3 episodes

Sori cu Luna deschide o serie de conversații cu surori și călăuze pe cale despre parteneriatul interior yin-yang reflectat în afară în relații femei-bărbați.
O platformă deschisă pentru suroritate și reflecție despre cum putem crea și susține împreună o lume în parteneriat și armonie.

Ina Curic, gazda Sori cu Luna
Specialistă în pace și conflicte, moașă de inimă și catalizatoare creativă pentru procese de transformare interioară și organizațională.
www.soriculuna.ro
www.imaginecreatively.com

Sori cu Luna Ina Curic

  • Health & Fitness

Sori cu Luna deschide o serie de conversații cu surori și călăuze pe cale despre parteneriatul interior yin-yang reflectat în afară în relații femei-bărbați.
O platformă deschisă pentru suroritate și reflecție despre cum putem crea și susține împreună o lume în parteneriat și armonie.

Ina Curic, gazda Sori cu Luna
Specialistă în pace și conflicte, moașă de inimă și catalizatoare creativă pentru procese de transformare interioară și organizațională.
www.soriculuna.ro
www.imaginecreatively.com

  Soră bună, Soră vitregă: Despre Feminitate și Suroritate cu Lia Bolte

  Soră bună, Soră vitregă: Despre Feminitate și Suroritate cu Lia Bolte

  Soră bună, Soră vitregă: Despre Feminitate și Suroritate

  In acest episod, nr 3, vorbim pe șleau și cu empatie cu Lia despre suroritate și feminitate.

  Lia Bolte este pioneră în domeniul lucrului pe feminitate, practici tantrice și putere feminină în România. Cu multă experiență de formare în domenii diferite în spate și o listă de formări specifice impresionantă, Lia distilează proiectul Femeia Trezită din 2012,

  A adus în premieră în România multe practici extraordinare din lucrul ei pe feminitate în Asia, inclusiv lucrul cu oul de jad. Spiritualitate practică, feminitate întrupată și lucru la nivel profund emoțional pentru eliberare de traume, reprogramare celulară și asumarea puterii feminine. Energia din spatele Femeii Trezite pe care o transmite Lia este extraordinară!

  În 2005-2006 noi ne-am intersectat la Institutul Român pentru Pace din Cluj, când eu lucram pe programe de conștientizare și prevenție  a violenței de gen și făceam formări naționale pe echitate de gen din perspectiva studiilor de pace.

  Cum depășim stadiul surorii vitrege în conștiință? Cum revendicăm solidaritatea și suroritatea feminină?

  Cuvântul suroritate nu e frecvent folosit în română, iar realitatea la care trimite nu are rezonanță în colectiv încă. E parte din intenția din spatele platformei Sori cu Luna de a revendica importanța acestui concept, și a depăși rana de trădare dintre femei care e, posibil, chiar parte din povestea căderii Daciei (rană primordială ca popor - o ipoteză pentru reflecție).

  Ca să vorbim pe șleau, oricât de mult am ști teoretic că ne-ar merge mult mai bine la toate dacă ne-am susține și am lucra împreună, relațiile dintre femei nu-s tocmai roz. Avem un trecut patriarhal în care am fost separate și montate una împotriva celorlalte, o cultură în care relațiile soacră -noră sunt prin definiție proaste iar competiția este de mare preț, iar mamele transmit fiicelor mult din suferința, trauma și condiționările lor.

  Întrebări și teme de reflecție abordate cu Lia:

  * Relația cu alte femei - dincolo de femeile cu care lucrezi: cum să vedem unicitatea și frumusețea fiecărei femei, ca un câmp cu flori, fiecare deosebită.
  * Relațiile dintre femei pe continuumul admirație - invidie - cum îl depășim? Prin auto-empatie și lucru conștient cu sine
  * Relația dintre rana cu mama, neîncrederea în femei și frica de propria feminitate
  * De ce nu e necesar să ne fie frică de competiție?
  * Cum ne putem elibera de judecata și proiectie, una asupra celeilalte: realizând că judecăm, îndreptând atenția spre interior pentru a vedea unde sunt nesiguranțele proprii și lipsa de iubire față de sine, folosind celelalte femei ca oglinzi de creștere
  * Cum ne putem sprijini ca femei mai bine?
  * Relație de soră  (din care nu ai unde să pleci) vizavi de relație de prietenă  (din care poți fugi și te ascunde ușor)


