86 episodes

Small Talk de podcast, even iets anders. Iedere maandag een podcast via apple, spotify google of andere podcaststreamingdienst. Leuke gasten die iets te vertellen hebben over sport, gezondheid, innovatie, muziek of een ander talent dat ze in een leven hebben ontwikkeld. Ook komt iedere week terug "de plaat en zijn verhaal" De leuke plaatjes van de gast en zijn of haar verhaal daarbij. Kortom Luisteren dus.

Small Talk - De Podcast - Even iets anders Ronald Stolk

  • Sports

Small Talk de podcast, even iets anders. Iedere maandag een podcast via apple, spotify google of andere podcaststreamingdienst. Leuke gasten die iets te vertellen hebben over sport, gezondheid, innovatie, muziek of een ander talent dat ze in een leven hebben ontwikkeld. Ook komt iedere week terug "de plaat en zijn verhaal" De leuke plaatjes van de gast en zijn of haar verhaal daarbij. Kortom Luisteren dus.

  Motivatie op de fiets van baan naar weg naar baan. Matthijs Büchli

  Motivatie op de fiets van baan naar weg naar baan. Matthijs Büchli

  Büchli bleek op jonge leeftijd al talent te hebben voor het baanwielrennen. Zo werd hij in 2007 Nederlands kampioen bij de junioren op het onderdeel omnium. Een jaar later won hij de onderdelen sprint en de tijdrit van een kilometer.
  In 2012 brak hij door bij de senioren. Op 20-jarige leeftijd werd hij nationaal kampioen op de sprint. Zijn internationale doorbraak volgde een jaar later met brons op het onderdeel keirin op de wereldkampioenschappen in het Wit-Russische Minsk. In hetzelfde jaar won hij een wereldbekerwedstrijd op de keirin en op de teamsprint, samen met Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal
  Een jaar later was er wederom brons voor Büchli bij de keirin op de wereldkampioenschappen en weer een wereldbekerzege en een zilveren medaille bij de Europese kampioenschappen. Samen met Jeffrey Hoogland en Van 't Hoenderdaal won hij de teamsprint op het EK tot 23 jaar. Op datzelfde kampioenschap won hij verschillende individuele medailles. Het jaar sloot de jonge baanwielrenner succesvol af door Nederlands kampioen te worden op de kilometertijdrit, sprint en keirin. Het jaar 2015 verliep een stuk minder succesvol met alleen twee nationale titels bij de teamsprint en bij de keirin.
  Büchli won op 16 augustus 2016 op de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro zilver op het onderdeel keirin. Hij nam ook deel aan de teamsprint en werd daarop zesde.
  Vanaf augustus 2017 maakt Büchli onderdeel uit van BEAT Cycling Club. Hier vormt hij een team samen met Theo Bos en Roy van den Berg. Dit team wordt gecoacht door Tim Veldt.[1] In 2017 werd Büchli Nederlands kampioen op de keirin, de sprint en de teamsprint (met Theo Bos en Roy van den Berg). Een jaar later werd hij op dit laatste onderdeel wereldkampioen.
  In het seizoen 2018/2019 pakte hij naast meerdere overwinningen in de wereldbeker op het wereldkampioenschap in Pruszków zowel de wereldtitel bij de teamsprint en de keirin. In 2020 werd Büchli voor de derde keer op rij wereldkampioen.
  Zijn grootste succes boekte Büchli in 2021 op de Olympische Spelen in Tokio. Samen met Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen won hij het toernooi. Büchli reed alleen mee in de kwalificatieronde, maar dat was genoeg om zich olympisch kampioen te mogen noemen.
  Sinds oktober 2021 maakt Büchli deel uit van de wegploeg van BEAT Cycling. Hij wil zich meer gaan richten op wegwedstrijden.

  • 1 hr 25 min
  Koos van Plateringen, "Enthousiast, No Nonsense, en inpirerend. Dat is wat hij wil zijn.

  Koos van Plateringen, "Enthousiast, No Nonsense, en inpirerend. Dat is wat hij wil zijn.

