500 episodes

I Sommar i P1 och Vinter i P1 hör du våra sommarpratare - personliga berättelser som definierar vår tid. Ansvarig utgivare: Marie-Jeanette Löfgren

Sommar & Vinter i P1 Sveriges Radio

  • Society & Culture
  • 4.3 • 50 Ratings

I Sommar i P1 och Vinter i P1 hör du våra sommarpratare - personliga berättelser som definierar vår tid. Ansvarig utgivare: Marie-Jeanette Löfgren

  Robert Aschberg

  Robert Aschberg

  Journalisten om vad det är som formar en människa.

  Robert Aschberg var med och förändrade det svenska tv-landskapet på 90-talet när han med sin kaxiga stil ledde programmet Diskutabelt på TV3. Han var även en av grundarna till produktionsbolaget Strix Television som hade stora framgångar med bland annat Expedition Robinson.Han har vunnit flera priser för sitt journalistiska arbete som t.ex. Stora Journalistpriset, Stora Radiopriset och tv-priset Kristallens hederspris.Sedan 2017 programleder han det granskande samhällsprogrammet 200 sekunder som sänds på Aftonbladet.Robert Aschberg är också ordförande för PublicistklubbenRobert Aschberg om sitt Sommarprogram: Vad är det som formar en människa? Hur blir man den man är? Jag ska berätta om personer, platser och händelser som påverkat mig.Producent: Shabnam Ayani MahmoudkhanVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 1 hr 1 min
  Amy Deasismont

  Amy Deasismont

  Artisten om att fylla 30 och ändå leta efter sig själv.

  Redan som 12-åring slog Amy Deasismont igenom under namnet Amy Diamond med låten Whats in it for me. Hon nominerades till Rockbjörnen, Grammis, NRJ Awards och Nordic Hit Music Awards. De kommande åren följde hon upp succén med flera framgångsrika album och medverkan i Melodifestivalen.På senare år har Amy Deasismont varit verksam som skådespelare. 2016 nominerades hon till en Guldbagge för sin roll i filmen Min lilla syster". Fem år senare debuterade hon som manusförfattare till tv-serien Thunder in my heart där hon också spelar huvudrollen - en roll som gav henne Kristallen för Bästa kvinnliga skådespelare. Hon har även spelat rollen som Lillan i tv-serien Knutby.Amy Deasismont om sitt Sommarprat: Jag kommer prata om tid och ett överfullt källarförråd. Om att fylla 30 och redan ha en karriär som precis fyllt 18. Att vara myndig i dubbel bemärkelse men ändå leta efter sig själv.Producent: Malin PerssonVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 58 min
  Anna-Karin Palm

  Anna-Karin Palm

  Författaren om skrivande, läsande och kvinnorna i sitt liv.

  Anna-Karin Palm är författare och kulturskribent. Hennes biografi över Selma Lagerlöf, Jag vill sätta världen i rörelse, fick stor uppmärksamhet och nominerades till Augustpriset 2019.Hon debuterade 1991 med romanen Faunen och slog igenom med Målarens döttrar sex år senare. Förra våren gav Anna-Karin Palm ut Jag skriver över ditt ansikte som skildrar hennes relation till sin mamma som insjuknar i Alzheimers.Anna-Karin Palm om sitt Sommarprat: Jag kommer att tala om kvinnorna i mitt liv, om skrivande och läsande och om mina vänner bland de dödaProducent: Lena Tideström-SagströmVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 1 hr
  Farshid Jalalvand

  Farshid Jalalvand

  Forskaren om svaren på de eviga frågorna.

