14 episodes

Het podcastkanaal van Orkater. Luister hier inleidingen en achtergrondverhalen bij onze voorstellingen, een hoorspel en meer!

Orkater: podcasts Orkater

  • Society & Culture

Het podcastkanaal van Orkater. Luister hier inleidingen en achtergrondverhalen bij onze voorstellingen, een hoorspel en meer!

  De Wildfire-podcast

  De Wildfire-podcast

  Podcast-host Sagid Carter spreekt tijdens de repetities van Wildfire met regisseur Belle van Heerikhuizen en schrijver Nina Polak over hun inspiratiebronnen voor de voorstelling, over eenzaamheid onder jongeren en de bijzondere muziek van Jimmi Hueting en de kostuums van MAISON the FAUX.

  Wildfire van Orkater is van 29 juni t/m 9 september te zien in het Amsterdamse Bostheater. Voor kaarten zie orkater.nl

  Host: Sagid Carter
  Gasten: Belle van Heerikhuizen & Nina Polak
  Geluid & Mixage: Trenchcoat Film
  Muziek: Jimmi Hueting

  De Wildfire-podcast is een productie van Orkater.

  • 24 min
  Podcastinleiding Alles Komt Goed

  Podcastinleiding Alles Komt Goed

  Belle van Heerikhuizen, Leopold Witte en Geert Lageveen spraken tijdens de repetities van Alles Komt Goed met cultuurfilosoof en Camus-kenner Jan Drost over De Pest Van Albert Camus en het gedachtegoed van deze filosoof. De muziek die je hoort is van Radek Fedyk en Erik van der Horst.

  • 24 min
  Podcastinleiding REAL BOYS - Orkater / More Dogs

  Podcastinleiding REAL BOYS - Orkater / More Dogs

  Luc de Groen bezocht de repetities van REAL BOYS en sprak met Elias Vandenbroucke, Gode Kempen en Robin Keyaert over het maakproces: hun fascinatie voor de musical, collectief theatermaken en over wat nog echt is.

  De muziek die je hoort is door Luc de Groen zelf opgenomen tijdens een repetitie bij Orkater.

  • 20 min
  Wannsee (een hoorspel) - Orkater & Theater Na De Dam

  Wannsee (een hoorspel) - Orkater & Theater Na De Dam

  LET OP: BELUISTER DIT HOORSPEL MET KOPTELEFOON OF OORTJES VOOR DE 8D-GELUIDSERVARING

  Op 20 januari 1942 komen 15 nazikopstukken bijeen in Villa Marlier aan de Wannsee om een definitieve oplossing te vinden voor het jodenvraagstuk. Nog geen twee uur later zijn ze er uit - het resultaat is de best georganiseerde genocide in de geschiedenis van de mens. KONVOOI onderzoekt de argumenten van de aanwezigen en probeert stap voor stap hun redenering bloot te leggen.

  Orkater-Nieuwkomer KONVOOI maakt op uitnodiging van Theater Na de Dam een reconstructie van deze historische vergadering, waarin ze kille ratio afwisselen met close-harmony. Gebruikmakend van 8D-sound pellen de makers de conferentie af tot de essentie, en waan je je als luisteraar op de huid van de werkelijke hoofdpersoon: het gesprek.

  WANNSEE is een hoorspel over ontmenselijking, de waan van beschaving en de kracht van taal. Een productie van Orkater & Theater na de Dam.

  Met stemmen en muziek van: Jacob de Groot, Jasper van Hofwegen en Victor IJdens. Regie: Belle van Heerikhuizen. Muziek: Bart Sietsema. Geluidsopname: Robert van Delft. Mixage: Femke Bosma. Sound design: Marte Bosma. Met dank aan: "Conspiracy" van Loring Mandel.

  • 44 min
  Teaser - Wannsee (een hoorspel)

  Teaser - Wannsee (een hoorspel)

  Op 20 januari 1942 komen 15 nazikopstukken bijeen in Villa Marlier aan de Wannsee om een definitieve oplossing te vinden voor het jodenvraagstuk. Nog geen twee uur later zijn ze er uit - het resultaat is de best georganiseerde genocide in de geschiedenis van de mens.

  Orkater-Nieuwkomer KONVOOI onderzoekt de argumenten van de aanwezigen en probeert stap voor stap hun redenering bloot te leggen. WANNSEE is een hoorspel over ontmenselijking, de waan van beschaving en de kracht van taal. Een productie van Orkater en Theater na de Dam. Wannsee is te beluisteren vanaf 4 mei direct na de Nationele Herdenking om 20.02.

  • 59 sec
  De PindakaasPrins (Hoorspel)

  De PindakaasPrins (Hoorspel)

  De PindakaasPrins (Orkater, Holland Baroque en Oorkaan) - een stoere familievoorstelling vol regen, sprookjes en barok&roll.

  Er was eens - niet zo heel lang geleden - een straat, waar het altijd regende, dag in dag uit. In de straat stond een huis, waar altijd ruzie was, jaar in jaar uit. In het huis woonde een gezin: een vader, een moeder en drie kinderen. Je had Esmaraldadina, zij was de oudste. Jaak was de jongste. En Valentijntino zat daartussenin.

  Op een dag besluiten de kinderen dat het genoeg is geweest. Er moet een oplossing komen voor al die ruzie en al die regen. Dan horen zij van een oude wijze man die woont in het bos (achter de speeltuin, achter het winkelcentrum, achter het nieuwe flatgebouw). Hij zou leven van de wind en praten met de dieren, misschien heeft hij de oplossing! Die avond klimmen ze uit het raam en gaan ze op zoek naar de wijze man. Een lange tocht dwars door een gigantisch sprookjesbos met stoere ninja-piraten, lieve heksen en… een pindakaasprins.

  Onversneden rock&roll en zinderende barok begeleiden de drie helden op hun avontuurlijke tocht. Een voorstelling voor iedereen die weleens door de regen heeft gelopen.

  -- muzieksamenstelling: Judith Steenbrink, Tineke Steenbrink en Erik van der Horst -- tekst: Freek Vielen -- regie: Ria Marks -- spel en muziek: Erik van der Horst, Kaspar Schellingerhout, Maartje van de Wetering en Holland Baroque -- met composities van: o.a. Bach, Rameau, Händel en Van der Horst.

  Een productie van Orkater, Holland Baroque en Oorkaan

  • 1 hr 7 min

Top Podcasts In Society & Culture

CNN
iHeartPodcasts
Spotify Studios
iHeartPodcasts
Caro Chambers
iHeartPodcasts