30 episodes

Podcast by Reko-podden

Reko-podden Reko-podden

  • Government

Podcast by Reko-podden

  Avsnitt 30 - Redovisning av intäkter

  Avsnitt 30 - Redovisning av intäkter

  Intäkt är en viktig post i ett företags resultaträkning, men också en post som inte alltid är så lätt att få rätt. I detta avsnitt av Reko-podden går redovisningsspecialist Eva Törning igenom de vanligaste frågorna kring redovisning av intäkter. Resonemanget förs utifrån K2-regleverket som tillämpas för mindre företag.

  • 36 min
  Avsnitt 29 - Aktuellt inom rådgivning

  Avsnitt 29 - Aktuellt inom rådgivning

  Vilka trender ser vi inom rådgivning? Och har rådgivningen fått en skjuts i och med coronapandemin? Vi tar också upp frågor som skillnader när det gäller rådgivning inom lön och redovisning och hur yrkesrollerna påverkas av digitaliseringen och automatiseringen.
  Gäst i detta avsnitt är Maria Törngren Auktoriserad redovisnings- och lönekonsult på BDO i Eskilstuna, även aktiv i FAR:s expertnätverk – Strategigruppen för redovisnings- och lönekonsulter.

  • 22 min
  Avsnitt 28 - Bankernas nya betalningsinfrastruktur

  Avsnitt 28 - Bankernas nya betalningsinfrastruktur

  I detta avsnitt pratar vi om om bankernas nya betalningsinfrastruktur – p27, som nu håller på att ta form. Den nya betalningsinfrastrukturen kommer att införas stegvis och är delvis en anpassning efter nya lagkrav, men det handlar också om nya möjligheter som en följd av teknikutvecklingen.
  Gäst är Lars-Åke Edenfeldt, Business Change Manager på svenska Transformationsprogrammet.

  • 28 min
  Avsnitt 27 - Detta bör du ha koll på inför kvalitetskontrollen

  Avsnitt 27 - Detta bör du ha koll på inför kvalitetskontrollen

  Kvalitetskontrollen sker minst vart sjätte år och i dagarna får flera konsulter besked om att det är dags för kvalitetskontroll under hösten 2021. Kvalitetskontrollen är ett viktigt stöd i det egna kvalitetsarbetet, men syftet med kvalitetskontrollen är även att näringsliv och samhälle ska veta att auktoriserade konsulter håller en hög kvalitet i sitt arbete. Gäst i detta avsnitt av Reko-podden är Pia Abramsson som är auktoriserad Redovisningskonsult på Abrekon AB och även kvalitetskontrollant inom FAR. Medverkar gör även Camilla Carlsson och Yvonne Jansson som är auktoriserade redovisningskonsulter och arbetar med kvalitetskontrollen på FAR

  • 28 min
  Avsnitt 26 - Den hållbara redovisningskonsulten

  Avsnitt 26 - Den hållbara redovisningskonsulten

  I det här avsnittet delar vi med oss av konkreta tips på hur du som redovisningskonsult kan hjälpa dina kunder att strukturera och driva sitt hållbarhetsarbete. Möjligheterna är många, både för dig som rådgivare och för dina kunder. Vi belyser också risker förknippade med att inte arbeta strukturerat med hållbarhetsfrågorna. Gäst är Petra Örjegren, Auktoriserad Redovisningskonsult FAR och delägare i Stabilisator. Petra har gedigen erfarenhet av att arbeta med hållbarhet, både med sina kunder och inom den egna byrån. Även Yvonne Jansson, hållbarhetsexpert på FAR och författare till Boken Hållbarhet i praktiken, gästar avsnittet.

  • 30 min
  Avsnitt 25 - De hetaste lönefrågorna just nu

  Avsnitt 25 - De hetaste lönefrågorna just nu

  Vilka är de hetaste lönefrågorna just nu? Och hur har coronapandemin påverkat yrkesrollen? Gäster i avsnittet är Pernilla Broberg, Partner Payroll Services och Auktoriserad Lönekonsult FAR, och Mikaela Walter, Head of HR-advisory, verksamma på Grant Thornton respektive Aspia.

  • 23 min

Top Podcasts In Government

You Might Also Like