33 episodes

Dobrodošli u pomalo podcast, podcast o osobnom rastu i umijeću življenja u kaosu današnjice. Pridružite mi se na ovom putovanju ka svjesnijem životu, inspirirajte se uz životne priče mojih gostiju i uživajte u opuštajućem detoksu za um.

pomalo podcast by Marie Marie Wasler

  • Education
  • 5.0 • 1 Rating

Dobrodošli u pomalo podcast, podcast o osobnom rastu i umijeću življenja u kaosu današnjice. Pridružite mi se na ovom putovanju ka svjesnijem životu, inspirirajte se uz životne priče mojih gostiju i uživajte u opuštajućem detoksu za um.

  pomalo too much ep.04 — Što je prevara i kako utječe na odnos

  pomalo too much ep.04 — Što je prevara i kako utječe na odnos

  Bok ekipa! Evo nas nazad s 4. epizodom Evinog i mog love childa, pomalo too much podcasta! Uh, kakva epizoda. Prevara. Nije lako razgovarati o tome, svejedno na kojoj strani prevare se nalazili — ili da smo bili ti koji su varali, ili ti koji smo bili prevareni. Ali što je to uopće, prevara? Je li sve baš crno bijelo ili postoje i sive zone? Je li prevara za sve isto?

  Na to i još više pitanja smo Eva i ja u ovoj epizodi pokušavali dati odgovore. Ili ajmo radije reći da smo pokušavale sročiti naša iskustva i viđenja u jedan smisleni razgovor koji će vam, nadamo se, pomoći ili otvoriti oči za neke druge perspektive. 

  Spomenule smo kroz razgovor neke izvore, podcastove i predavanja o toj temi pa evo vam linkova:

  Esther Perel - The State Of Affairs (knjiga)

  Esther Perel - Mating In Captivity (knjiga)

  TED talk Esther Perel - Why Do Happy Couples Cheat

  Can You Be In Love With Multiple People? | Middle Ground

  Our Open Relationship - Your Questions

  Javite nam obavezno svoje dojmove o ovoj epizodi i bilo bi nam drago da nam napišete svoja iskustva. Jedva čekamo vaše komentare!

  Vaše Eva & Marie

  • 59 min
  pomalo too much ep.03 — Greške koje smo radile u vezama do sad

  pomalo too much ep.03 — Greške koje smo radile u vezama do sad

  Bok bok dragi ljudi, dobrodošli nazad u novu epizodu pomalo too much podcasta!   

  U inat #couplegoals trendu na društvenim mrežama, odlučile smo se snimiti epizodu o svim, s oproštenjem, sranjima koje smo mi radile u prošlim vezama. Ova je tema usko povezana s tamnom stranom života pa tako i s tamnom stranom nas, dakle našom sjenom.   

  Iako je ovo vrlo zabavna epizoda i pričale smo o toj temi kroz puno smijeha, bitno je da osvijestimo greške koje radimo u odnosima i da ih shvatimo ozbiljno, pogotovo ako želimo biti u zdravim odnosima u budućnosti.   

  Jesu li vam neke od ovih grešaka poznate? Što ste vi radili krivo u svojim vezama? Podijelite s nama svoja iskustva! Jedva čekamo čuti od vas!   

  Vaše Eva & Marie

  • 1 hr 19 min
  pomalo too much ep.01, pt.2 — Sprijatelji se sa svojom Sjenom

  pomalo too much ep.01, pt.2 — Sprijatelji se sa svojom Sjenom

  Bok dragi naši ljudi, dobrodošli nazad u drugi dio prve epizode pomalo too much podcasta! U prvom dijelu smo razgovarale o tamnoj strani života, a u ovom drugom dijelu ćeo malo osobnije — a to je tamna strana nas! Naša Sjena je sastavni dio nas i naših života, zato je dobro upoznati ju i u najbojem slučaju — sprijateljiti se s njom :)   Uživajte u ovoj epizodi, podijelite ju i javite nam se s dojmovima!  Vaše

  Eva & Marie 

  • 1 hr 8 min
  pomalo too much ep.01, pt.1 — Kako se nositi s tamnom stranom života?

  pomalo too much ep.01, pt.1 — Kako se nositi s tamnom stranom života?

  Dobrodošli u novi podcast serijal koji će biti redoviti dio pomalo podcasta — pomalo too much! 

  Kroz ovaj podcast serijal te vodimo ja, Marie, i Eva koju neki od vas sigurno znaju s Instagrama pod imenom @toomucheva. Zato i ime — pomalo too much! 

  Što očekivati? Nekad grleni smijeh, nekad ranjivost, nekad razgovor o filozofskim temama, nekad konkretne savjete iz svijeta psihologije, a najčešće dijeliće naših života, koje ćemo dijeliti kao primjer svima. Primjer da... nisi jedini/a, nisi "čudan/na", nisi "preosjetljiv/a". 

  Nisi sve to što su ti nekad govorili da jesi - jer oni nisu znali drugačije.  

  A najbolje od svega: u svemu ovome jedva čekamo čuti i TEBE. Epizode će ići van jednom mjesečno, a svaka peta epizoda bit će 👏🏼u👏🏼potpunosti👏🏼 posvećena tvojim pitanjima, nedoumicama, problemima za koje bi možda htio/htjela savjet.  

  U ovoj prvoj epizodi smo razgovarale o tamnoj strani života jer kao što svi znamo... život nije uvijek samo lijep. I to je ok! Bitno je da znamo kako se nositi s time i kako si možemo pomoći.  Piši i ti nama kako se ti nosiš s tamnom stranom života, možda nekome pomogne!  

