17 episodes

Podden handlar om människor som vågar gå utanför ramarna, verkar utifrån sin inre röst och letar meningen med livet. Samtalen kompletteras med astrologiska tolkningar, som berättar vad våra livsuppgifter handlar om.Ann-Christine Magnusson är utbildad socionom, vidareutbildad i psykoterapi, praktiserande astrolog sedan många år tillbaka samt författare till boken Din sanna livsuppgift, som gavs ut i december 2021 och finns på https://www.bookoutlet.se/bok/din-sanna-livsuppgift/9789152711095, men även på Adlibris, Bokus, Livsenergi m.fl. nätbokhandlare.

SAMTAL MED LIV Ann-Christine Magnusson

  • Health & Fitness

Podden handlar om människor som vågar gå utanför ramarna, verkar utifrån sin inre röst och letar meningen med livet. Samtalen kompletteras med astrologiska tolkningar, som berättar vad våra livsuppgifter handlar om.Ann-Christine Magnusson är utbildad socionom, vidareutbildad i psykoterapi, praktiserande astrolog sedan många år tillbaka samt författare till boken Din sanna livsuppgift, som gavs ut i december 2021 och finns på https://www.bookoutlet.se/bok/din-sanna-livsuppgift/9789152711095, men även på Adlibris, Bokus, Livsenergi m.fl. nätbokhandlare.

  Therese har hittat den sista nyckeln i sin läkningsprocess

  Therese har hittat den sista nyckeln i sin läkningsprocess

  För ett tag sedan fick jag ett meddelande från en kvinna, som bifogade sina födelsedata och föreslog att hon kunde vara gäst i min podd. Vem är så modig? undrade jag. Kvinnan heter Therese Wälsjö.
  Nu är det dags för en träff och Sussie och jag åker till hennes orangeri i Ljungskile, alldeles vid havet. Det blir ett omtumlande möte för alla tre.
  Therese har aldrig känt sig riktigt hemma här på jorden. Hon har under många år strävat efter att bli känslomässigt hel men är på god väg nu. Under de senaste dagarna har mycket fallit på plats och det känns som hon har hittat den sista nyckeln där läkningen av det inre barnet är en viktig del.
  Therese är inne i en djup transformation som blir extra tydligt under vår träff. Alla de masker och roller hon tidigare har haft försvinner alltmer och hon vågar nu vara sitt sanna jag. Therese följer i dag sin själs guidning och när hon gör det visar synkroniciteten att hon är på rätt väg.
  Titta gärna in på Thereses fina hemsida https://atmanyoga.nu. där man ser att hon har så många strängar på sin lyra. Yogan i olika former har hjälpt henne på vägen parallellt med många andra metoder, som kommit i hennes väg. Hon har en otrolig kontakt med andra dimensioner och samtidigt som hon har huvudet i himlen börjar hon nu känna sig hemma även på jorden.

  I detta avsnitt pratar vi även om Energimedicin, som är en mycket intressant metod när det handlar om i att läka sina fysiska och känslomässiga sår oberoende av vad orsaken är. Therese påbörjar snart den sista delen av sin utbildning till energimedicinterapeut och hon jobbar gärna med sina klienter även på distans.

  Jag är så tacksam över att ha träffat Therese.

  • 52 min
  Mot alla odds

  Mot alla odds

  Samtalet med Britt-Marie övertygade mig återigen om hur viktigt det är att vi ger våra barn signaler om att det är okej för dem att vara precis som de är.
  Kanske var det just de signalerna Britt-Marie fick när hennes personlighet formades och som delvis ledde till att hon är övertygad om att allt är möjligt.
  Hon föddes 1967 med ett ryggmärgsbråck och den ansvarige läkaren rekommenderade föräldrarna att snarast döpa flickebarnet. Vilken förälder hade inte tappat fotfästet i en liknande situation som familjen var inne i då? Men I stället blev de handlingskraftiga och hittade sätt och lösningar för att kunna hjälpa sin dotter på bästa sätt. De överförde ingen misströstan eller oro på henne. Detta skapade en tillit inom Britt-Marie, i kombination med att hon upplevde en ständigt närvarande osynlig kraft. Hon har därför aldrig känt sig övergiven, deprimerad eller rädd. 
  Jag var väldigt nyfiken på om jag kunde se ifall hennes astrologiska karta avslöjade hennes handikapp. Det gjorde den, men hur Britt-Marie skulle komma att leva med sitt handikapp kunde jag inte utröna. Horoskopet visar vad vi behöver gå igenom men inte hur vi hanterar det vi möter. Vi har alltid ett eget val när det gäller att skapa oss det liv vi vill ha.
  Britt-Marie har alltid litat på sin intuition parallellt med att synkroniciteten väglett henne och hon har gått in i nya projekt med full kraft. Hon har glömt det synliga handikapp hon har och inte identifierat sig som handikappad, i stället har hon gjort det hon velat och skaffat sig det liv hon vill ha.
  Ett av hennes viktigaste budskap är att vi aldrig ska låta något begränsa oss.
  Jag är tacksam över att ha mött Britt-Marie och jag måste medge att jag var lite överraskad och omtumlad när hon uttryckte att hon inte upplevde eller hade upplevt att hon hade ett sårat barn inom sig. Ifall jag tvivlade en sekund så blev jag överbevisad under samtalet vi hade innan inspelningen, då jag fick ett så klart budskap om att hennes kontakt med Källan eller andevärlden aldrig hade brutits.
  Mot alla odds överlevde Britt-Marie och skapade sig det liv hon ville ha.
  Tavlan är målad av Britt-Marie Löw
   

