34 episodes

Podcastclub is de avond voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een boekenclub, maar dan voor podcasts. In deze podcast hoor je de opnames van de avonden waarin steeds een andere podcast centraal staat. De podcastclub: daar wil je bij horen!

Podcastclub Podcastclub

  • Arts

Podcastclub is de avond voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een boekenclub, maar dan voor podcasts. In deze podcast hoor je de opnames van de avonden waarin steeds een andere podcast centraal staat. De podcastclub: daar wil je bij horen!

  21: Wind of Change with Patrick Radden Keefe

  21: Wind of Change with Patrick Radden Keefe

  In 2020 Crooked media, Pineapple street studios and Spotify released the hit podcast Wind of Change, written by among others Patrick Radden Keefe. In 2021 Keefe was invited by the Dutch John Adams institute because Keefe published a new book: Empire of Pain: The Secret History of the Sackler Dynasty (Doubleday) In this episode Lieven Heeremans and Sicco de Knecht interview Keefe about Wind of change at length, discussing narrative style, production approach and the podcast landscape in general. The Podcastclub is part of the Dutch Podcastnetwerk, a network of independent podcasters who aim to cultivate podcast culture in The Netherlands. www.podcastnetwerk.nl/podcastclub

  • 1 hr 19 min
  Podcastfestival 2021 trailer

  Podcastfestival 2021 trailer

  Het Podcastfestival komt er weer aan! Van 23 t/m 26 september in Groningen, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht. Kijk op www.podcastfestival.nl voor het programma en tickets

  • 32 sec
  Aflevering 20: De Vlaamse Kunstroof

  Aflevering 20: De Vlaamse Kunstroof

  Op 17 juni 2021 kwam de Podcastclub virtueel bij elkaar om de makers van De Vlaamse Kunstroof te interviewen. We worden meegenomen in het maakproces van de zoektocht naar het ontbrekende paneel van Het Lam Gods; een van de grootste kunstroven uit de geschiedenis. Roosmarie en Sien spraken met Ieke en Lieke van Dag en Nacht Media. Over hun inspiratie, de prachtige titelsong en met een fragment die de podcast niet gehaald heeft. Een van de speurders, Dirk, schuift aan en vertelt wat het onopgeloste mysterie voor hem betekent. Één ding is zeker: het mysterie leeft voort… Deze aflevering is gemonteerd door Lieven Heeremans Over de Podcastclub De Podcastclub is sinds 2017 een boekenclub, maar dan voor podcasts. Iedere aflevering nodigen we een podcastmaker uit om diepgaand op één productie in te gaan en pogen we we niet gebruikte fragmenten en nieuwe inzichten naar boven te halen. Eerdere afleveringen vind je op de site van het Podcastnetwerk of in je favoriete podcast app.

  • 56 min
  Aflevering 19: De Deventer Mediazaak met Annegriet Wietsma

  Aflevering 19: De Deventer Mediazaak met Annegriet Wietsma

  De Podcastclub is terug! In deze aflevering ondervragen we Annegriet Wietsma over de alom gelauwerde podcast De Deventer Mediazaak (VPRO/HUMAN voor NPO Radio 1). De Deventer mediazaak is een podcastserie die de vorm heeft van een true crime serie, maar gaat over journalistiek, beïnvloeding en hoe media omgaan met BN'ers. Wij willen van Annegriet weten welke mogelijkheden een podcast biedt voor mediakritiek. Lieven en Ineke willen weten hoe het is om als filmmaakster voor het eerst een podcastserie te maken. Welke truucs voor dramatisering werken wel, en welke niet? We worden ondergedompeld in de techniek van oral history interviewing en leren dat we daar allemaal gebruik zou kunnen maken in ons alledaagse leven. Over de Podcastclub De Podcastclub is sinds 2017 een boekenclub, maar dan voor podcasts. Iedere aflevering nodigen we een podcastmaker uit om diepgaand op één productie in te gaan en pogen we we niet gebruikte fragmenten en nieuwe inzichten naar boven te halen. Eerdere afleveringen vind je op de site van het Podcastnetwerk of in je favoriete podcast app.

  • 1 hr 23 min
  Podcastfestival 2020 trailer

  Podcastfestival 2020 trailer

  Voor het eerst heeft het Podcastfestival een thema; Onzichtbaar. Audio is vanzelfsprekend onzichtbaar, en podcasts kunnen een platform bieden aan stemmen die doorgaans niet zo snel aan het woord komen.
  Op vrijdag 18 september vindt er een (offline) conferentie plaats in de Tolhuistuin waar zeer beperkt plek voor is. Op zaterdag 19 september vindt het programma decentraal plaats: niet alleen in Amsterdam, maar ook in Utrecht, Nijmegen en Groningen kunnen podcastfans en -makers elkaar op gepaste afstand ontmoeten. Alle programmaonderdelen zijn ook online te bezoeken via www.podcastfestival.nl 

  • 32 sec
  Aflevering 18: Binnenwerkjes

  Aflevering 18: Binnenwerkjes

   
  Op 7 juni waren Rinske Bouwman en Inge Wannet te gast in de Podcastclub. Zij maakten al meer dan 50 afleveringen van hun podcast Binnenwerkjes. 3-minuut durende afleveringen, om de dagelijkse coronasleur te doorbreken. Even wegdromen, of juist even stilstaan bij wat er allemaal in je huis gebeurt. Paula Lina en Roosmarie Stavenuiter spraken met de maaksters over de achterkant van de minipodcasts. En tijdens deze Podcastclub ging een nieuw binnenwerkje live in premiere!
   
  Wil je Rinske en Inge Steunen? Ga dan naar
  http://ingewannet.nl/binnenwerkjes
   
  De Podcastclub is dé club voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. In onze podcast hoor je de opnames van de bijeenkomsten waarin steeds een andere podcast centraal staat. Volg de Podcastclub op Facebook of Twitter en luister naar eerdere afleveringen van De Podcastclub, of steun ons door een Podcastclub pin te kopen!

  • 51 min

Top Podcasts In Arts

Fresh Air
NPR
The Moth
The Moth
99% Invisible
Roman Mars
The Magnus Archives
Rusty Quill
Snap Judgment Presents: Spooked
Snap Judgment
Fantasy Fangirls
Fantasy Fangirls

You Might Also Like