54 episodes

En podcast om tabuer og alt det, vi ikke må sige højt. Her taler vi, hvor andre tier, og her tør vi åbne op for de emner, der normalvis hører til bag lukkede døre.
Hvert afsnit er en samtale med en ny gæst, der alle har det til fælles, at de har noget på hjerte, og at de ikke er bange for at sige, hvad de mener.

Besøg www.kathrineskovsgaard.dk for yderligere info, kurser, workshops og meget mere.

Shh, det taler vi ikke om Kathrine Skovsgaard

  • Society & Culture

En podcast om tabuer og alt det, vi ikke må sige højt. Her taler vi, hvor andre tier, og her tør vi åbne op for de emner, der normalvis hører til bag lukkede døre.
Hvert afsnit er en samtale med en ny gæst, der alle har det til fælles, at de har noget på hjerte, og at de ikke er bange for at sige, hvad de mener.

Besøg www.kathrineskovsgaard.dk for yderligere info, kurser, workshops og meget mere.

  UBERETTIGET UNDERRETNINGER MED MIE MYHREN (episode 55)

  UBERETTIGET UNDERRETNINGER MED MIE MYHREN (episode 55)

  Mie er en nordjysk kvinde med ben i næsen, som tør dele sandheder på de sociale medier. Du kender hende måske bedst, med profilen Den Skrukke Nordjyde, som hun først startede og kaldte sig. Et initiativ, som hurtigt blev taget godt imod, da Mie åbent delte sine tanker, om at skulle være mor. Bekymringer såvel som glæder.

  Men det har konsekvenser at være ærlig, og hun oplevede allerede to uger efter sin søns fødsel, første kommunale henvendelse, som havde modtaget en underretning, fra en bekymret borger.

  Siden har hun fået hele tre, en enkelt endda på baggrund af et screenshot!

  -og så skulle man tænke, at så ændrede Mie nok stil og ville være mere varsom med at dele sandheder, men nej hun har benene plantet godt i mulden i det nordjyske, og står fast og fortsætter med at dele også de mindre smukke-serede sandheder, vi jo alle kender mere end godt, men ofte har travlt med at pakke godt ned og væk.

  Hør med her, når Mie fortæller om at være aktiv på instagram, og dele ud af sin hverdag, og modstå den negativitet, som desværre kan herske derude.

  Jeg hepper på dig Mie. Du er en inspiration for mange!

  • 1 hr 7 min
  OMG ER DU GAY OG DRAG? (episode 54)

  OMG ER DU GAY OG DRAG? (episode 54)

  OMG ER DU GAY OG DRAG? (episode 54)

  Michael er opvokset i Vejgaard i Aalborg, men flyttede egentlig grundet studie til Kbh, men måske også af flere årsager...
  Allerede i folkeskolen vidste han godt, at han var til fyrer, og det blev ikke modtaget specielt godt, og slet ikke, hvor skældsord som "bøsse computer" blev brugt, når IT ikke virkede.

  Han har altid i sine unge dage været meget politisk aktiv, og havde tænkt, at han kunne påvirke bedre, ved at være fysisk tættere på Christiansborg og politikerne.
  På sin rejse har han desværre mødt alt for mange med skrækkelige oplevelser, og har derfor taget initiativ til at samle disse i en bog, som indeholder 1000 historier om overgreb og had. Oveni har han startet gruppen LEV og LAD LEVE, som i den grad gør sit for at råbe befolkningen op.

  I dag lever han af at være Drag, som Mizz Privileze og rejser hele DK rundt med en række forskellige shows. - og den får ikke for lidt. Fest og farver og med fuld smadder på. Alle fisefine grænser nedbrydes, og vrangen vrænges virkelig ud!

  -men ak, det er ikke uden konsekvenser, og Michael oplever desværre fortsat hadsforbrydelser.

  Hør med her, når han fortæller om at være homoseksuel på en livsvigtig mission.

  • 54 min
  JEG ELSKER AT RYSTE RØV (episode 53)

  JEG ELSKER AT RYSTE RØV (episode 53)

  JEG ELSKER AT RYSTE RØV (episode 52)

  Jeg er ude til eventen, Venus Venue og møder Amalie og Sanne elsker at danse, og gennem de sidste par år, får de rystet max røv. De har nemlig startet the Booty League med twerking. - og det handler virkelig om at ryste alt, du har.
  Desto mere, desto bedre.

  Vi sidder til eventen, som omhandler kroppen, køn og ligestilling, og den får ikke for lidt. Deltagerne giver den gas, og endelig er der et forum, hvor alt er tilladt.

  Men hvordan mødes de to af omverdenen ellers. Er der fortsat mange fordomme og tabuer? -og hvad får de to til at mødes netop i denne dans?

