7 episodes

Elmélkedés a fotózásról és pszichológiáról.

A podcast házigazdái: Kiss Anna, klinikai szakpszichológus és Göblyös Péter a Vizslafotózás alapító fotósa.

Anna pszichológusként érdeklődik a fotózás iránt, Péter fotósként érdeklődik a pszichológia iránt.

https://vizslafotozas.hu/photomind

PhotoMind - Az ember a gép mögött PhotoMind

  • Arts

Elmélkedés a fotózásról és pszichológiáról.

A podcast házigazdái: Kiss Anna, klinikai szakpszichológus és Göblyös Péter a Vizslafotózás alapító fotósa.

Anna pszichológusként érdeklődik a fotózás iránt, Péter fotósként érdeklődik a pszichológia iránt.

https://vizslafotozas.hu/photomind

  PhotoMind #07 - Trauma a fotósoknál

  PhotoMind #07 - Trauma a fotósoknál

  Ismét itt van egy új podcast adásunk, ezúttal egy olyan témát boncolgatunk, ami számos alkotó számára releváns lehet: a traumák megjelenése a fotósok életében.A művészet nem csak a megjelenítésről szól, hanem a belső világunk megértéséről is. A személyes traumák és nehézségek részét képezik életünknek, és ezek befolyásolják munkánkat is, legyen szó bármelyik alkotói területről.Beszélünk arról, hogy milyen fontos a mentális egészség megőrzése, és hogy ez nem magától értetődő - dolgozni kell rajta, folyamatosan. Megvitatjuk, hogyan lehet ellenállóbbá válni a traumákkal szemben, és hogy a múltbeli sebek miként kerülhetnek előtérbe akkor is, ha legkevésbé számítunk rájuk.Aki emberekkel dolgozik - mint például a fotósok -, annak elengedhetetlen a személyes fejlődés és önmagával való foglalkozás. Nem csak a jelenlegi traumákkal, de a potenciális jövőbeli kihívásokkal is szembe kell nézni. Fotósként gyakran találkozhatunk olyan helyzetekkel, amelyek megküzdést igényelnek, és amelyek hatással lehetnek az alkotási folyamatra és a munkavégzésre.Csatlakozz hozzánk, és fedezzük fel együtt ezt a komplex, mégis rendkívül fontos témát.

  • 51 min
  PhotoMind #06 - Fotós etika

  PhotoMind #06 - Fotós etika

  Miért nem szeretnek fotóshoz jáni az emberek és mi a fotós etika.  Részletek az adásból:

  "Most már vannak jó tapasztalataim, de nagyon sokáig nehézvolt elképzelni azt, hogy én szeretnék elmenni fotózásra. "  "Szeretnélek feloldozni: Az nem egy fotós volt! "  "Tablófotózás egy futószalag szerű, ipari dolog, akik ezt csinálják, azok nem igazi fotósok, azok nem az alkotásért vannak ott. Azok azért vannak ott, hogy pénzt keressenek. "  "Az a baj, hogy ugyanúgy fotózásnak hívjuk, ugyanúgy fotós volt ott, mert hogy ő kezelte a kamerát és azt hiszik, hogy attól már valaki fotós."  "Ha ezen az alkalmon rosszkép készült rólad, akkor el is tudod magadról könyvelni, hogy te nem vagy fotogén, tehát téged nagyon nehéz lesz meggyőzni, hogy "de nálam jó lesz". Illetve hihetsz-enekem, hogy nálam jó lesz. "  "Innentől kezdve Nincsenkönnyű dolga a jó fotósoknak, az etikus fotósoknak, mert nehéz bebizonyítani azt, hogy ez az élmény lehet jó, és mert ott van nagyon sok felgyűlt negatív élmény,ami a fényképezőgéppel kapcsolatos. "  "Egy fotós helyzetben, a fotósnak kellett sokkalfelkészültem lenni. Illetve tudatosabbnak, hogy legalább tudja azt, hogy mennyire magányos a másik ember és mennyire kitett minden egyes kis megmozdulásnak, mondatnak, ciccegésnek ott a másik oldalon, mert egyszerűen egy olyan tükör helyzetben van, ami minden szorongást és önértékelési nehézséget aktivál. "  "És nem fog szólni, mert nem tudsz szólni, legtöbbször. "  PhotoMind - Az ember, a gép mögött.  A műsor két házigazdája: Kiss Anna, klinikai szakpszichológus 7 éve dolgozik klinikai területen kórházban ésmagánrendelésen. 2021-ben nyitotta meg a saját magánrendelőjét, azEvezőt. A fotózás régi vágya, aminek 2022-ben tudotthelyet teremteni az életében. Beszélgetőpartnere: Göblyös Péter, a Vizslafotózásalapítója. Mérnökinformatikus és tanári diploma megszerzését követően, több, mint10 évig IT-s multi világban dolgozott, majd mégisvisszatért a gyerekkori szenvedélyéhez, a fotózáshoz. 10 éve fotózkutyákat és gazdikat, három éve mentorál fotósokat

