79 episodes

Podcast by HOME of Recruitment

Rekryteringspodden HOME of Recruitment

  • Business

Podcast by HOME of Recruitment

  Rekryteringspodden #78 Kompetensbaserad intervjuteknik, igen...

  Rekryteringspodden #78 Kompetensbaserad intervjuteknik, igen...

  "Repetition är kunskapens moder", typ... I detta avsnitt beskriver Josefin och Anki hur S-B-R tekniken funkar. Kanske ett avsnitt att skicka vidare till nån som intervjuat dig med märkliga frågor så som "vad jobbar din man med?", "vem var du på skolgården?" eller "vad väger ett jumbojet?"...! :)

  Om du önskar att vi på HOME of Recruitment kör en utbildning i intervjuteknik på din arbetsplats är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@homeofr.se. Du är förresten varmt välkommen att höra av dig kring allt möjligt annat med, så klart.

  • 22 min
  Rekryteringspodden #77 En objektiv inledning av rekryteringen

  Rekryteringspodden #77 En objektiv inledning av rekryteringen

  Många av våra lyssnare vill göra att så objektivt och rättvist urval som möjligt. Men hur lyckas man med detta om man ännu inte har exempelvis testverktyg för screening på plats, eller om systemstödet för rekrytering inte är så modernt? I detta poddavsnitt ger Anki Stafwerfeldt och Josefin Malmer tips på hur detta gjorts och görs hos kunder till HOME of Recruitment. Alla steg i rätt riktning är bra att ta. Så vänta inte på att allt ska finnas på plats, utan gör det du kan med de förutsättningar du har.

  Gillar du avsnittet får du gärna dela det med ditt nätverk. Och vill du komma i kontakt med oss för når du oss på anki@homeofr.se eller josefin@homeofr.se

  • 13 min
  Rekryteringspodden #76, intervju med Maria van den Tempel, Tre

  Rekryteringspodden #76, intervju med Maria van den Tempel, Tre

  Maria van den Tempel, Head of Recruitment på Tre, berättar om hur Tre har som målsättning att bli bäst i Sverige på "schysst rekrytering". Vad innebär det och hur jobbar man med rekrytering inom Tre? Och hur har man jobbat för att möta sina kandidater där de befinner sig? Det och mycket mer får ni lyssna på i det här avsnittet.

  • 39 min
  Rekryteringspodden #75 Möt Emelie Wedin, HOMEie

  Rekryteringspodden #75 Möt Emelie Wedin, HOMEie

  Är du Talent Acquisition specialist och vill boosta din TA-karriär? Lyssna på när vår kära Emelie Wedin berättar om hur det är att jobba hemma hos HOME of Recruitment som HOMEie.

  Hos oss kan du utvecklas snabbare än någonsin tidigare, få testa större såväl som mindre, svenska såväl som internationella organisationer, privata och/eller offentliga verksamheter och bli extremt bred (eller extremt spetsig om du vill) på en väldigt kort tid?

  Som konsult hos oss på HOME of Recruitment får du förutom att testa på livet som inhouse-TA hos flera av våra kunder (en i taget oftast), ett nätverk av rekryteringsentusiaster som lär av varandra, kontinuerlig kompetensutveckling, och dessutom möjlighet att på sikt jobba med en massa andra saker hos oss (allt inom TA dock!). Vi har en unik portfölj av uppdrag och så väldans många härliga kunder som vi jobbar långsiktigt med, så möjligheterna är oändliga.

  Hör av dig om du blir nyfiken på info@homeofr.se :)

  • 20 min
  Rekryteringspodden #74 Vem är en fantastiskt bra rekryterare?

  Rekryteringspodden #74 Vem är en fantastiskt bra rekryterare?

  Dålig människokännedom? Opålitlig magkänsla? Kass på att läsa mellan raderna? Långt ifrån fullärd? Då har vi mycket gemensamt!

  Trots - eller snarare tack vare - ovan menar Anki och Josefin att man kan vara en fantastiskt bra rekryterare. För visst finns det saker som man kan lära och bli bättre på längs vägen i detta roliga och utmanande yrke, även om just "välinställd magkänsla" inte går att utveckla.

  • 8 min
  Rekryteringspodden #73 Intervju med Louise Thulin, Head of Talent Acquisition på PwC

  Rekryteringspodden #73 Intervju med Louise Thulin, Head of Talent Acquisition på PwC

  Louise Thulin har varit med och byggt upp PwC:s interna rekryteringsfunktion. Lyssna på när hon berättar för Josefin om hur de jobbar med kompetensförsörjning, och hur resan fram till idag sett ut.

  Vill du veta mer om HOME of Recruitment och på vilket sätt vi kan hjälpa er med allt från uppbyggnad av rekryteringsfunktioner, till inhouse konsulter inom TA och assessment - kika in på www.homeofrecruitment.se

  • 24 min

Top Podcasts In Business

You Might Also Like