  Lia este foarte axată pe practică concretă - deci a deschis multe uși spre instrumente de folosit, indicatori pentru când e important de oprit pilotul automat pentru a acționa conștient, integra emoțiile, și folosi relațiile cu celelalte femei ca pe niște oglinzi de integrare și creștere conștientă. 

  Un episod de ascultat, savurat, și de luat inspirație pentru practică.

  Ce alte întrebări și exemple vă vin în minte? Ce mai avem de transformat împreună, în noi înșine și în colectiv?

  Pe Lia Bolte o găsiți pe www.FemeiaTrezita.com 

  www.retreatdefeminitate.com

  www.instagram.com/FemeiaTrezita

  Despre experiența ei și numeroasele ei formări aici:  https://femeiatrezita.com/lia-bolte/

  • 50 min
  Despre ciclicitatea feminină cu Laura Maria Yara

  Despre ciclicitatea feminină cu Laura Maria Yara

  Suntem în corp de femeie și lunar menstruăm. Care este darul? Ce înseamnă să fim femei?

  O scurtă conversație cu Laura Maria Yara de introducere în importanța ciclicității feminine și a trăitului conștient în corp de femeie.

  Laura trăiește de mai mulți ani în Brazilia și este ucenică pe calea Tribo da Lua care urmează învățăturile bunicilor ancenstrale din Anzi.

  "Sângele menstrual este marele nostru vindecător. Uterul absoarbe toată energia emoțională și mentală pe care o emană cei din jurul nostru și cu care interacționăm timp de o lună.  Prin menstruație se întâmplă o uriașă transformare energetică ", spune Laura cu claritatea spirituală a unei povestitoare care este pe calea ce unește lumile. 

  Laura a contribuit claritatea ei la Agenda Luna Lila 2020 care propune femeilor un instrument simplu de cartografiere a ciclului menstrual, pe lângă  inspirație pentru reflecție și ancorare a energiei feminine în corp.

  Haideți să împărțim călătoria de reamintire și revendicare a sacrului feminin cu alte surori în spirit pe www.soriculuna.ro

  Și pe grupul de facebook Sori cu Luna https://www.facebook.com/groups/481800949089432/  Din reflecțiile profunde ale Laurăi puteți găsi pe https://mariagaia.org/

  • 26 min
  Agenda Luna Lila 2020 & Planificare de tip Yin Yang cu Camelia Nistor

  Agenda Luna Lila 2020 & Planificare de tip Yin Yang cu Camelia Nistor

  Sori cu Luna Podcast 1 Agenda Luna Lila & Planificare de tip Yin Yang cu Camelia Nistor
  O conversație între Camelia Nistor, formatoare cu multă experiență inclusiv pe teme de gen social, inițiatoarea Atelierului FeminYin, și Ina Curic, gazda Sori cu Luna, platformă pentru suroritate și parteneriat interior. 

  Vorbim despre Agenda Luna Lila 2020 și planificarea lucrului și a vieții din energie masculină sau feminină.

  Camelia este o parteneră de reflecție profundă pe teme de yin/yang în interior și în relații. O plăcere să o asculți, din nou și din nou.

  Luna Lila 2020 este o primă agendă datată cu luna în limba română  care aduce, pe lângă liniaritatea calendarului solar, gândirea ciclică conectată la lună cu fazele și influențele ei asupra femeilor.

  https://soriculuna.ro/luna-lila/

  Pe Camelia cu Atelierul FeminYin o puteți găsi aici: https://www.facebook.com/AtelierFeminYin/

  • 25 min

Top Podcasts In Health & Fitness