  Hør med, når de fortæller, også følg endelig med på deres instagram: the Booty League

  • 21 min
  JEG ER BISEKSUEL OG SJÆLLÆNDER I NORDJYLLAND (episode 52)

  JEG ER BISEKSUEL OG SJÆLLÆNDER I NORDJYLLAND (episode 52)

  JEG ER BISEKSUEL OG SJÆLLÆNDER I NORDJYLLAND (episode 52)

  Josephine er flyttet fra Sjælland for at studere i Aalborg, og det i sig selv giver sine udfordringer, for der er ret mange fordomme.

  I sine teenage-år fandt hun ud af, at hun var tiltrukket af piger, og heldigvis havde hun sine forældres forståelse. Dog med kommentaren, at det var godt, hun var en pige, som kunne lide sit eget køn, for havde hun været en dreng, havde det været anderledes (!)

  Josephine har siden været nysgerrig på de muligheder, som synes at udfolde sig omkring køn og identitet. - og hun mener selv, hun fortsat lærer og undersøger.

  Hun har sammen med andre frivillige startet LGBT-rådgivningen, som tilbyder gratis rådgivning til både dig, som føler dig rådvild, men også dig som pårørende. Det er for alle aldre. Du kan se meget mere her: lgbt.dk/raadgivning

  Hør med her, når hun fortæller om, at ville hjælpe andre og være der uanset, hvilke type spørgsmål, du måtte have. -og for at fremme, at du ikke skal føle dig alene, for det er du langt fra.

  • 34 min
  Venus Venue Event (episode 51)

  Venus Venue Event (episode 51)

  Jeg er taget ud til eventen Venus Venue, som afvikles for første gang. Fem seje kvindelige ildsjæle står bag initiativet, som handler om at sætte løn, ligestilling og roller på dagsorden.

  Programmet er fyldt med oplæg, debatter, samtale-saloner, sjov og leg samt koncerter.

  Jeg forsøger med denne podcast at give dig som lytter nogle af de gode pointer og vigtige budskaber. - selvom snakkene er korte og lidt mere overfladiske, end du kender det. I kommende episoder vil du høre mig tale enkeltvis med flere af oplægsholdere og de, som havde underholdning på programmet. - her går vi lidt under overfladen og taler om de der ridser i lakken.

  Med i dette afsnit hører du bl.a Sandie, som er sexolog og en af initiativtagerne og omkring navnet. Du er kort med rundt til hhv. twerkworkshop af the Booty League, oplæg omkring køn af Cecer Bjørk, forbi Sex & Samfund og "butikkerne" til en lille snak med drag-King Adam og indehaveren af VaVaVoom, og hvad de kæmper for i Silkeborg.

  • 34 min
  HVORFOR REAGEREDE INGEN, DA JEG JO ÅBENTLYST FORANDREDE MIG? (episode 50)

  HVORFOR REAGEREDE INGEN, DA JEG JO ÅBENTLYST FORANDREDE MIG? (episode 50)

  HVORFOR REAGEREDE INGEN, DA JEG JO ÅBENLYST FORANDREDE MIG? (episode 50)

  Gitte er 36 og førtidspensionist i dag. Diagnosen forhindrer hende i at kunne arbejde, selvom hun virkelig gerne vil, og har prøvet adskillige gange.
  Hun er det lægerne kalder "svært ramt", og får den stærkeste medicin, som findes.

  I gymnasietiden, mister hun sin hund, og over natten får hun sin første psykose. Hendes adfærd ændres drastisk. Hun bliver meget vred og hendes karakterer falder, men ingen reagerer, eller i hvert fald griber ind. Der skal gå hele 6 år før, Gittes daværende kæreste får hende til psykiater, som stiller diagnosen: Skizoaffektiv sindslidelse, som er en blanding af bibolar og skizofreni.

  Gennem årene siden har hun fået elektro-chok som behandling, som virkelig hjælper.
  -og hun har ikke været indlagt i tre år nu, som hun også er stolt af.

  Men hvordan er det at have en diagnose, som du skal leve med. En, der begrænser dig, så du ikke bør få børn selv, ikke kan have et arbejde og blive mødt af skræk, fordi omverden er bange for sådan en diagnose.

  Hør med her, når Gitte fortæller, om at være gift med en mand, som har to børn. Om at være på en mission, som ambassadør for EnAfOs, i håbet om bare at kunne hjælpe en derude.

  • 43 min

Top Podcasts In Society & Culture

Wondery
Holly Madison and Bridget Marquardt
This American Life
iHeartPodcasts
Glennon Doyle & Cadence13
WNYC Studios

You Might Also Like

B.T.
Anna Thygesen
DR
Ekstra Bladet
24syv
DR