  • 46 min
  I ljuset finns vår läkning

  I ljuset finns vår läkning

  I detta korta avsnitt vill jag från djupet av mitt hjärta tacka er som lyssnat och lyssnar på min podd. Jag tackar även alla mina gäster som bidragit med så mycket fina berättelser Jag har fått en otrolig respons för innehållet och för mina gäster och att ofta prata om det inre barnets läkning har haft en stor genomslagskraft och fått många människor att inse hur viktig denna process är. Det visar att så många av oss har en djup längtan efter att bli hela.

  När jag startade min podd runt vårdagjämningen visste jag inte hur den skulle utvecklas. Jag hade dock en aning om hur det skulle gå med vetskap om att allt man startar vid vårdagjämningen växer snabbt och förverkligas fram till sommarsolståndet. Min förhoppning var ju att komma ut med det som är mitt budskap. Nu har de tre första månaderna gått och i detta avsnitt gör jag en summering tillsammans med Sussie, som varit ett viktigt stöd för mig under dessa månader och så modigt delat med sig av sitt liv. Det sker verkligen ett uppvaknade nu där många av oss har en själslig längtan och vill göra det som krävs för att bli hela.

  Nu tar jag ledigt under juli månad och fortsätter i augusti att samtala med människor som går utanför ramarna, brinner för det de gör, letar meningen med livet, och visar att det går att skapa sig det liv man önskar särskilt när man gjort en inre resa.

  De följande tre månaderna fram till höstdagjämningen är en tid för att utveckla det man startat vid sommarsolståndet. Därför överensstämmer detta med Sussies och min plan att utveckla ett sätt att förmedla den energi till de lyssnare som har en önskan om att starta den process som leder till en känslomässig läkning. Detta kommer vi att göra då och då i podden och kommer att berätta mer om när våra planer har utformats.

  • 16 min
  Rosemary berättar hur hon läkte sitt inre barn

  Rosemary berättar hur hon läkte sitt inre barn

  Redan under de allra första åren i Rosemary Solvarms liv uppstod en värdelöshet inom henne. Hennes pappa värderade pojkar högre än flickor i den kultur han kom ifrån. Även om han älskade sin dotter skickade han signaler att hon inte hade samma värde som hennes bröder. Att prestera för att få kärlek blev ett beteendemönster, som präglat Rosemary. När hon var tre år befästes även en övergivenhet när föräldrarna skildes och mamman blev deprimerad. Hennes kontakt med pappan blev därefter nästan obefintlig.
  Känslor av värdelöshet och övergivenhet präglade hennes liv i 35 år och tog sig uttryck i en stolthet som innebar att hon var sig själv nog och hade ett starkt försvar för att slippa visa sin sårbarhet. När hennes läkningsprocess började kom hon i kontakt med de djupa känslor som styrt hennes liv - en mödosam, men nödvändig process. I dag vågar hon vara nära, konfronterar när så behövs, har tillit och trygghet och är inte rädd för att bli övergiven. 
  Rosemarys läkning har påverkat så många människor positivt och skapat så många ringar på vattnet. När hon undervisar sina elever i psykiatri förmedlar hon den energi, som hon själv bär på och som gör att eleverna får en djupare förståelse för hur de allmänmänskliga känslorna; övergivenhet, värdelöshet och otillräcklighet påverkar oss. Den kunskapen gör eleverna väl rustade att möta sina patienter. 
  Mina erfarenheter av det inre sårade barnets läkning har övertygat mig om att det inte räcker att enbart affirmera eller använda sig av copingstrategier. Vi kan lära oss att hantera olika situationer genom dem, men vi har såren kvar, som styr oss och som dyker upp i olika sammanhang och får oss att må dåligt.

