17 episodes

Suomi tarvitsee enemmän positiivista puhetta perhe-elämästä. Ruuhkavuosirakkautta-podissa keskustellaan perheestä, työstä, parisuhteesta, taloudesta, hyvinvoinnista ja koko elämän ihanasta härdellistä.

Ruuhkavuosirakkautta Ruuhkavuosirakkautta

  • Parenting

Suomi tarvitsee enemmän positiivista puhetta perhe-elämästä. Ruuhkavuosirakkautta-podissa keskustellaan perheestä, työstä, parisuhteesta, taloudesta, hyvinvoinnista ja koko elämän ihanasta härdellistä.

  Marja Kihlström: Seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisyyttä

  Marja Kihlström: Seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisyyttä

  Mitä tehdä jos lapsi löytää isin peniskuvan kännykästä? Tässä jaksossa kolmen lapsen äiti, seksuaaliterapeutti ja Puhu Muru -blogista tuttu Marja Kihlström kertoo, miten lapsille voi puhua seksuaalisuudesta ja seksistä. Paneudumme myös ruuhkavuosille tyypillisiin seksuaalisuuden haasteisiin: Kun toinen haluaa enemmän. Kun vauva imee kaiken rakkauden ja läheisyyden. Kun synnytyksen jälkeen seksi pelottaa. Kun kaipaa tajunnanräjäyttävää seksiä. VAROITUS! Tämän jakson kuunneltuasi saatat innostua lähtemään omien halujesi tutkimusmatkalle!

  KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Tämän jakson olemme tehneet kaupallisessa yhteistyössä Pierre Robertin - vastuullisesti tuotettujen ja supermukavien alusvaatteiden kanssa. Koodilla RUUHKAVUOSIRAKKAUTTA saat 30.6.20 saakka 20 % alennuksen Pierre Robert (www.pierrerobert.fi) verkkokaupan kaikista normaalihintaisista tuotteista. Pierre Robertin mukavia alusvaatteita löydät kätevästi myös isoimmista ruokakaupoista.

  • 50 min
  Ernest Lawson: Elämässä on tärkeää mutkitella

  Ernest Lawson: Elämässä on tärkeää mutkitella

  Jos ruuhkavuosiarjesta loisi Putous-hahmon, kuka hän olisi? Tässä jaksossa sen kertoo kahden lapsen isä Ernest Lawson. Erkku on tullut suomalaisille tutuksi Putous-sketsiohjelman kolmena hahmona: Ansa Kynttilänä, Abdul Tuiskuna sekä Pentti Olavi Liitikkona. Koomikon roolin hän kuitenkin jättää kotiovella narikkaan. Kaksiviikkoisen tyttären isä kertoo arjestansa sekä oman kokemuksensa synnytyksestä.

  Nuorena hän unelmoi juristin urasta ja pyrki monta kertaa oikeustieteelliseen. Sitten hän päätyikin opettajasta täysipäiväiseksi näyttelijäksi. Ernestin matkalla on ollut  mutkia ja monet unelmat ovat muuttuneet. Ikinä hän ei ole kuitenkaan lakannut unelmoimasta.

  • 44 min
  Heli Thorén: Erosta alkoi matka oman itseni äärelle

  Heli Thorén: Erosta alkoi matka oman itseni äärelle

  Kuusi vuotta sitten Heli Thorén erosi neljäntoista vuoden yhdessäolon jälkeen avioliitostaan kahden lapsensa isän kanssa. Hän piti päiväkirjaa eron hetkestä aina vuoden eteenpäin, ja siitä syntyi kirja: Ehjäksi - Hyvän eron tarina. Nyt kuusi vuotta eron jälkeen Heli pohtii, kuinka ehjäksi hän lopulta vuodessa ehti. Heli on työntänyt rohkeasti itseään kohti kipupisteitä. Hän on käynyt läpi eroaan oman itsensä äärellä, kilometripuheluissa ystävien kanssa sekä terapeutilla. Vasta tänä keväänä hän on tuntenut kokeneensa läpimurron vaikeiden tunteiden kohtaamisessa. Heli kertoo, millaista on jakaa arki ex-miehen kanssa ja millaista “joka toinen viikko -elämä” on. Joskus ruuhkavuosirakkauden luominen vaatii vähän enemmän aikaa ja tutkiskelua. Helillä sitä rakkautta nyt riittää.

