46 episodes

En podcast om tabuer og alt det, vi ikke må sige højt. Her taler vi, hvor andre tier, og her tør vi åbne op for de emner, der normalvis hører til bag lukkede døre.
Hvert afsnit er en samtale med en ny gæst, der alle har det til fælles, at de har noget på hjerte, og at de ikke er bange for at sige, hvad de mener.

Besøg www.kathrineskovsgaard.dk for yderligere info, kurser, workshops og meget mere.

Shh, det taler vi ikke om Kathrine Skovsgaard

  • Society & Culture

En podcast om tabuer og alt det, vi ikke må sige højt. Her taler vi, hvor andre tier, og her tør vi åbne op for de emner, der normalvis hører til bag lukkede døre.
Hvert afsnit er en samtale med en ny gæst, der alle har det til fælles, at de har noget på hjerte, og at de ikke er bange for at sige, hvad de mener.

Besøg www.kathrineskovsgaard.dk for yderligere info, kurser, workshops og meget mere.

  ER STRESS VIRKELIG STADIG ET TABU? (episode 47)

  ER STRESS VIRKELIG STADIG ET TABU? (episode 47)

  ER STRESS VIRKELIG STADIG ET TABU?

  Maria er selvstændig og har, som de fleste mærket Covids følger. Det er ikke let at afvikle kurser, når man ikke har måtte samle deltagerne fysisk.
  Hun har gennem årene, faktisk siden hun blev nyuddannet haft stressen inde på livet. Det er ikke let at være jobsøgende, at skulle bevise sit værd, samtidig med du først egentlig skal lære at omsætte alt det, universitetet har skolet dig til at kunne.
  Allerede i et løntilskud mærker Maria, at den er helt gal. Hendes krop siger fra. Hele forløbet med utallige ansøgninger, også oveni praktikker, er et stort pres. Måske endda ikke et rimeligt pres. Hvordan er det egentlig fair, at skulle kunne være fuldt givende i en praktik, når du samtidig skal sende ansøgninger oveni. Det er hårdt pres at skulle have fokus flere steder, og især gennem længere tid.

  Maria har lært at håndtere stressen. Hun ved i dag, hvad hun skal gøre for at modarbejde, således det ikke ender i en sengeliggende tilstand som første gang. - men hvad hun ikke begriber er, hvorfor det fortsat er så tabubelagt? Hvorfor taler vi ikke om, at stress er noget som efterhånden er alle mands eje. De fleste kender til at være stressede situationer.
  Hvorfor taler vi ikke højt om det? Hvad er det, der gør, at når systemer, vores kultur og samfund påvirker os så gevaldigt, at nogen bukker under og de fleste rammes, at vi så ikke italesætter det?

  Hør med i en snak om problemstillingerne, og hvorfor Maria netop står op for dette.

  • 49 min
  OG HVA' SÅ, AT MIN FAR VAR KRIMINEL, OG JEG TALTE BEDRE MED DYR END MENNESKER! (episode 46)

  OG HVA' SÅ, AT MIN FAR VAR KRIMINEL, OG JEG TALTE BEDRE MED DYR END MENNESKER! (episode 46)

  OG HVA' SÅ, AT MIN FAR VAR KRIMINEL, OG JEG TALTE BEDRE MED DYR END MENNESKER!


  Nina er vokset op med en kriminel far, som betød, at hun som barn måtte acceptere at blive en lille voksen allerede med 4-5 år og passe på sine mindre søskende. Faren var voldelig overfor moren men aldrig børnene. Det medførte blandt andet at bedst, som hun fik en playstation, så var den væk igen. (solgt videre) I otte måneder boede hun med sin mor og søskende på forskellige krisecentre. Nina kan derfor ikke -"som alle andre"- betegne et sted, som der hvor hun er fra.
  -og nårh ja, så talte hun med dyrelyde da hun startede i skole og var "et underligt barn".

  I dag bor hun i Aalborg og går på Kunstpilot Uddannelse. Hun har altid tegnet og været kreativ og været aktiv i Aalborgs undergrundsliv de seneste 6 år, og har bl.a. været busy kulturarrangør indtil Covid slog til.

  Hør Nina fortælle om, at føle sig FOR bevidst - endelig at lære at spille guitar i en lock-down -og ellers være reflekterende over vores eksistentialisme og manglende accept af dyrenes ret til væren.

  COVID HAR GJORT MIG MERE BEVIDST, OG DET VAR TILTRÆNGT FOR ALLE, JEG KENDER!

  • 55 min
  HVORNÅR BØR JEG FÅ BØRN, NU JEG STUDERER? (episode 45)

  HVORNÅR BØR JEG FÅ BØRN, NU JEG STUDERER? (episode 45)

  Katla er 22 og studerer på Aalborg Universitet. Hun skal efter sommeren opstarte sin kandidat, men gør sig tanker omkring det at skulle stifte familie, og hvornår det rigtige tidspunkt er.

  Bør hun få børn mens hun læser, eller vente til efter? Hvad hvis hun alligevel ikke får et job med det samme? -og bør hun ikke have fået dem i forhold til en jobsituation?

  Hvorfor behøver de mandlinge medstuderende ikke gøre sig så mange tanker? -hvorfor kan de bare være så afslappede?

  -og så kommer vi omkring den her NOTHING BOX, som mange mænd synes at have adgang til.
  Katla og jeg er i hvert fald enige om, at vi er lidt misundelige.

