58 episodes

Podcast by Punakulma

Punakulma Punakulma

  • News

Podcast by Punakulma

  Sinikulma

  Sinikulma

  Punakulma jalkautuu kantakaupungin kahviloihin! Tällä kertaa kurkataan pitkänsillan toiselle puolelle ja kysytään, mitä mieltä keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi on maailmasta. Keskustelussa käsittelemme myös Ukrainan ja Venäjän tilannetta. Keskustelua vetävät Tuomas Saloniemi ja Lauri Muranen.

  • 38 min
  Perusministerin perushommat

  Perusministerin perushommat

  Punakulman tämänkertainen jakso on pitkä kuin tehyn työtaistelu ja pelkästään perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin haastattelu. Aiheena ovat hoitajajärjestöjen työtaistelut, terveydenhuollon resursointi ja työmarkkinatoiminnan tulevaisuus.

  Mitä terveydenhuoltojärjestelmässä pitäisi muuttaa? Miten? Mitä ministeri ajattelee Tehyn ja Superin työtaistelusta ja riittääkö hänellä ymmärrystä hoitajien vaatimuksille? Kuuntele niin tiedät!

  • 49 min
  Pakko-perjantai

  Pakko-perjantai

  Perjantai-pläjäyksessä käydään totta kai läpi hoitoalan työriitaa ja sen aika ennennäkemättömiä käänteitä. Mistä on kysymys? Mitä on tapahtunut, mitä tapahtuu seuraavaksi? Tämän lisäksi käsitellään Ruotsin vaalit ja Ukrainan sodan käänteet.

  • 36 min
  Raamit kaulassa

  Raamit kaulassa

  Jaksosssa STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainà kertoo menokehyksien historiasta ja tulevaisuudesta- eli mitä ne ovat ja miten niitä pitäisi kehittää. Vai ovatko ne hyvä juttu ollenkaan?

  Alkupuolella Lauri ja Tuomas palastelevat polittisen viikon. Fortumia, maakaasua ja galluppeja. Lauri muistuttaa että tämä talvi ei vielä ole edes se vaikea, ensi talvi on.

  • 37 min
  Tästä työmarkkinakierroksesta on tulossa poikkeuksellisen vaikea

  Tästä työmarkkinakierroksesta on tulossa poikkeuksellisen vaikea

  Punakulman vieraana on SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, joka ennakoi syksyn työmarkkinakierroksesta poikkeuksellisen vaikeaa. Ukrainan sota, Euroopan energiakriisi ja laukkaava inflaatio tuovat neuvotteluihin oman lisämausteensa. Jarkko esittelee ostovoimasopimusta - SAK:n ratkaisua palkankorotusvaatimuksiin vastaamiseksi. Jakson alussa Tuomas ja Lauri pohtivat sähkön hinnan alentamiseksi esitettyjä keinoja.

  • 43 min
  Sanna Marin - politiikan Feenikslintu?

  Sanna Marin - politiikan Feenikslintu?

  Suomessa on puhuttu toista viikkoa Sanna Marinin biletyksestä. Saamastaan kritiikistä huolimatta Tuomaksen ja Laurin arvio on, että pääministeri nousee kriisistä entistäkin vahvempana - kuin Feenix-lintu konsanaan. Jaksossa ihastellaan myös Sture Fjäderin jedi-tason kokoomuslaisia taitoja rahoittaa vaalikampanjansa AY-jäsenmaksuilla. Lauri ja Tuomas käsittelevät myös Euroopan alati pahenevaa energiakriisiä – sähkömarkkinat ovat paniikissa ja talvi on todellakin tulossa. Jakson lopussa Lauri paljastaa mitä hän veti nokkaansa, kun tapasi Sanna Marinin ensimmäisen kerran. Tapauksesta ei onneksi ole olemassa kuvamateriaalia, mutta kuuntele mistä on kyse.

  • 36 min

You Might Also Like

Ellun Kanat
Poliittinen talous
Politbyroo
Vaalirankkurit
Mika Maliranta & Matti Apunen
Ulkopolitist