  • 1 hr 3 min
  PhotoMind #05 - A vállalkozás mélységei

  PhotoMind #05 - A vállalkozás mélységei

  Vonzó életmódot jelent a vállalkozás, mert szabadabb életet képzelünk el, de eleinte egy sor olyan szempontot nem gondolunk át, amivel aztán csak a folyamatban szembesülünk. Fontosak az olyan tevékenységek, mint például a célcsoport meghatározása, az árazás, a branding vagy épp a skálázás, de a vállalkozás lélektanilag megterhelő is lehet. Ehhez kellő önismeretre van szükség és érdemes olyan tényezőket is számba venni, mint a bizonytalanság-, frusztráció- vagy épp kudarctűrés. Képesek vagyunk-e saját magunkat megfelelően kontrollálni és megvan-e a kellő mennyiségű belső motiváció? Számolunk-e az egész életen át tartó tanulással és azzal, hogy folyamatosan ébernek kell lennünk a vállalkozásunkat tekintve?
  A podcast házigazdái: Kiss Anna, klinikai szakpszichológus és Göblyös Péter a Göblyös PhotoArt és a Vizslafotózás alapító fotósa.Anna pszichológusként érdeklődik a fotózás iránt, Péter fotósként érdeklődik a pszichológia iránt.vizslafotozas.hu/photomind

  • 1 hr 4 min
  PhotoMind #04 - Mennyit ér a fotó? - A pénz és a fotós vállalkozás

  PhotoMind #04 - Mennyit ér a fotó? - A pénz és a fotós vállalkozás

  A fotó értéke: Pénz, fotós vállalkozás és az emberi oldal  A PhotoMind Podcast 4. részébeb az emberi oldaláról közelítjük meg a fotózás és a pénz világát.  A beszélgetés során a következő témák kerütek előtérbe:

  A pénz és az emberi viszony: Milyen pszichológiai hatásai vannak a pénznek a fotósokra és az ügyfelekre, és hogyan befolyásolja ez a fotózás élményét?

  Hobbi vs. profi fotósok: Mi a különbség a hobbi és profi fotósok között, és hogyan befolyásolja a pénz a két csoport közti átmenetet?

  Az ingyen fotózás veszélyei: Miért érezheti úgy a fotós, hogy "becsapja" magát, ha túl sokáig ingyen dolgozik, és hogyan befolyásolhatja ez a fotós önértékelését és a vállalkozás sikerességét?

