13 episodes

"Skapligt" Är en podd av systrarna Fredrika och Rebecca, här avhandlas textilt skapande och framför allt stickning och sömnad.

Skapligt - En podd om stickning, sömnad och annat skapande Fredrika Holmberg och Rebecca Holmberg

  • Leisure

"Skapligt" Är en podd av systrarna Fredrika och Rebecca, här avhandlas textilt skapande och framför allt stickning och sömnad.

  Avsnitt 13: En skaplig frågelåda 2.0

  Avsnitt 13: En skaplig frågelåda 2.0

  I avsnitt 13 är det dags att öppna frågelådan igen! Vi river av de frågor som var kvar sedan sist och hinner göra utläggningar kring hur du ritar egna mönster, killgissa kring mönsterkonstruktion, filosofera kring det perfekta skaparrummet och drömma oss bort till garnmässor när Becca berättar om sin tid som expedit i garnaffären i England. Dessutom har vi båda skaparflow och är ivriga på att berätta om våra pågående sommarprojekt. God lyssning önskar systrarna Holmberg

  • 55 min
  Avsnitt 12: Becca stickar mandalas

  Avsnitt 12: Becca stickar mandalas

  Äntligen nytt avsnitt ute och vi har en massa textila projekt att avhandla! Freddan har haft fullt upp med lansering av nya namnet Alstra och nylanseringen av Virvel basker och Becca kämpar på med sina f**k ups som fortsätter att samlas på hög. 

  Freddan pratar om tillfredsställelsen av att ha den perfekta kombon av projekt medan Becca berättar en rafflande historia om när hon blev ifattsprungen av en man som ville ge henne garn gratis. Nu stickar hon ett par uggs av garnet... Vart är världen på väg?! Trevlig lyssning! 

  • 56 min
  Avsnitt 11: Stickningens 1177

  Avsnitt 11: Stickningens 1177

  Avsnitt 11 är här och skapligt har återigen ett skapligt ljud. Halleluja. Freddan har fortsatt stickflow medan Beccas stickning snart är i behov av konsultation från stickningens 1177. Efter två specialavsnitt har vi tappat rutinen och f**k upsen och orgasmerna blandas hej vilt. Becca har fått användning för sina gamla, svettiga danst-shirts medan Freddans nästa projekt blir ett huckle eller en clownkrage. God lyssning och GLAD PÅSK!

  • 49 min
  Avsnitt 10: En skaplig frågelåda

  Avsnitt 10: En skaplig frågelåda

  Välkomna till avsnitt 10! Eller är det egentligen avsnitt 12? Vi har haft ett SKAPLIGT teknikstrul med podden och har fått slänga två avsnitt i papperskorgen. Nu är vi tillbaks med hull och hår, men tyvärr är ljudet fortfarande inte tipptopp. Vi hoppas att ni har överseende med det, så ska vi fortsätta nysta i tekniken. På tal om nysta! Det tionde avsnittet firar vi med att nysta i lådan med frågor som ni skickat in till oss. Vi tipsar om våra favorit garn och tygbutiker, vi gräver oss djupt ner i hållbarhetsträsket, tipsar och peppar kring att starta sitt första stickprojekt och så pratar vi om våra favoritmönster för sömnad. Vi har saknat er och hoppas att ni får en trevlig lyssning!

  • 1 hr 4 min
  Avsnitt 9: Nyårsspecial! – Ett år av f**k ups…

  Avsnitt 9: Nyårsspecial! – Ett år av f**k ups…

  2021 är här och så även årets första avsnitt från Skapligt! Vi summerar skaparåret 2020 och visionerar om skaparåret 2021. Vi konstaterar att 2020 inte var  stickningens år för oss utan ett år då f**k upsen avlöste varandra. Vi är peppade på svensk ull, att skapa kravlöst och blickar framåt mot vårt tionde (!) jubileumsavsnitt! God lyssning och fortsättning önskar systrarna Holmberg! 

  • 1 hr 4 min
  Avsnitt 8: En präktig orgasm

  Avsnitt 8: En präktig orgasm

  Finaste poddlyssnare! Det är mörka tider med stränga restriktioner och novemberrusk. Vi spelade in det här avsnittet innan de nya restriktionerna kom, men pratar om att hösten kan vara fin just för att den är lite mörk och stillsam. Det finns tid för tända ljus, vila och återhämtning. Vilket i sin tur resulterar i skaparflow! I avsnitt 8 är vi mer peppade på skapande än någonsin! Becca experimenterar  med gamla ingrodda danskläder och Freddan tycker hösten är som att åka på sanatorium. Vi planerar för ett jubileumsavsnitt och vill fira med er i avsnitt 10 genom att ha ett frågeavsnitt eller ett tema-asvnitt! Hojta gärna till vilket du tycker är roligast. Vi hoppas att vi kan ge dig lite inspiration och pepp i ett annars mörkt november.

  • 44 min

Top Podcasts In Leisure

Listeners Also Subscribed To