116 episodes

In Puzzelbrunch vrolijken schrijvers Elly Scheele en Daan Windhorst elkaar ieder weekend op met zelfgemaakte puzzels, quizjes en raadsels. Bevat: trivia, woordspelletjes, raadsels, logische puzzels, onlogische puzzels, elk soort quiz die je kan bedenken en gratis koffie.

Puzzelbrunch Elly Scheele & Daan Windhorst

  • Leisure

In Puzzelbrunch vrolijken schrijvers Elly Scheele en Daan Windhorst elkaar ieder weekend op met zelfgemaakte puzzels, quizjes en raadsels. Bevat: trivia, woordspelletjes, raadsels, logische puzzels, onlogische puzzels, elk soort quiz die je kan bedenken en gratis koffie.

  108. Hemel Vaart

  108. Hemel Vaart

  In deze meiïge aflevering ranken we maanden, analyseren we weerspreuken en bevragen we krenten  – en dat is nog maar de intro. Verder spelen we de rondes 'Eierrijtjes' en 'Hemel Vaart' en bespreken we, vrij uitgebreid, Aladdin, de musical, in Scheveningen. 

  • 43 min
  107. Is het een natuurgebied of een band?

  107. Is het een natuurgebied of een band?

  Trigger Warning: het gaat even best expliciet over naalden. 
  Een korte, maar volle aflevering! Daan komt ‘het schut’ tegen, we zingen uit Pinokkio de Musical en vragen ons af of een gans ooit een mens heeft vermoord. Maar we spelen ook spelletjes. In de ronde ‘quizofobie’ test Elly Daans kennis van het Grieks. En de ronde ‘Is het een natuurgebied of een band?’ behoeft verder niet heel veel uitleg. Maar hoe hebben we zo lang gelukkig kunnen leven zonder te weten dat Bubbling pionier DJ Chippy bestaat?

  • 40 min
  106. Herken De Boyband

  106. Herken De Boyband

  Het is weer tip-tijd, want Daan en Elly hebben een hoop mooie dingen gezien de laatste tijd. Zoals: de serie ‘Severance’ (te zien op Apple TV+), de serie ‘Het jaar van Fortuyn’ (NPO Start) en de film ‘Turning Red’ (Pathé Thuis of Disney+). Maar ze kregen zelf ook een tip van luisteraar Nieske, namelijk ‘That classical podcast’ over klassieke muziek, waar Nieske het idee voor Daans eerste ronde uitviste: “Is it a cheese, a dessert, a pasta, or a composer”.
  Vervolgens mag Elly haar kennis etaleren over jaren ‘80 en ‘90 muziek in de ronde ‘Herken de boyband’. Weten jullie nog dat moment dat het ‘loungen’ werd uitgevonden?

  • 43 min
  105. Meer Mensen Dan Fietsen

  105. Meer Mensen Dan Fietsen

  Lang zal ze leven! Puzzelbrunch is jarig, want ze is met deze aflevering 2 jaar geworden. Het getrouwde stel kroont daarom deze aflevering iemand tot winnaar van het seizoen. Naast deze mijlpaal is ook het onvermijdelijke gebeurd: Daan en Elly hebben Covid gehad. Hoe dat hen verging, hoor je allemaal, maar spoiler alert: het was allemaal niet erg enerverend. 
  Als eerste speelt Daan de ronde ‘Onofficiele feestdagen caroussel’, omdat hij 1 mei vorig jaar had uitgeroepen tot Dag van het spel. Ze verzanden een aantal keer in de Ted Talks van Daan, over gevoelens van morele superioriteit en hoe sterfelijkheid altijd op spuugafstand is. Uiteindelijk spelen ze nog de ronde ‘Meer fietsen dan mensen’ over de unieke kenmerken van sommige landen. Elly is nog geen mevrouwtje!

  • 46 min
  104. 50 wat?

  104. 50 wat?

  YEAH BABY we zijn TERUG. We gaan het vieren als een kONING!!!11 

  We hebben het deze aflevering over koningsdagtradities, het carnavalsgehalte van de feestdag en de geschiedenis van Waterloodag. We bespreken 'mediteren voor mannen', maar hebben het ook over trekontlading, en het knikladen van de grondpen.

  Verder spelen we de rondes 'vrijmarktvragen' en '50 wat?' In die laatste is de vraag steeds hetzelfde: 50 wat?

  • 42 min
  103. Passion in de prak

  103. Passion in de prak

  Daan en Elly hebben het over otters, elfjes, schedels en oogjes. Waarom? Omdat Elly op aanraden van Ruben een ronde heeft verzonnen over emoji. Het blijkt nog knap lastig om de plaatjes te raden die oppoppen op basis van een zoekwoord. Om nog maar te zwijgen over de ruzie over de paella-emoji.
  Daarna volgt de ronde ‘Passion in de prak’, want jawel - ook dit jaar kijken Daan en Elly naar het grote televisiespektakel om het vervolgens te bespreken met een gast in hun andere podcast Passionbinge! Vandaag (of morgen) is die aflevering te beluisteren op passionbinge.nl of in je podcast-app.
  Om alle eerdere edities van de Passion weer even op te halen, moet Daan namen raden van BN’ers en acteurs die eerder aan Passions hebben meegedaan en wiens naam in een Bijbelse context is gezet. Snap jij het al? Nee hè. Geeft niets. Bliep bloep.

  • 43 min

Top Podcasts In Leisure

NPR
Critical Role
Wood Hawker & Bob Wulff
Clutterbug™
geekandsundry
Melissa K Norris

You Might Also Like

Daan Windhorst & Elly Scheele
NPO Radio 1 / AVROTROS
NPO Radio 1 / VPRO
Chris Bajema
Echt Gebeurd
Alex Mazereeuw & Michel Doodeman / Dag en Nacht Media