54 episodes

Ik ben Boukje Jongedijk. Mijn podcast gaat over positiviteit, een van de gelukspijlers van het leven.

In mijn afleveringen ga ik op zoek naar optimistische gasten en experts op het gebied van positiviteit en probeer ik de geheimen van een positieve levenshouding te ontrafelen.

Positiviteitspodcast Boukje Jongedijk

  • Education

Ik ben Boukje Jongedijk. Mijn podcast gaat over positiviteit, een van de gelukspijlers van het leven.

In mijn afleveringen ga ik op zoek naar optimistische gasten en experts op het gebied van positiviteit en probeer ik de geheimen van een positieve levenshouding te ontrafelen.

  Positief 55 - Leer manifesteren met Baptist De Pape

  Positief 55 - Leer manifesteren met Baptist De Pape

  Zijn ego wilde advocaat worden, maar zijn ziel verlangde naar iets heel anders. Filmmaker en auteur Baptist de Pape vertelt je over het volgen van de energie van zijn ziel. Zo schreef hij eerst de bestseller The Power of the Heart. Voor dit boek sprak hij 18 van werelds grootste spirituele denkers, zoals o.a. Eckhart Tolle, Isabel Allende, Deepak Chopra en Paulo Coelho. Eind april is zijn tweede boek uitgekomen: “Leer manifesteren zoals Oprah Winfrey en J.K. Rowling en word in 6 stappen succesvol”.

  In dit boek vertelt Baptist over de zes stappen om te manifesteren vanuit het hart. Volgens Baptist is het hart de zetel van de ziel en het hoofd de dienaar. Ons denken verruimt zich als we contact maken met ons hart. Ons hoofd fungeert als ontvanger van onze intuïtie. Levend vanuit zijn visie ervaart Baptist het leven als magisch. Wat niet betekent dat hij geen tegenslagen kent. Hij is, door het leven vanuit zijn essentie, in staat om ze te overwinnen. Hiermee verklaart hij gelijk het geheim van succes.

  Succes dat ook kleeft aan de manifestatie van Oprah Winfrey en J.K. Rowling. Ondanks de moeilijkheden die ze op hun levenspad ondervonden. Baptist wil met hun verhaal iedereen inspireren om ook te manifesteren vanuit hun ziel. Want van verhalen van anderen leren we het meest.

  Veel luisterplezier met het verhaal van Baptist!

  • 55 min
  Positief 54 - Geldslim met Richard Kaart

  Positief 54 - Geldslim met Richard Kaart

  Met discipline, volharding en een ijzersterk vertrouwen ontdekte Richard Kaart de machinale werking van geld. Door de verandering van zijn mindset over geld loopt zijn motor als een zonnetje.

  Mindset is volgens Richard het fundament van alles. Welke overtuiging heb je over geld? Klopt dit wel? Wat kreeg je van huis uit mee? Als je diep van binnen het antwoord op deze vragen vindt, kun je jouw geldgedrag beïnvloeden. Om geld positief voor jezelf te laten werken, heb je krachtige, ondersteunende overtuigingen nodig. Ook is het van belang dat je daadwerkelijk in actie komt.

  Wie eenmaal ontdekt hoe geld werkt en zijn kennis toepast, creëert een geoliede machine. Concreet betekent dit inzicht in je inkomsten en uitgaven. Een deel van je inkomsten (her-) investeren met als resultaat dat het geld zich uiteindelijk vermeerdert.

  Richard vertelt je in deze podcast over zijn eigen financiële ervaringen, het belang van de juiste mindset, hoe je financiële onafhankelijkheid kan creëren, hoe je geld voor je kan laten werken, het belang om zo vroeg mogelijk hiermee te starten en we spreken met hem ook nog over Bitcoin.

  Wil je ook geïnspireerd worden door Richard om financieel intelligent te worden? Luister dan de hele podcast.