  A fotós átmenete a fizetett munkára: Mikortól érezheti úgy a fotós, hogy már kérhet pénzt a képekért, és milyen tényezők határozzák meg ezt a döntést?  Csatlakozz hozzánk ebben a mély és inspiráló beszélgetésben, és fedezd fel, hogyan hat a pénz a fotósokra és a fotózásra az emberi oldalról!  A podcast házigazdái: Kiss Anna, klinikai szakpszichológus és Göblyös Péter a Göblyös PhotoArt és a Vizslafotózás alapító fotósa. Anna pszichológusként érdeklődik a fotózás iránt, Péter fotósként érdeklődik a pszichológia iránt. vizslafotozas.hu/photomind

  • 55 min
  PhotoMind #03 - Fotósok és az imposztor szindróma

  PhotoMind #03 - Fotósok és az imposztor szindróma

  Érezted már, hogy hiába minden elismerés, csak szerencséd volt, vagy csak jó képet vetítesz magadról? Féltél attól, hogy kiderül, hogy nem is vagy igazán jó abban, amit csinálsz? Esetleg attól, hogy kiderül, hogy tudattalanul becsapod a környezetedet?

  Az imposztor szindróma sokak életét keseríti meg, és a fotósok esetében kifejezetten könnyen meg tudnak jelenni imposztorérzések.

  A mai adásban arról beszélgettünk, hogy mi is az az imposztor szindróma, mit tehetünk ellene és miért is fontos, hogy fotósként kellő önismerettel rendelkezzünk.

  Tartsatok velünk!

  Anna pszichológus, aki érdeklődik a fotózás iránt, Péter fotós, akit meg a pszichológia vonz.

  A fotózásban rengeteg olyan kérdés merül fel, ami túlmutat a gép beállításain.  A bevezető beszélgetésünkben szót ejtünk a minket foglalkoztató dilemmákról és témákról.

  A műsor két házigazdája:

  - Kiss Anna, klinikai szakpszichológus.
  Hét éve dolgozik klinikai területen kórházban és magánrendelésen. 2021-ben nyitotta meg a magánrendelőjét, az Evezőt. A fotózás régi vágya, aminek 2022-ben tudott helyet teremteni az életében.
  https://evezorendelo.hu/

  - Göblyös Péter, a Vizslafotózás alapító fotósa.
  Mérnök infromatikus és tanári diploma megszerzését követően több, mint 10 évig ITs multi világban dolgozott, majd mégis visszatért a gyerekkori szenvedélyéhez, a fotózáshoz.
  10 éve fotóz kutyákat és gazdikat. 3 éve mentorál fotósokat.
  https://vizslafotozas.hu/

  A podcast hivatalos oldala:
  https://photomind.hu
  https://vizslafotozas.hu/photomind

  Ha nemcsak jó képeket szeretnél készíteni, hanem megtalálni a szendvedélyedet a fotózásban, akkor jelentkezz a Vizslafotózás Mentorprogramba: https://vizslafotozas.hu/mentorprogram

  Ha szeretnél valamelyikünkkel személyes online konzultációt, vagy visszajelzésed lenne, írj emailt photomind@vizslafotozas.hu

  • 52 min
  PhotoMind #02 - Ki a jó fotós?

  PhotoMind #02 - Ki a jó fotós?

  A technika fejlődésével a fotózás egyre több ember számára elérhetővé válik, bár fotózni még mindig kiváltság.  Aki megteheti lelkesen kattintgat a mobiljával az élet számtalan helyzetében. 

  Fotósból is sokféle van, művész, alkalmazott fotográfus, hobbifotós… Hogyan válik valaki fotóssá és mi teszi a jó fotóst? A fotós hol talál támpontot arra, hogy jó-e az amit csinál? Hogyan fejlesztheti magát, egyáltalán ki mondja meg, hogy milyen a jó kép? A kép vagy talán a gép teszi a fotóst fotóssá?

  Podcast beszélgetésünk második részében ezekre keressük a válaszokat. Tartsatok velünk!

  • 1 hr 3 min

Top Podcasts In Arts

NPR
The Moth
Beanstack
Snap Judgment
Roman Mars
Rusty Quill