220 episodes

Tulista väittelyä ajankohtaisista aiheista. Puheenjohtajana Pauli Aalto-Setälä. Keskiviikkoisin klo 17.30 Yle Radio Suomi

Pyöreä pöyt‪ä‬ YLE Areena

  • News
  • 5.0 • 1 Rating

Tulista väittelyä ajankohtaisista aiheista. Puheenjohtajana Pauli Aalto-Setälä. Keskiviikkoisin klo 17.30 Yle Radio Suomi

  Hilkka Olkinuora eutanasiasta: Elämän lahjan voi myös antaa pois

  Hilkka Olkinuora eutanasiasta: Elämän lahjan voi myös antaa pois

  Keskustelemassa ovat ensikertalainen Hilkka Olkinuora sekä konkarit Ruben Stiller ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Olkinuora on mm. pappi ja tietokirjailija, ja hän ottaa pysäyttävästi kantaa eutanasiaan. Hän sanoo, ettei silmiä pidä sulkea itsemurhilta, sillä "kipujansa kuolemaan karanneita" on jo nyt paljon.

  Suorassa lähetyksessä saatiin myös erilaisia kantoja Stillerin esiin nostamaan kannabis-keskusteluun ja Vilkkumaan pohdintaan Alfa-tv:n asemasta.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

  • 30 min
  Suomalainen media on ilmastokriisin käsittelyssä täysin kädetön

  Suomalainen media on ilmastokriisin käsittelyssä täysin kädetön

  Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Anu Koivunen ja Pekka Seppänen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Pekka Seppäsen mielestä Suomessa on voimallisesti kiinnitetty huomiota Veikkaukseen ja sen pelien aiheuttamiin riippuvuuksiin ja muihin ongelmiin, joita on lähinnä aikuisten keskuudessa.
  Sen sijaan kännykkä- ja tietokonepelien lapsille ja nuorille aiheuttamista haitoista ei liiemmin ole kohkattu. Nuorille pelejä kehittäviä pelifirmoja kyllä ylistetään taloudellisesta menestyksestä. Ovatko aikuiset ja aikuisten rahat tärkeämpiä kuin nuoret ja nuorten mielenterveys?

  Kaarina Hazard ihmetteli, odottavatko tiedotusvälineet valtiollista käskyä vai miksi ne eivät kerro ilmastokriisistä asian vaatimalla vakavuudella. Miksi viestimet tahtovat pienentää ilmastomuutoksen yhdeksi aiheeksi muiden sekaan, ikään kuin se olisi saman kokoinen kuin muutkin ongelmat?

  Anu Koivunen kysyi raatilaisilta suoraan ja kaunistelematta, mitä he veronmaksajina ja kansalaisina odottavat julkisin verovaroin rahoitetulta tieteeltä ja tutkijoilta.

  • 29 min
  Presidenttipeli on avattu!

  Presidenttipeli on avattu!

  Keskustelijoina ovat Juha Itkonen, Ruben Stiller ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Sosiaali- ja terveysministeriön uudeksi strategiajohtajaksi on hakenut myös joukko kulttuurialan vaikuttajia. Pyöreän pöytä ilmoittaa kannattavansa hakijoista kanssaritariaan eli Olavi Uusivirtaa.

  Ruben Stiller halua vähentää presidentin valtaan, ja samaan hengenvetoon miettii seuraavan presidentin nimeä.

  Taru Tujunen on eri mieltä Stillerin kanssa. Hänestä presidenttiä tarvitaan ulkopolitiikan johtoon. "Seuraava presidentti on se henkilö, joka voittaa Jussi Halla-ahon toisella kierroksella", veikkaa Tujunen.

  Seuraavaksi puhututtaa kansantalouden vaikea tila ja EVAn ehdottama "kelluva eläkeikä".

  Juha Itkosta hirvittää rajojen sulkeutuminen ympäri maailmaa koronapandemian takia –​ ​ja sen varjolla. Saavuttavatko kansallisvaltiofanaatikot tavoitteensa ihan huomaamatta?

  • 30 min
  Mitä pahaa pienissä asunnoissa muka on?

  Mitä pahaa pienissä asunnoissa muka on?

  Keskustelemassa ovat Anu Koivunen, Mika Pantzar ja Olavi Uusivirta. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Olavi Uusivirran mielestä ev.lut.kko on ottanut varaslähdön syysmyrskyihin:
  Helsingin tuomiokapituli on erottanut pappi Kai Sadinmaan pappisvirastaan. Olavi toivoo kirkolta notkeutta.

  Anu Koivunen kertoo, että presidentti Sauli Niinistö ehdotti puheessaan suurlähettiläille Helsingin hengen elvyttämistä. Niinistö on aiemminkin kaavaillut suurta tapahtumaa Etykin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi v. 2025.

  Mika Pantzar ihmettelee sydämistyneenä puhetta pieniä asuntoja vastaan. Hän sanoo, ettei halua romantisoida ahtaissa neliöissä asumista. Pantzar pitää pieniä koteja mm. ekologisesti järkevinä.

  • 29 min
  Onko demokratia huono vientituote?

  Onko demokratia huono vientituote?

  Keskustelemassa ovat Pekka Seppänen, Maija Vilkkumaa ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  Ilmastokriisistä pitäisi kertoa myös myönteiset uutiset, linjaa puheenjohtaja.
  Taru Tujusen mielestä pääministerillä on käynnissä imagokampanja. Kesällä Tujunen nimittäin huomasi, että Sanna Marin on vaihtanut Instagramissa tyyliään.
  Afganistanin tilanne on saanut Pekka Seppäsen pohtimaan, onko pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta ja läntisestä demokratiasta sittenkään vientituotteeksi.
  Maija Vilkkumaa moittii hallituksen ja viranomaisten koronatiedotusta sekavaksi.
  Rehellisyys olisi hyvä viestintälinjaa, päättää Pyöreä pöytä.

  • 29 min
  Pyöreä pöytä päästetään taas ääneen!

  Pyöreä pöytä päästetään taas ääneen!

  Syyskauden avaus! Keskustelemassa ovat Kaarina Hazard, Juha Itkonen ja Ruben Stiller. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

  – On ehtinyt kertyä mielipiteitä, tiivistää Kaarina Hazard ritareiden tunteet. Niinpä räväkkää keskustelua syntyy niin laihasta olympiamenestyksestä, ilmastoraportin seurauksista kuin koronatoimistakin.

  Juha Itkonen pohtii, meneekö olympiamenestykseen osoitetuista rahoista liian vähän suoraan urheiljoille.

  Tuore ilmastoraportti saa Kaarina Hazardin epäilemään kansallisvaltioiden kykyä välttämättömiin toimenpiteisiin. Äänestäjiään vaalivat poliitikot eivät hänestä taivu radikaaliin politiikkaan.

  – Uskomattoman hidasta, kuvaa Ruben Stiller toimia koronapassin ympärillä. Hän toivoo, että "terapeuttinen lässytys" voisi loppua.

  Twitterissä #pyöreäpöytä

  • 29 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To

More by YLE Areena