  Farshid Jalalvand är disputerad mikrobiolog och kulturskribent. Under coronapandemin har vi kunnat se honom som vaccinexpert i olika medier. Han skriver texter om biologi, filosofi och historia, bland annat i programmet OBS. Där har han skrivit om att biologin ibland förknippas med något som är lite smutsigt, djuriskt och rått, men det är dit vi måste vända oss om vi vill förstå våra mest civiliserade och ädla handlingar.Farshid Jalalvand är också en av programledarna i Sveriges Radios Från kokoppor till covid där han lär ut om vaccinets historia. I våras debuterade han som författare med boken Apan & Filosofen.Farshid Jalalvand om sitt Sommarprat: Mitt Sommarprogram kommer handla om de eviga frågorna. Hur de uppstår, och om hur vetenskap och filosofi kan bistå oss i jakten på svar.Producent: Morris WikströmVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 1 hr 1 min
  Sebastian Stakset

  Sebastian Stakset

  Om skuld, skam och vikten av att kunna bli förlåten. Även om besöket i Butja, Ukraina, efter ryska massakern och om sin vänskap med Einár.

  Under artistnamnet Sebbe Staxx nådde Sebastian Stakset stora framgångar som frontman i hiphopgruppen Kartellen. Han har efter det berättat i flera olika böcker om sin väg från kriminell till att ha blivit frälst, där gangsterrap ersatts av Jesus kärleksbudskap.År 2018 kom hans självbiografi Bara ljuset kan besegra mörkret som fick stor uppmärksamhet.Sebastian Stakset om sitt Sommarprat: Jag kommer att tala om förlåtelse. Hur viktigt det är när man har gjort mycket skit i livet, att känna att man kan bli förlåten. Jag tror många människor mår dåligt av att känna att de aldrig kan bli förlåtna och det för med sig mycket skuld och skam.Producent: Paloma VangpreechaVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 1 hr 15 min
  Siw Malmkvist

  Siw Malmkvist

  Artisten om resan från arbetarfamilj till att bli Sveriges schlagerdrottning.

  Siw Malmkvist Sommarpratar på dagen 25 år efter att hon var värd för programmet förra gången. Nu går hon ännu längre tillbaka i tiden, före de hundratals skivorna, film-, scen- och tv-produktionerna och genombrottet som vinnare av Melodifestivalen 1959.Hon växte upp i Landskrona på ett Barnrikehus, en bostad för mindre bemedlade arbetarfamiljer och lärde sig sjunga framför radion.2016 valdes Siw Malmkvist in i Swedish Music Hall of Fame.Siw Malmkvist om sitt Sommarprat: Min barndom var lycklig, allt var lek. Vi var nio syskon som älskades av mor och far. Det var först i skolan som jag förstod att det fanns olika samhällsklasser och ännu senare gick det upp för mig att man kunde ha som arbete att sjunga.Producenter: Mark Levengood och Henrik JohnssonVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play. 

  • 1 hr 1 min

Customer Reviews

4.3 out of 5
50 Ratings

50 Ratings

wallis67 ,

Sissela Kyle ❤️

Vilken fantastisk människa! Tack för 2019 bästa sommarprat

ormgatan ,

Anders Tegnell

Hade så sett fram emot att höra detta programmet men dr Tegnell pratade för fort och jag kunde inte förstå honom. Glöm inte bort oss äldre! Gun Malmström Dukes

LivHoffman_20 ,

No Idea What Maja Is Saying, But...

I just downloaded the podcast featuring Maja Ivarsson. I have no flippin' clue what she is saying, but I can pick up on certain words. I kinda know what she talking about through out the podcast. I downloaded it, because I flat out am IN LOVE with Maja! Hearing her speak her native tongue is so cool. I wish there was an english version though, but I am not going to complain, because hearing Maja's voice is amazing! Sexy voice. XD Totally flailing right now! haha

Top Podcasts In Society & Culture

Wondery
Holly Madison and Bridget Marquardt
This American Life
iHeartPodcasts
Glennon Doyle & Cadence13
WNYC Studios

You Might Also Like

Sveriges Radio
Sveriges Radio
Perfect Day Media
Acast | Panc Media
Perfect Day Media
Nils Bergman

More by Sveriges Radio

Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio