203 episodes

Independent news and stories connecting you to life in Australia and Albanian-speaking Australians. - Lajme dhe informacione të pavarura që ju sjellin pranë jetës në Australi dhe komuniteteve Shqipfolëse atje.

SBS Albanian - SBS Albanian SBS

  • News
  • 4.7 • 10 Ratings

Independent news and stories connecting you to life in Australia and Albanian-speaking Australians. - Lajme dhe informacione të pavarura që ju sjellin pranë jetës në Australi dhe komuniteteve Shqipfolëse atje.

  SBS News Bulletin - 22 January 2022 - Edicioni Informativ - 22 Janar 2022

  SBS News Bulletin - 22 January 2022 - Edicioni Informativ - 22 Janar 2022

  Latest news from Australia and the world.
  - Te rejat me te fundit nga Australia dhe bota.

  • 12 min
  Latest news from Albania - 22 January 2022 - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi- 22 Janar 2022

  Latest news from Albania - 22 January 2022 - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi- 22 Janar 2022

  This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania.
  - Raporti me te rejat me te fundit nga Shqiperia.

  • 4 min
  Latest News from Kosova - 22 January 2022 - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Kosove - 22 Janar 2022

  Latest News from Kosova - 22 January 2022 - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Kosove - 22 Janar 2022

  This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo.
  - Raporti me te rejat me te fundit nga Kosova.

  • 5 min
  Latest news from North Macedonia - 22 January 2022 - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedonine e Veriut - 22 Janar 2022

  Latest news from North Macedonia - 22 January 2022 - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedonine e Veriut - 22 Janar 2022

  This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in North Macedonia.
  - Raporti me te rejat me te fundit nga Maqedonia e Veriut.

  • 6 min
  Novavax COVID-19 vaccine provisionally approved for use in Australia - Vaksina Novavax për COVID-19 aprovohet për përdorim në Australi

  Novavax COVID-19 vaccine provisionally approved for use in Australia - Vaksina Novavax për COVID-19 aprovohet për përdorim në Australi

  A new COVID-19 vaccine has been provisionally approved for use in Australia, joining Pfizer, Moderna, and AstraZeneca. 
   
  The Novavax vaccine has shown promising results in clinical trials, and there are hopes the approval will convince some vaccine-hesitant people to finally get inoculated. 
  - Një vaksinë e re për COVID-19 është aprovuar për përdorim në Australi, duke iu bashkuar Pfizer, Moderna dhe AstraZeneca-s.
   
  Vaksina Novavax ka treguar rezultate premtuese në provat klinike dhe ka shpresa se miratimi I saj do të bindë disa njerëz që hezitojnë të bëjnë vaksina që më në fund të vaksinohen.  

  • 5 min
  What’s Australia Day? - Çfarë është Dita e Australisë?

  What’s Australia Day? - Çfarë është Dita e Australisë?

  Australia’s national day has its roots in the country’s colonial past.
   
  It marks the day when the First Fleet of 11 British ships sailed into Port Jackson with Governor Arthur Phillip raising the British flag in Sydney Cove on 26 January, 1788.
   
  Many Indigenous Australians regard it as ‘Invasion’ or ‘Survival’ Day.
   
  How has the meaning of Australia Day changed over time?
  - Dita kombëtare e Australisë i ka rrënjët në të kaluarën koloniale të vendit. 
  Ajo shënon ditën kur Flota e Parë me 11 anije britanike lundroi në Port Jackson prej ku Guvernatori Arthur Phillip ngriti flamurin britanik në Sydney Cove më 26 janar 1788. 
   
  Shumë australianë indigjenë e konsiderojnë këtë ditë si Ditën e "Pushtimit" ose te "Mbijetesës". 
   
  Por si ka ndryshuar kuptimi i Ditës së Australisë ne kohë? 

  • 9 min

Customer Reviews

4.7 out of 5
10 Ratings

10 Ratings

Goranger22 ,

Perfect way for daily connection

Great way to get the news in Albanian and keep listening to the language and hearing about aspects of the culture

DashSe ,

Fantastic!

Just Amazing, Awesome, Great, MADHESHTORE!!!!
Faleminderit!

Top Podcasts In News

Tortoise Media
The New York Times
Deuxmoi & Cadence13
The Daily Wire
NPR
The Daily Wire

You Might Also Like

The Wall Street Journal
NPR

More by SBS

SBS
SBS
SBS
SBS
SBS
SBS