  Bør vi planlægge alt, eller bliver vi nødt til bare at mærke efter, "hvad der føles rigtigt"?

  Hør med her i en snak mellem to hunkøn, med 14 års aldersforskel, men fortsat med en masse lighedstræk.

  • 40 min
  Episode 44 - Theresa Uttrup

  Episode 44 - Theresa Uttrup

  MEN DU ER JO ALTID SÅ GLAD, DU KAN DA IKKE HAVE ANGST!

  Som ledsager er Theresa på 44 ude med ca. 14 borgere på to uger. Et job hun har haft snart 15 år, som hun elsker. Her kan hun virkelig gøre en forskel og hjælpe.
  Da hendes mor dør i en trafikulykke, er Theresa er 29 år. En sorgproces sætter ind, mens hun selv er mere fokuseret på, hvordan hun kan hjælpe morens nye mand end sig selv. Bare på med masken, og overfor sine borgere i jobbet bruges udtrykket : "den klarer jeg!" flittigt uanset, hvad.
  Et års tid før hendes far dør af alkoholdemens, mærker hun for alvor, at hun ikke har d et godt. Hun er svimmel i jobbet, og mærker ubehag, som kun forværres.
  -men det skal tage hende længe at finde hjælpen, som virker. Gruppeforløb med andre angstramte, samtaler med psykolog og endelig for nu snart to år siden medicin, som afværgende.

  I dag ved ganske få, at hun har fået konstateret panikangst. Hun bryder sig nemlig ikke om, at skulle fortælle det. Særligt ikke detaljen om, at hun får medicin, da det oftest udløser en reaktion som "nå, får du nu medicin" - som om hun har tabt.
  - og selv føler hun sig bedre end meget meget længe. Bag facaden er angsten for, at angsten skal komme tilbage og tage over der, men på trods står Theresa frem og fortæller her.

  Lyt med her, når hun beretter om en opvækst med vold. Det at være en boksepude mellem sine forældre. Opleve sin mor få tæsk og sin far som en verdensmand i ædrutilstand.

  • 53 min
  Episode 43 - Irma Mujacic

  Episode 43 - Irma Mujacic

  HVORFOR SNAKKER INGEN OM, HVOR HÅRDT DET ER AT BLIVE MOR?

  Irma blev -lige før Covid-19 brød ud- mor. Hun er 34 år - tror hun nok, for det der med at huske er netop en af følgerne med at blive mor og amme.
  Hun og hendes kæreste blev efter to år i fertilitetsbehandling endelig gravide, og selve graviditeten var gnidningsfrit. Irma havde glædet sig til at skulle føde i badekar og selv tage imod, men sådan skulle det ikke gå. Mange timers smerte blev til et kejsersnit, hvilket udløste en masse tårer, og i sin omtågethed, var der ikke fyrværkeri som i "film", da baby blev lagt på hendes bryst. Den lille nyfødte dreng, i dag dømt Hugo var fra sin ankomst meget ked. Uanset hvad de som nybagte forældre forsøgte sig, græd han meget. En gråd som skulle vise sig at fylde meget, og medfører, at Irma følte sig fortvivlet. I mangel på at vide bedre, og ingen samarbejdet mellem det alternative og det medicinale, følte hun, at hun ikke var god nok. Det skulle vise sig, at årsagen til Hugos gråd var en del spændinger, som formentlig var kommet under veerne. - men i al den tid var Irma alene og følte heller ikke, der blev talt om, at du som mor afgiver dig retten til din egen frihed. Pludselig havde hun ikke længere muligheden for at følge sine egne behov.

  Hør med omkring frustrationerne ved at være førstegangsfødende uden egentlig at vide, hvad du går ind til. Omkring følelsen af at være alene og forkert. Om manglen på spejling, fordi "alle tysser" det væk. - og alle de "gode råd", som du bare helst vil være foruden, fordi du trods alt som mor jo kender dit barn bedst.

  Irma tak, fordi du deler din historie, for hvor er det essentielt, vi taler om det, især så andre forældre derude ikke sidder og føler sig fortabte og alene.

  • 56 min
  Episode 42 - Vibeke Guldager

  Episode 42 - Vibeke Guldager

  SORG - STRESS OG DET AT REJSE SIG IGEN

  Vibeke Guldager er i dag 54 år. Hun er selvstændig og er bosiddende, der hvor opgaven befinder sig. Senest i Skagen. Snart er hun på turné rundt i Danmark med sit foredrag: Det er Cool at være HOT.
  Før hun nåede dertil, måtte hun to gange ned med stress i sine midt/slut 40'er. Lige inden havde hun mistet sin far, var blevet gift, købte hus og havde hvervet sig to bonusdøtre og oveni en stilling som Personlig Assistent havde hun så mange opgaver, at det til slut væltede.
  End ikke sin værste fjende ønsker Vibeke lignende for og håber bl.a derfor, at denne episode er med til at fjerne tabuet omkring det at blive presset så langt ud, at dine grænser overskrides.

  I dialogen blev jeg også udfordret omkring min egen livsstil og mine valg, også før denne podcast kom til. - og ja hvem interviewer hvem, kan du måske spørge om...

  Hør med her i et afsnit, som er lidt anderledes. Det omhandler tårer, grineflip, omvendt roller, da Vibeke stillede mig en række spørgsmål - og jeg blev som vært selv udfordret og måtte næsten græde af grin over mine egne fejl og dumheder gennem årerne.

  • 53 min

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To