  "Als klein jongetje wilde ik maar een ding: Bij de televisie! Ik maakte studio's en mijn eigen presentatiedesk in de woonkamer. Daar presenteerde ik van alles en nog wat."
  Koos van Plateringen is in 1974 geboren in Harderwijk. Hij studeert Communicatie aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Al tijdens zijn studie werkt hij voor verschillende televisieprogramma’s. In 2000 behaalthij zijn diploma en werkt vervolgens voor RTL Nederland als producer en redacteur bij o.a. ‘Koffietijd’ en ‘All You Need Is Love.’ Zijn televisiedebuut maakt Koos in 2002, als sterreporter in een lifestyle programma van Net5. Vanaf 2003 werkt hij achter de schermen bij ‘Shownieuws’ en sinds 2009 is hij een van de vaste presentatoren van het programma. Als verslaggever interviewt hij over de hele wereld de ‘groten der aarde’. Elk jaar gaat hij voor SBS6 naar het Eurovisiesongfestival en door zijn werk groeit hij in de loop der jaren uit tot een veelgevraagd deskundige van het liedjesfestijn. In 2019 presenteert hij voor SBS6 het door hem bedachte programma ‘De Dag Van Je Leven.’ In hetzelfde jaar besluit Koos te stoppen bij Shownieuws en zich te richten op iets nieuws. Hij maakt podcasts, maakt als redacteur de talkshow OP1 en richt zich als interieurstylist op het inrichten van huizen. Een hobby die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot professionele opdrachten. Op de achtergrond ontwikkelt hij tv formats. De komende jaren zal Koos zeker weer te zien en te horen zijn in de media. Hij volgt bij de NPO Radio Campus een opleiding tot radio-presentator
  Koos is in 2016 kandidaat in ‘Expeditie Robinson’ en doet in 2017 mee aan ‘Dance Dance Dance.’ In het land presenteert Koos regelmatig evenementen. In 2020 Maakt Koos de podcast "Eerlijk Over Alcohol" waarin hij met BN-ers praat over hun alcoholgebruik. De podcast staat in de top 10 van best beluisterde podcasts. Daarna ontwikkelt hij het platform www.eerlijkoveralcohol.nl Daar inspireert hij mensen anders om te gaan met  alcohol om gelukkiger te leven. Koos bedenkt de "30 Dagen Lekker Nuchter Challenge". Daaruit volgen andere trainingen die hij aanbiedt in zijn eigen online Koos van Plateringen Academie.

  • 1 hr 36 min
  Positief rent ze door het leven, Andrea Deelstra

  Positief rent ze door het leven, Andrea Deelstra

  Druk, druk, druk, stil zitten was geen optie voor kleine Andrea. Tot ik op een zondagochtend toch zo ineens tweeënhalfuur op de stoel voor de TV zit. Volledig gebiologeerd door die hardlopers. Het was een grote stadsmarathon, welke weet ik niet meer. Toen de toppers gefinisht waren zei ik tegen mijn ouders: “dat ga ik later ook doen en dan net zo snel als zij, anders hoor je er niet bij” Dat was de aanleiding om op atletiek te gaan. Dat kon er nog wel bij in die drukke sportagenda van mij, zwemmen, schaatsen, turnen, rondje skeeleren, rondje wielrennen, meedoen bij opendagen van andere sportverenigingen (vooral als daar wedstrijden aangekoppeld waren).
  Toen realiseerde ik mij nog niet dat je om het niveau te halen dat ik voor ogen had full-time atleet moest zijn.
  In mijn middelbare school periode sportte ik nog altijd heel allround en deed ook mijn eerste hardloopwedstrijden. Vaak viel dit op dezelfde dag als een zwemwedstrijd en was ik op diezelfde dag ook nog een paar uur aan het werk in de slagerij bij ons in het dorp. Mijn dag was pas geslaagd als ik gewonnen had en / of pr’s had gehaald.
  Ik kon goed leren en mijn leraren hadden mij graag een niveautje hoger gezien op de middelbare school, maar ik vond de HAVO genoeg, want dan kon ik sneller naar de ALO. Een andere droom van mij was de gymlessen op school leuker maken en ja, dan moet je zelf maar gymleraar worden. Of niet dan?
  Op de ALO had ik het reuze naar mijn zin! Het was ook de periode dat ik voor het eerst een internationaal toernooi mocht doen, het EK-cross. Er zat nog altijd niet heel veel regelmaat in mijn trainingen, maar de ALO en dat eerste toernooi deden mij nadenken over mijn hardlooptoekomst. A
  In mijn afstudeerjaar nam ik contact op met Bram Wassenaar en vroeg hem of hij mij wilde gaan trainen. Samen met mijn toenmalige trainer Pieter Vos ging ik bij Bram op gesprek. Bram vroeg wat ik wilde en wat mij dreef, ik zei: “ik wil marathons lopen” Ik was 21 en had wel veel sportjaren in mijn lijf, maar nog heel weinig specifieke looptraining. En Bram zei: “wacht daar maar mee tot je 27 / 28 bent”
  En zo gebeurde het. In 2012, op mij  27ste debuteerde ik in Eindhoven met een 2u34. En toen ging mijn onder de 2u30 droom en lopen op de Olympische Spelen nog meer leven. Als ik dit al kon met deze training, …
  In 2014 mocht ik voor het eerst een marathon lopen op een toernooi, het EK in Zurich. Ondanks dat ik een fikse blessure opliep tijdens de marathon finishte ik in een PR op een 13e plaats (beste Nederlandse)
  In 2015 kwamen een paar dromen tegelijk uit. Onder de 2u30 (2u26) top 8 in een Major marathon (5e Berlijn) en de Olympische limiet!
  2016 de Spelen van Rio!!! Een heatstroke en heel veel andere leerzame momenten maakten mij nog gretiger om mij optimaal voor te bereiden op de Spelen van Tokyo2020. Het traject naar Tokyo was wellicht de meest leerzame reis ooit. Met uitstappen op het EK. Een blessure die maakte dat ik een wederom (2014 ook al) opnieuw moest leren staan, wandelen en hardlopen! De stadsmarathon van Tokyo in Coronatijd, de marathon van Londen (2017) waar ik hooikoorts klachten kreeg. De specifieke warmte trainingen voor Tokyo, de quarantaine periode tijdens de Coronapandemie, enzovoort. Een bewogen olympiade, van vijf i.p.v. vier jaar.
  2021 de uitgestelde Spelen van Tokyo2020 waar ik kwam voor een top 10 klassering. Wat zeker mogelijk was geweest, ware het niet dat ik veel moest wandelen en stilstaan wegens een opspelende oude blessure. Frustratie, want waarom NU?! Gelukkig, omdat ik de stopknop vond voor ik mijzelf weer het ziekenhuis inliep. Dat was het mij niet waard als ik ook geen top tien kon lopen. Gemotiveerd, voor 2024. Nog nooit was ik in zo’n goede doen. De stilsta en wandelminuten van mijn uitslag afgetrokken was een top 10 zeker mogelijk en dus wil ik nog één keer alles geven om mijn marathondroom op een goeie manier af te sluiten.
  Mijn laatste Olympische cyclus is i

