58 episodes

De podcast over de wondere wereld van de luchtvaart gezien door de ogen van de twee bevriende piloten Bart Buitenhuis en Geert Doek!

Pilotenpraat Pilotenpraat

  • Leisure

De podcast over de wondere wereld van de luchtvaart gezien door de ogen van de twee bevriende piloten Bart Buitenhuis en Geert Doek!

  S03E28: De virtuele vliegwereld met Dutch Sim Pilot

  S03E28: De virtuele vliegwereld met Dutch Sim Pilot

  Ja ja we zijn er weer met een gloednieuwe aflevering! Geert en Bart bespreken de actualiteiten en hun vluchten. En in deze aflevering hebben we uiteraard weer een super leuke en interessante gast namelijk, Nour!

  Nour is masterstudent geneeskunde en heeft één grote hobby namelijk; online vliegen! Dit doet hij onder de alias Dutch Sim Pilot. Als Dutch Sim Pilot deelt hij zijn grote passie voor de (virtuele) luchtvaart met anderen in de Nederlandse Flight Sim community.

  We vragen hem het hemd van het lijf hoe dat nou allemaal in zijn werk gaat in de online flight sim community. En we komen tot inzicht dat men het zeer serieus aanpakt. Van het vliegen met 2 piloten tot aan de ATC alles wordt zo echt mogelijk nagebootst!

  Wederom een parel van een podcast, dus snel luisteren in het zonnetje! Want je weet het je hoort het in ... Pilotenpraat!  Shownotes:

  Website: https://dutchsimpilot.com/

  Youtube: https://www.youtube.com/@DutchSimPilot

  EPST: ⁠⁠https://epst.nl/nl/⁠⁠  

  House of Pilots: ⁠⁠https://houseofpilots.eu/⁠⁠  

  • 59 min
  S03E27: Transavia's Pilotendroom met Enes Aliskan

  S03E27: Transavia's Pilotendroom met Enes Aliskan

  In deze nieuwe episode gaan we in gesprek met Enes Aliskan, hij volgt de vliegopleiding van Transavia! Tevens is hij te zien in de YouTube serie Pilotendroom. Hierin wordt Enes gevolgd in het realiseren van zijn droom: piloot worden!

  We gaan met Enes in gesprek waar hij nu staat in zijn opleiding, waarom hij 'pas' op een latere leeftijd toch gaat beginnen aan een vliegopleiding en hoe hij de opleiding tot nu toe beleefd! Ook nemen we al jullie vragen uiteraard mee en heeft Enes een leuke 'jargon van de week' die voor vele bekend zal voorkomen!

  Dus pak een uurtje voor jezelf en geniet van weer een leuke aflevering van je favoriete luchtvaart podcast! Want je weet het je hoort het in ... Pilotenpraat!  Shownotes: 

  EPST: ⁠https://epst.nl/nl/⁠  

  House of Pilots: ⁠https://houseofpilots.eu/⁠  

  Pilotendroom: https://www.transavia.com/nl-NL/pilotendroom/

  • 50 min
  S03E26: Op bliksem bezoek bij E-Flight Academy

  S03E26: Op bliksem bezoek bij E-Flight Academy

  In deze aflevering zijn we wederom op Teuge om met Evert-Jan & Matthijs te podcasten de oprichters van E-Flight Academy, de eerste elektrische vliegschool ter wereld!

  We gaan in op hun visie m.b.t. elektrisch vliegen, verduurzaming van de vliegwereld, vliegen en vliegtuigen! En natuurlijk vragen we hen hoe zij bij het idee van E-Flight en waarom je eens een elektrische vlucht moet maken! Uiteraard nemen we ook jullie vragen mee de podcast in!

  Wederom een inspirerende podcast met dank aan de mannen van E-Flight Academy. Nu tijd om te luisteren naar je favoriete luchtvaart podcast, want je hoort het in … Pilotenpraat!

  • 51 min
  S03E25: In de simulator bij Simcenter Mike!

  S03E25: In de simulator bij Simcenter Mike!

  We zijn er weer na een korte winterse onderbreking om jullie weer te voorzien van leuke, interessante en informatieve luchtvaart podcasts!
  In deze aflevering zijn de mannen van Pilotenpraat op bezoek bij Rick van der Sluis, eigenaar van Simcenter Mike in Moordrecht, recht onder de aanvlieg route van EHRD.
  Voordat we aan tafel gingen om te podcasten hebben we uiteraard een rondje gevlogen op Innsbruck op de Redbird FMX, configuratie Piper PA28, de eerste kist waar Bart les op had!
  Hierna zijn we met Rick in gesprek gegaan over Simcenter Mike, zijn passie voor de kleine luchtvaart, mooie vluchten maken en waarom het nou zo belangrijk is om te blijven trainen en juist op simulatoren. Wederom hebben we jullie vragen meegenomen en hebben we weer een leuke 'jargon van de week' in de aflevering!
  Om het feest helemaal compleet te maken heeft Rick ook nog een leuke verrassing voor jullie luisteraars! Dus ga er goed voor zitten, zet je koptelefoon of begin aan die autorit ... want je hoort het in Pilotenpraat!