  Heli on viestintäalan yrittäjä. Hän on intohimoinen sisustaja, kirjoittaja, matkustelija, unelmoija ja elämän analysoija.

  Suvi Teräsniska: Poikani sanovat ei kiitos kehtolauluilleni

  Suvi Teräsniska: Poikani sanovat ei kiitos kehtolauluilleni

  Yli puoli miljoonaa levyä myynyt Suvi Teräsniska voisi tehdä vaikka kymmenen lasta - jos hän voisi päättää asiasta yksin. “Voi kuinka kaunis poika onkaan tosiaan, ei muuhun pysty hän kuin uutta oppimaan.” Näin Suvin - nyt kolmen pienen pojan äidin - piti laulaa tänä keväänä Ihmisen poika -kiertueellaan. Sen sijaan hän julkaisi äitienpäivänä toivotun kehtolaululevyn, jonka levyjulkkarit hän piti poikansa makuuhuoneesta livestriiminä. Kaipuu tien päälle ja keikoille on valtava. Suvi kertoo arjestansa: kiroilusta, kun perheen miehet eivät ikinä löydä talosta mitään ja ilosta, kun on löytänyt liikunnan uudelleen. Hän kertoo unelmistansa, antaa matkavinkkinsä Ouluun ja muistuttaa itselleen, että aina on syytä järjestää juhlat. Tosin kakkujen leipomisen hän ulkoisti jo kauan sitten.

  Laura Tarkka: Älä kuuntele vinkkejä vaan rakenna omannäköisesi elämä

  Laura Tarkka: Älä kuuntele vinkkejä vaan rakenna omannäköisesi elämä

  Laura Tarkan rakas joogaharrastus on jäänyt tänä keväänä vähemmälle, vaikka tämän piti olla se kevät, kun hän eri asanoissa mietiskelee, mitä tekee isona. Koronan myötä Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja on keskittynyt saamaan yrityksen 600 työntekijää takaisin töihin. Nyt nopeatempoinen Laura rentoutuu kuuntelemalla bisneskirjoja 1,8 nopeudella meditatiivisilla kävelyillään ympäri Lauttasaarta sekä kokkailemalla kahden vielä kotona asuvan teinin kanssa.

  Laura nauttii suunnattomasti, kun lapset kasvavat ja siirtyvät seuraaviin elämänvaiheisiin. Ajatus isoäitiydestä saa hänet hymyilemäään lämpimästi. Laura kertoo, miten hän on  yhdistänyt itselleen kaksi rakasta asiaa, lapset ja työn. Hän kuitenkin kieltäytyy antamasta muille vinkkejä. 

  Laura Tarkka on kolmen teinin äiti ja juhlii jo 24. hääpäiväänsä. Hän on Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja, entinen sijoitusanalyytikko, pankkiiri ja talousjohtaja. Hän toimii myös viidessä eri hallituksessa. Hän on intohimoinen joogaaja, kirjojen lukija ja matkustelija.

  • 48 min
  Taru Marjamaa: Onneksi suurin unelmani isosta perheestä toteutui

  Taru Marjamaa: Onneksi suurin unelmani isosta perheestä toteutui

  Viiden lapsen äiti Taru Marjamaa piirsi pienenä kuvia niin isoista perheistä, etteivät ne mahtuneet paperille. Vanhempiensa ainoa lapsena Taru on aina unelmoinut suuresta perheestä. Rakkaus, järjestys ja luovuus – niillä pyörii Tarun perheen arki. Muoti ja työ – ilman niitä Taru ei olisi Taru. Isoäidiltä periytynyt intohimo muotiin on vienyt hänet muotimaailman seikkailuihin, muun muassa Elle-lehden päätoimittajana. Nykyään hän on töissä unelma-ammatissaan markkinointijohtajana käytettyjen merkkivaatteiden markkinapaikka Emmy:ssä. Seuraa meitä instagramissa @ruuhkavuosirakkautta.

  • 50 min

Top Podcasts In Parenting

Listeners Also Subscribed To