  • 1 hr 21 min
  Thorwald Veneberg - Sport staat centraal in zijn leven. Van wielrenner, Bondcoach KNWU tot Directeur NTB

  Thorwald Veneberg - Sport staat centraal in zijn leven. Van wielrenner, Bondcoach KNWU tot Directeur NTB

  Nadat de in Amsterdam geboren Thorwald Veneberg in 2000 Nederlands kampioen bij de espoirs was geworden, werd hij het volgende seizoen beroepsrenner bij Rabobank. Hij werd in zijn eerste profjaar vijftiende in de Midi Libre en toonde zo aan behoorlijk te kunnen klimmen.
  Venebergs ontwikkeling stokte daarna enigszins. Dit kwam ook omdat Veneberg ondertussen zijn studie bewegingswetenschappen afrondde, waarin hij afstudeerde met een scriptie over faalangst. Dat kwam hem vervolgens goed van pas tijdens de Scheldeprijs van 2005 toen hij in een sprint-à-deux Tomas Vaitkus versloeg, op papier de betere sprinter, en zo zijn eerste profzege behaalde. In 2006 kwam Veneberg zwaar ten val tijdens de Tirreno-Adriatico; hij brak zijn sleutel- en schaambeen.
  In zijn totale carrière boekte Veneberg twee profzeges. Naast zijn zege in de Scheldeprijs van 2005 won Veneberg in 2004 de profronde van Friesland.
  Veneberg kreeg na het seizoen 2007 te horen dat er geen plaats meer was binnen de wielerploeg van de bankier. Hij vocht zijn ontslag aan, en deze zaak duurde tot eind september 2008. Toen kwamen beide partijen er alsnog uit. Veneberg beëindigde daarna zijn wielercarrière en werkte sindsdien voor de KNWU. Op 1 januari 2017 werd Veneberg bondscoach wegwielrennen bij de bond.
  Op 22 mei 2018 maakte de KNWU bekend dat Veneberg de nieuwe algemeen directeur van de wielerbond werd[1]. Hij volgde Vincent Luyendijk op, die na twee jaar bij de bond vertrok. Eerder was hij technisch directeur. Margo de Vries werd als adjunct-directeur aangesteld.
  Per 1 november 2022 verlaat Veneberg de KNWU om algemeen directeur bij de Nederlandse Triathlon Bond te worden [2]

  • 1 hr 12 min
  Koos van Dijk over Herman Brood z'n leven en de verdwenen tapes

  Koos van Dijk over Herman Brood z'n leven en de verdwenen tapes

  Koos van Dijk over Herman Brood z'n leven en de verdwenen tapes

  • 1 hr 46 min
  Luc Kroon the road to Paris 2024

  Luc Kroon the road to Paris 2024

  Luc Kroon the road to Paris 2024

  • 1 hr 16 min

Top Podcasts In Sports

The Ringer
Dan Le Batard, Stugotz
Barstool Sports
NoLayingUp.com
Barstool Sports
Wave Sports + Entertainment

You Might Also Like

NPO Radio 1 / VPRO
NPO Radio 1 / NOS / EenVandaag
Tom Jessen & Maarten van Rossem / streamy.audio
Tamar Bot & Fanny van de Reijt
NPO 2 / HUMAN