  Shownotes:
  Simcenter Mike:
  https://simcentermike.com/nl/home/
  House of Pilots:
  https://houseofpilots.eu/
  EPST:
  https://epst.nl/nl/

  • 57 min
  S03E24: Op bezoek bij KLM de-icing met shiftleader Martijn Oosterom!

  S03E24: Op bezoek bij KLM de-icing met shiftleader Martijn Oosterom!

  De winter heeft inmiddels haar intrede gedaan, de eerste sneeuw is alweer gevallen en op Schiphol zijn de eerste vliegtuigen alweer vrij gemaakt van sneeuw en ijs! Het proces dat daarbij hoort heet de-icing. De mannen van pilotenpraat vonden het dan ook hoog tijd om een bezoekje aan de afdeling KLM de-icing te brengen om het fijne daarvan te weten te komen!

  Namens KLM de-icing werden wij verwelkomt door Martijn Oosterom, shiftleader bij KLM de-icing. Eerst een vette rondleiding en natuurlijk ook even in een de-icing machine kunnen zitten om een klein beetje proeven hoe dat nou is!

  Hierna hebben we Martijn onderworpen aan een spervuur over wat de-icing nou precies is. Wat houdt het proces allemaal in? Wie doet wat? Wat voor materiaal wordt gebruikt? Kan je zomaar bij de-icing aan het werk gaan en ga zo maar door!

  Wij vinden dit weer een hele vette aflevering, tussen alle bezigheid op Schiphol lekker podcasten, nieuwe mensen leren kennen en de luchtvaart bij jullie 'in de huiskamer brengen'!

  Rest ons nog te zeggen geniet weer van een uurtje van je favo podcast ... want je hoort het in Pilotenpraat!  Shownotes KNMI:

  https://www.jdknowledge.nl/product/luchtvaart-meteorologie/

  House of Pilots:

  https://houseofpilots.eu/

  EPST:

  https://epst.nl/nl/

  • 1 hr
  S03E23: Deel 2: Live op de Friends of Aviation dag met co-host MightyMKL

  S03E23: Deel 2: Live op de Friends of Aviation dag met co-host MightyMKL

  In deel 2 zijn we nog steeds live aanwezig op de ‘Friend of Aviation’ dag en bespreken we al jullie ingezonden vragen. Dit doen we niet alleen maar natuurlijk is onze co-host Michaël Bertholet aka MightyMKL ook van de partij! In deze podcast schuiven gasten van het evenement aan om onderwerpen te bespreken en/of een vraag te stellen! 

  Dus een echte podcast sessie vanaf de ‘barkruk’ met gezellige drukte op de achtergrond van het bomvolle evenement. Dit alles onder het toeziend oog van onze trotse en super partners, House of Pilots & EPST die de organisatie van deze top dag op zich hebben genomen! Trouwens, we hebben ergens in de wandel gangen gehoord dat er alweer plannen zijn voor een vervolg dus hou de socials van ons, EPST & House of Pilots in de gaten!

  Maar voor nu ... koptelefoon op, EarPods in (of mocht je in de auto zitten, het volume een standje luider) tijd voor weer een leuke aflevering van je favoriete luchtvaart podcast! Want je hoor het in … Pilotenpraat! 

  Shownotes: 

  EPST: https://epst.nl/nl/  

  House of Pilots: https://houseofpilots.eu/  

  MightyMKL: https://www.youtube.com/@mightymkl 

  • 59 min

Top Podcasts In Leisure

Critical Role
Critical Role
The Re-Slayer's Take
Critical Role
Duck Call Room
Si Robertson & Justin Martin
ClutterBug - Organize, Clean and Transform your Home
Clutterbug
House Rules with Myquillyn Smith, The Nester
Myquillyn Smith
Simple Farmhouse Life
Lisa Bass

You Might Also Like

Maarten van Rossem - De Podcast
Tom Jessen en Maarten van Rossem / Streamy Media
De Grote Podcastlas
De Grote Podcastlas
Ready for take-off, Dé Luchtvaartpodcast
Maud, Soner en Maartje
Napleiten
Wouter Laumans, Christian Flokstra, Ayse Çimen
Parool Misdaadpodcast
Het Parool
Veldheren
Peter van Uhm, Mart de Kruif, Jos de Groot / Corti Media & WPG studio's