. Det eneste der er lidt irriterende ved WTF er de mange reklamer, der er irrelevante for et globalt publikum.
  3. The One Percent
  Forretningspodcast. I dette show fortæller og snakker Ryan Daniel Moran om hans forretning og han snakker med andre der har tjent bunker af penge på forskellige forretninger. Enten på nettet eller med at sælge ting på Amazon. Han kommer også med en del ideer til hvordan man kan investere i nye forretninger og hvordan man kan vækste. Specielt hvordan man skal investere i sig selv for at få et bedre mindset.
  4. Lead to Win
  Lidt i samme kategori som ”The One Percent”. Her er det bare med mere fokus på ledelse og effektivitet. Michael Hyatt laver nogle gode kvalitetspodcast og han har en systematisk tilgang til det, der gør episoderne behagelige og nemme at lytte til. Men han kunne måske godt have en lille smule kant. Det er nogle gange lidt for poleret.
  5. Call That Girl's Office 365 Show
  Lisa Hendrickson levere en frit fra hjertet podcast om hendes liv og hendes forretning som Office365 fixer. Hun snakker specielt omkring Exchange Online og Outlook. Det er en meget sjov podcast og hun har nogle forskellige personer med i showet som kommer med gode input og ideer. Podcasten er noget mere teknisk i det og man skal kunne en smule teknik-jargon for at kunne følge med.
  6. Reply All
  Podcast fra Gimlet Media. Det er en mere general podcast om alle mulige emner. Som regel er den ret sjov og den er rigtig godt produceret.
  7. The Intrazone
  Podcast om SharePoint og Intranet. Udgivet af Microsoft. Udkommer hver anden uge og er hostet af SharePoint Teamet. Den er godt produceret og den er med til at give lidt indsigt i hvad der sker hos Microsofts SharePoint Team.

  • 14 min
  Episode 025: Forstyr mig mere, forstyr mig mindre

  Episode 025: Forstyr mig mere, forstyr mig mindre

  I denne episode har vi en meget lang intro snak om en masse nyheder inden for Office 365 samt hvordan du kan få dem rullet ud hurtigere.
  Vi snakker en masse om notifikationer, forstyrrelser og hvordan de store håndterer hele det med at man som bruger bliver notificeret af alle mulige apps og gadgets. Snakken går derefter en masse på OneDrive og hvilke nyheder der er kommet eller er på vej dertil.
  Links, nævnt i denne episode:
  Nyheder i IOS12: https://www.dr.dk/nyheder/viden/teknologi/nu-giver-apple-dig-indsigt-i-dit-overdrevne-iphone-brug Microsoft showcase artikel: https://www.microsoft.com/itshowcase/Article/Content/1036/A-foundation-for-modern-collaboration-Microsoft-365-bolsters-teamwork SPC2018 Keynote: https://www.youtube.com/watch?v=sAhzmyRgfhw  Link til blogpost med persondataforordning: http://365hq.dk/databehandleraftale-office-365/ Link til Microsoft updates: https://www.youtube.com/watch?v=FXWase935Hg&list=PLXPr7gfUMmKwn422HmCx7b7D5qh9T6frb  Link til WorkPoint Express: http://www.workpoint365.dk/produkter/workpoint-express/ Train Yourself: https://support.office.com/da-dk/article/kursus-i-microsoft-cloud-dbf49362-907f-4c9a-884b-4c5f0bffd908? Musik
  Agenda 23 : http://freemusicarchive.org/music/AGENDA_23/

  • 1 hr 6 min

Top Podcasts In Tech News

Listeners Also Subscribed To