  • 1 hr 1 min
  Positief 53 - Duco Kanij over de eenhied van lichaam en geest

  Positief 53 - Duco Kanij over de eenhied van lichaam en geest

  https:/boukjejongedijk.nl/duco-kanij

  Op je pad blijven, opstaan na een val en lachend zeggen: ik ben er nog, ik ga weer verder. Dat is de grote kunst in het leven volgens zorgondernemer en holistisch arts Duco Kanij.

  Gezond of ongezond zijn begint in je geest. Je psyche regeert volgens Duco. Uit zijn ervaring blijkt dat fysiek ongemak, behalve als het ontstaat door een onverwachte gebeurtenis, begint in je geest.

  Duco vergelijkt je lichaam met een bibliotheek. Ieder orgaan heeft het vermogen, celgeheugen genaamd, om specifieke informatie op te slaan. De aard van de informatie bepaalt in welk orgaan je lichaam het opslaat. Zo sla je boosheid, verdriet en teleurstelling op in je lever en galblaas. Denk maar aan spreekwoorden als ‘Iets op je lever hebben’ en ‘Je gal spugen’.

  De kennis uit deze bibliotheek combineert hij met fysiotherapie, osteopathie, geneeskunde en acupunctuur tot zijn Methode Kanij.

  Wil je meer weten over Duco Kanij, zijn Methode en hoe hij zelf met tegenslagen omgaat? Luister dan de hele podcast.

  Zie ook: https://ducokanij.nl

  • 57 min
  Positief 52 - Marieke Heemskerk

  Positief 52 - Marieke Heemskerk

  Marieke Heemskerk (1991) liep vijf marathons en schreef twee boeken ‘in haar hoofd’ tijdens het hardlopen.

  Hardlopen betekent voor Marieke dat ze leeft. Het brengt haar in een meditatieve staat waardoor ze helder nadenkt. Tijdens het rennen vielen alle losse eindjes van de boeken die ze schreef op hun plaats.

  In haar beide boeken: Hardloopspinsels en Droomdossier, leer je als lezer tussen de regels van het verhaal door. In haar verhalen deelt Marieke haar ervaring als hardloopster en de kennis vanuit haar studies neuropsychologie en voedingsleer.

  Volgens Marieke haal je het maximale uit het leven als je gezondheid op peil blijft. In haar ogen zijn er acht pijlers die je gezondheid een boost geven: slaap, beweging, voeding, positieve mindset, zingeving, ontspanning, genen en geluk.

  Slaap is de allerbelangrijkste. Als je niet slaapt, ga je hallucineren. Je lichaam dwingt je als het ware om echt te gaan slapen. Slaap is ook onmisbaar voor een goede sportprestatie. Als je slaapt, krijgt je lichaam de tijd om te herstellen, reinigen en opladen.

  Haar spreuk: Houd het zuiver in je hoofd, dan kun je bergen verzetten, stamt uit de periode dat ze hele marathons liep. Een reminder om altijd een positieve mindset te creëren. Want als je nog twaalf kilometer moet tot de finish, verzet je geen stap meer door een negatieve gedachte. Als je je gedachten verandert, loop je weer.

  Wil je genieten van Marieke als ze uit haar boeken een stukje voorleest en tips over goed slapen krijgen? Luister dan de hele podcast.

  • 51 min
  Positief 50 - Over non-dualiteit met Patrick Kicken

  Positief 50 - Over non-dualiteit met Patrick Kicken

  Als je deze podcast luistert zal je de stem van Patrick Kicken waarschijnlijk herkennen. Zo’n 21 jaar werkte hij als radio-dj bij Veronica en 3FM, waarna hij een zoektocht naar geluk begon.

