15 episodes

I podcasten kan du høre om sociale investeringer fra forskellige vinkler, indland og udland.

Socialeinvesteringer.nu nlotn

  • Business

I podcasten kan du høre om sociale investeringer fra forskellige vinkler, indland og udland.

  SKF EFFEKT David Dietz

  SKF EFFEKT David Dietz

  I podcasten fortæller ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Effekt, David Dietz, hvad visionen er for den første private kapitalfond i Danmark, der laver sociale effektinvesteringer.

  • 39 min
  Hvordan løfter vi velfærden med sociale effektinvesteringer?

  Hvordan løfter vi velfærden med sociale effektinvesteringer?

  Debat fra Folkemødet om mulighederne for at løfte velfærden med sociale effektinvesteringer.
  Panel: Nina Smith, formand for Reformkommissionen, Kim Nøhr Skibsted – direktør i Poul Due Jensen fonde, Mette Seeberg, direktør i Marselisborg, som både er leverandør og konsulenthus, Camilla Dolberg Smith, projektchef i Østifterne, Jannik Tharben Buchholz – ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Effekt, Hans Henrik Woltmann – investeringschef i Den Sociale Investeringsfond og Anders Kühnau (S) – formand for Region Midt og Danske Regioner
  Moderator: Nanna Lodberg Theut, kommunikationschef i Den Sociale Investeringsfond
  Vi har sikret de fleste et godt og velfungerende liv, men der er stadig for mange mennesker, som vi ikke formår at hjælpe tilstrækkeligt. Blandt nogen af dem er de langtidsledige og de 20 procent af en ungdomsårgang, der står uden uddannelse som 25-årige.
  Vi mangler en løsning til dem.
  Sociale effektinvesteringer kan være med at til at overkomme de strukturelle, økonomiske og tværsektorielle barrierer, der kan stå i vejen for at nytænke velfærden, de kan øge samarbejdet og partnerskaber mellem sektorer, private investorer og civilsamfund – om det lyder for godt til at være sandt, eller om sociale investeringer kan løse nogle af de problemer, det nuværende system ikke kan, kan du høre i debatten.

  • 43 min
  Karen Hækkerup, P1 Morgen #18ogalene

  Karen Hækkerup, P1 Morgen #18ogalene

  Interview i P1 Morgen med bestyrelsesformand i Den Sociale Investeringsfond, Karen Hækkerup, om hvorfor sociale investeringer kan være en god idé at bruge i efterværn. 
  Værter onsdag d.18.05.2022 er Bjarne Steensbeck og Julie Toft. 

  • 5 min
  Missionsorienteret forskning og sociale investeringer - med Peter Bentsen

  Missionsorienteret forskning og sociale investeringer - med Peter Bentsen

  Hvad har missionsorienteret forskning og sociale investeringer til fælles? Begge dele har fokus på, hvordan komplekse sociale udfordringer løses bedst i brede partnerskaber mellem det offentlige, det private og civilsamfundet. 
  I podcasten fortæller Peter Bentsen, centerchef på Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse (CKFF) og adjungeret professor på Københavns Universitet, om, hvordan han og Netværk for Systematisk Velfærdsinnovation arbejder missionsorienteret med at flytte forskning fra skrivebord til praksis, og hvordan sociale investeringer også kan være en del af den øvelse. 
  Vil du læse mere om netværket og missionsorienteret forskning, kan du bl.a. kigge her: 
  https://www.altinget.dk/civilsamfund/artikel/velfaerdsnetvaerk-skab-en-faelles-mission-og-goer-velfaerdsinnovation-systematisk-og-effektfuld
   

  • 11 min
  Hvad siger forskningen om sociale investeringer?

  Hvad siger forskningen om sociale investeringer?

  Medvirkende: Mikkel Munksgaard Andersen
  Sociale investeringsprogrammer har voksende popularitet i Danmark, hvilket giver god mening, da modellen både lover 1) at kunne håndtere komplekse velfærdsproblemstillinger bedre, 2) drive offentlig innovation ved at fjerne risiko fra velfærdsarbejdet, og 3) gøre det hele på en mere omkostningseffektiv måde, der forbedrer offentlige budgetter. Men lever modellen faktisk op til dens løfter? Jeg dykker ned i hvad den internationale forskning fra de sidste 10 år har fundet ud af.
  https://socialeinvesteringer.nu/hvad-siger-forskningen-om-sociale-investeringer

  • 32 min
  Det kan vi lære fra arbejdet med DSI’s første sociale investeringer

  Det kan vi lære fra arbejdet med DSI’s første sociale investeringer

  I PwC evaluerer vi DSIs første investeringer og tre nyligt igangsatte kommunepartnerskaber, hvor målet er at udvikle sociale investeringer, der henholdsvis styrker efterværnet til anbragte og udsatte unge, fremmer beskæftigelsen for mennesker med psykiske sårbarheder samt mennesker med anden etnisk baggrund end dansk, som bor i udsatte boligområder. Første skridt i evalueringen er en måling af, hvor parate de enkelte projekter er, og hvordan de forskellige parter har oplevet arbejdet med at udvikle en social investering. Det har kastet en masse gode drøftelser af sig og en række vigtige læringspunkter, som vi har samlet her.
  Artiklen kan genlæses her: 
  https://socialeinvesteringer.nu/det-kan-vi-laere-fra-arbejdet-med-dsis-foerste-sociale-investeringer
   

  • 11 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
Audioboom Studios
NPR
Andy Frisella #100to0
Tim Ferriss: Bestselling Author, Human Guinea Pig
Marketplace

You Might Also Like