  På slutet berättar Rosemary om det Naturhus hennes man Anders Solvarm och hon har utvecklat och byggt. I länken kommer man till ett avsnitt i serien Home på Apple TV där man berättar om huset och familjens livsfilosofi. Så sevärt!
  https://tv.apple.com/us/episode/sweden-naturhus/umc.cmc.24yc5dix6n0p0j0cm44anul2b 

  Just idag kom deras nybyggda andra generationens Naturhus ut på Hemnet:

  https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-bralanda-sikhall-vanersborgs-kommun-sikhall-156-16403077

  • 41 min
  Att läka sitt inre barn

  Att läka sitt inre barn

  Att gå djupt in i sig själv och läka sina tidiga känslomässiga sår kan verka skrämmande för en del, men i detta avsnitt ställer sig Rita Borenstein till mitt förfogade där jag vägleder henne och använder mig av healing. Hon släpper kontrollen och kommer i kontakt med sin övergivenhet från tidigt i livet. När hon även släpper intellektet och möter sitt inre barn i känslan sker en läkning.

  I Ritas liv är detta sår så tydligt kopplat till hennes livsmål där mamman är en viktig person och där Rita behöver hitta en djup läkning för att fullfölja sin livsuppgift, som handlar om att vägleda andra människor i deras läkningsprocesser.
  Trots allt inre arbete Rita gjort med sig själv och trots alla regressioner hon gjort med andra människor, där Life Between Lives-hypnos®metoden är den mest genomgripande, har det inte varit läge tidigare att läka detta djupa sår. Tiden behöver vara mogen och i synkronicitet med stjärnorna på himlavalvet - då sker det som ska ske. Det innebär att vi aldrig kan forcera fram något innan det är moget.
  För snart tjugo år sedan ingick jag i ett team där vi utvecklade en metod som innebar att vi med hjälp av healing, kom i kontakt med känslor av övergivenhet, otillräcklighet och värdelöshet. Känslor som de flesta av oss bär på och som är kopplade till bristen på kärlek, närhet och bekräftelse. Nu har det gått många år men det är först nu som denna metod tas emot mer självklart eftersom många längtar efter en djup inre läkning.
  Ritas hemsida: https://ritaborenstein.se
   

  • 31 min
  Den skadade kråkungens budskap

  Den skadade kråkungens budskap

  Detta avsnitt handlar om konsekvenserna av Sussies inre sårade barns upplevelser i början av livet och där en skadad kråkunge plötsligt dyker upp och förmedlar viktiga insikter om hennes situation i dag.
  Vi berättar även om den metod vi utvecklade för många år sedan och som ledde till en djup läkning just då, men livet uppmanar oss att fortsätta våra läkningsprocesser när vi möter nya svårigheter under livets lopp. Det räcker inte med att ha en intellektuell förståelse för de upplevelser vi har gått igenom som barn, vi behöver även komma i kontakt med våra ursprungskänslor och återuppleva dem för att växa som människor. 
  I den första episoden i  podden berättade Sussie om hur hon tidigt utvecklade ett missbruk av alkohol och droger, men även hur hon gjorde en helomvändning när hon väntade sitt fjärde barn. 
  När hennes barn blev vuxna och flyttade hemifrån kände hon att hennes värde som människa försvann - ingen behövde henne längre. Det var då hon sökte sig ut till olika krogar och började använda alkohol på ett destruktivt sätt igen.
  Vi berättar om hur hennes döda pappa plötsligt dök upp i mitt sinne en morgon och såg till att hans dotter kom i kontakt med orsaken till den känsla av värdelöshet som genomsyrat henne och som har sin grund i hur hon exponerades för hans alkoholbeteende och känslor redan tidigt i livet. När vi fokuserade på den tiden så förmedlade han en stor sorg över hur hans liv sett ut och vilka konsekvenser det lett till för hans närstående.
  Följ med på vårt samtal där Sussie så modigt, än en gång, delar med sig av sina erfarenheter i detta viktiga ämne.
  Jag vill även nämna att kråkungen inte syntes till när Sussie kom hem efter vårt samtal! Den hade nog fullföljt sin uppgift.

  • 31 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
Jay Shetty
Aubrey Gordon & Michael Hobbes
Slumber Studios
Lewis Howes
Sal Di Stefano, Adam Schafer, Justin Andrews, Doug Egge

You Might Also Like

Vivi Linde & Camilla Elfving
Acast
Holy Crap Podcast
Agnes Sjöström & Fredrik Ankarsköld
Aller media
Perfect Day Media