  Inspiratie voor zijn boek haalde de voormalig radio-dj uit zijn podcast “Leven zonder stress”, waarin hij honderden experts, onder wie Eckhart Tolle en Guido Weijers interviewde. In zijn gelijknamige boek schrijft Patrick dat non-dualiteit zijn leven redde. Het opende zijn ogen; er is meer dan het poppetje Patrick Kicken. Hij ontdekte dat de wereld hem niet gelukkig kan maken, maar dat hij zelf geluk meebrengt naar het feestje hier op aarde. Je brengt het geluk dat je eigenlijk al in je hebt: die blijdschap, die liefde, die positiviteit, die vrolijkheid, daar ben je als het ware de wereld mee aan het laden.

  Ook merkt hij door het podcastmaken dat het bezig zijn met de ander heel voedend is. Hij ontleent dit gevoel aan het samen creëren van een verhaal, ondanks dat je elkaar niet kent. ‘Het ene wat het ene ontmoet’, zegt hij. Hij doelt op de kern in onszelf, die zichzelf herkent in de ander. Dat is een gevoel van kameraadschap; een magisch moment als er echte verbinding ontstaat. Patrick houdt van kleine, subtiele anekdotes die duidelijk maken dat ieder mens gewoon een doorgeefluik van liefde is en zich om elkaar bekommert.

  Wil je getuige zijn van het theater of the mind dat Patrick in deze podcast niet alleen uitlegt, maar ook laat horen? Luister dan de hele podcast!

  Meer van Patrick Kicken vind je op https://patrickkicken.nl

  • 1 hr 14 min
  Positief 49 - Fulltime avonturier Tamar Valkenier

  Positief 49 - Fulltime avonturier Tamar Valkenier

  Fulltime avonturier Tamar Valkenier: ‘Door reizen ontwikkel je perspectivistische lenigheid’

  Nergens aan vast zitten is de gouden draad in haar leven. Toch is verbinding de grootste drijfveer voor avonturier Tamar Valkenier. Reizend over de wereld hervond ze de liefde voor het leven.

  ‘Tamar, ga buiten spelen, ontdek de wereld’, zei een stem in Tamar toen ze met een gebroken voet aan de bank gekluisterd zat. De roep werd luider toen ze een boek las over mensen die per fiets over de wereld trokken. ‘Dat klonk zo vrij’, zegt ze. Uiteindelijk begint ze in 2015 haar leven als fulltime avonturier met een fietstocht van 9000 kilometer door Europa.

  Met oprechte interesse in de medemens ging ze op reis en vogt ze haar nieuwsgierigheid. Waarom doen mensen uit een andere cultuur dingen anders dan ik? Wat zit daarachter? Vragen waardoor Tamar zich verbindt met mensen die op haar pad komen. Onderweg vond ze haar liefde voor de mens terug door de gastvrijheid die ze ontving. Voordat Tamar de wereld introk, werkte ze als recherchepsycholoog bij de Nationale Politie. Haar werk en het dagelijkse nieuws gaven haar een donkere blik op de wereld.

  ‘Wie iets vindt, heeft niet goed genoeg gezocht’
  Het reizen leerde Tamar te accepteren dat het is zoals het is. Niet overal met haar mening klaar staan, maar verder kijken. Het blijkt uit haar spreuk: ‘Wie iets vindt, heeft niet goed genoeg gezocht.’ Op reis ontwikkelt ze perspectivistische lenigheid.

  Geven en delen
  Wat heb ik en de ander te geven en te delen? Vanuit deze gedachte geeft Tamar haar leven als fulltime avonturier vorm. De constante keuzes die hieruit voortvloeien maken haar sterk. Net als de inzichten voortkomend uit haar ervaringen. Ze voelt zich ontzettend rijk, ook al leeft ze ver onder de armoedegrens. Tamar zoekt naar balans tussen wat zij belangrijk vindt en wat er op haar pad komt: de kunst van het leven.

  Veel luisterplezier!

  • 51 min

Top Podcasts In Education

TED and PRX
Dr. Jordan B. Peterson
Daily Stoic
Lauryn Evarts & Michael Bosstick / Dear Media
iHeartPodcasts
Motiversity

You Might Also Like