  A do tad — uživajte u prvoj epizodi!   

  Vaše  Eva & Marie

  • 58 min
  29 Sa Sanjom Cesar o važnosti feminizma u svim sferama društva I pomalo podcast by Marie

  29 Sa Sanjom Cesar o važnosti feminizma u svim sferama društva I pomalo podcast by Marie

  Pomalo ekipa! 3 Nakon nešto duže pauze, evo me nazad s predobrom i jako jako bitnom epizodom. U ovoj epizodi sam ugostila Sanju Cesar, voditeljicu programa Spol, rod i seksualna prava iz CESI-a. CESI — Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje je ženska, feministička, neprofitna udruga osnovana na Međunarodni dan žena – 8. ožujka 1997. godine – kao odgovor na probleme kršenja ljudskih prava, posebice ženskih i manjinskih prava, probleme militarizma, nacionalizma te pada ekonomskog standarda u poslijeratnom periodu. Sanja je aktivistkinja s poprilično dugim stažom i sigurna sam da ćete dobiti hrpu vama novih informacija o ovoj temi.

  Ovu epizodu sam snimila u suradnji s Intersportom i adidas Runnersima u sklopu Solar Glide kampanje koja ima za cilj osvijestiti društvo o problematici sigurnosti žena kod trčanja. Hvala ekipa na supportu, drago mi je što sam imala priliku surađivati s vama!

  U ovoj epizodi smo pričale o:

  - što je feminizam i na koga se odnosi

  - zašto bi feminizam poboljšao cjelokupno stanje u našem društvu, uključujući dobrobiti muškaraca

  - učenju postavljanja zdravih granica

  - sigurnosti žena na cestama

  - feminizam u Hrvatskoj

  Načini na koji možeš podržati moj rad i zahvaliti se:

  ♡ zaprati me na Instagramu (@mariewasler) i pretplati se na pomalo podcast
  ♡ podijeli sliku sebe dok slušaš ovu epizodu ili screenshot podcasta na Instagram Storyju i označi mene i CESI i Intersport (@mariewasler @cesi.centar @intersport_hrvatska)

  ♡ podijeli ovu epizodu sa svojim bližnjima, prijateljima i poznanicima za koje misliš da bi im se mogla svidjeti

  ♡ ocijeni pomalo podcast i ostavi recenziju na Apple podcasts i Spotifyju kako bi postao vidljiviji što većem broju ljudi

  Hvala i do slušanja!

  • 1 hr 17 min
  28 S Teom Zavacki o novogodišnjim odlukama, rutinama i poslu sa svrhom

  28 S Teom Zavacki o novogodišnjim odlukama, rutinama i poslu sa svrhom

  Dragi moji pomalovci :) Ovom epizodom vam želim dobrodošlicu u 2022. i da vam se ostvaruju svi vaši ciljevi, privatni i poslovni.

  No kad smo već kod toga — novogodišnje odluke i ciljevi nisu nužno nešto čega se inače držimo kako spada, a razloga ima puno. Tea s vama na tu temu u ovoj epizodi podijeli nekoliko zanimljivih ideja i razmišljanja koji će vam sigurno biti od koristi.

  Osim toga sam s Teom razgovarala o njezinom biznisu koji vodi pod motom “živi i radi po svom” te nam je dala savjete što to može značiti za svakog od nas, bez obzira na to jesmo li mi negdje zaposleni ili smo samozaposleni.

  Sve u svemu mogu reći da mi je bilo prekrasno razgovarati s Teom! Fascinatno mi je kako s nekim ljudima jednostavno imamo instantnu konekciju i mogla sam s njom razgovarati još satima. Nažalost, tehnologija me opet malo zeznula (kaže mi prijatelj da je moj stan kao bermunda triangle za snimanje), ali mislim da epizoda zbog toga nije ni malo lošija. Ponekad se treba jednostavno opustiti i prihvatiti okolosti, tako da je zezanje zvuka i slike dobra mentalna vježba za mene. ;)

  U ovoj epizodi smo razgovarale o:


  Kako je Tea otkrila što zaista želi raditi
  Kako je biti poduzetnica u muškom okruženju
  Što znači raditi i živjeti po svom
  Zašto nam novogodišnje odluke često padaju u vodu
  Jutarnjim rutinama

  Ako se želite povezati s Teom, možete to učiniti preko njezine web stranice www.teatime.com.hr ili ju zapratite na Instagramu @teazavacki. 

  Također bacite oko (ili uho) na njezin podcast: Teatime @ Soundcloud

  Načini na koji možeš podržati moj rad i zahvaliti se:

  ♡ zaprati me na Instagramu (@mariewasler) i pretplati se na pomalo podcast i YouTube kanal

  ♡ podijeli sliku sebe dok slušaš ovu epizodu ili screenshot podcasta na Instagram Storyju i označi mene i Larisu (@mariewasler @teazavacki)

  ♡ podijeli ovu epizodu sa svojim bližnjima, prijateljima i poznanicima za koje misliš da bi im se mogla svidjeti

  ♡ ocijeni moj podcast i ostavi recenziju na Apple podcasts i Spotifyju kako bi postao vidljiviji što većem broju ljudi

  Hvala i do slušanja!

  • 1 hr 42 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Yellajaj ,

Super podcast

Divna Marie, radujem se epizodama i sadrzaju :)

Top Podcasts In Education

Jordan Harbinger
Jennette McCurdy
Dr. Jordan B. Peterson
Rich Roll
Natasha Graziano
TED

You Might Also Like

Marko Vuletić
Tea Zavacki
Lucia Adzic
Sara Peranić
Supermame - Iskreno o majčinstvu
Jovana Miljanovic