65 episodes

En intervjupodcast med spännande gäster som tar dig utanför filterbubblan

Spännande möten Gunnar Oesterreich

  • Society & Culture

En intervjupodcast med spännande gäster som tar dig utanför filterbubblan

  Christina Rickardsson, Sluta aldrig gå! Från grotta i Brasilien till Vindeln och tillbaka

  Christina Rickardsson, Sluta aldrig gå! Från grotta i Brasilien till Vindeln och tillbaka

  När jag läst sista raden i Christina Rickardssons bok ”Sluta aldrig gå” så bestämde jag mig för en sak: Den här tjejen måste jag få prata med!


  De närmast två timmarna kommer ni att få lyssna till en otrolig historia som berört mig in i själen.


  Christina börjar sitt liv som bebis i en grotta i Brasilien, hon passerar Sao Paolos favelas med ofattbar fattigdom och våld som går över vårt förstånd, för att som åttaåring landa en midsommarafton i Vindeln. Där börjar en ny resa som återigen för henne nära livets avgrund innan hon landar i den person hon är idag. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 1 hr 45 min
  Mats Gren, "En spännande fotbollsresa"

  Mats Gren, "En spännande fotbollsresa"

  Mats Gren är en av våra stora fotbollsspelare som hamnat lite i skymundan. Han kom till Blåvitt under storhetstiden i mitten på 80-talet och gjorde sedan en succéartad och lång karriär i schweiziska storklubben Grasshoppers. Efter några mellanstationer återkom Mats till Blåvitt som sportchef där han fick uppleva både med- och motgång. Häng med in bakom kulisserna i proffsfotbollen, hur Mats ser på ledarskap och om fotbollsspelare verkligen gör skäl för lönen.


  Dessutom finns ett viktigt budskap i det här avsnittet. Fram till att vi har blivit av med coronaproblemen i Sverige så kommer tre företag få gratis utrymme i podden. Många småföretag kämpar för sin överlevnad och nu måste vi alla hjälpas åt! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 2 hr 5 min
  Linda Ågren, Sveriges första professionella sjöjungfru

  Linda Ågren, Sveriges första professionella sjöjungfru

  Den här podden heter som bekant ”Spännande möten”. Nu ska du få ett alldeles extra spännande möte, nämligen med ett sagoväsen som du möjligen sett på nån Disneyfilm.


  Nix, hon heter inte Ariel, hon heter Linda Ågren och är Sveriges första professionella sjöjungfru. Hur kommer man i kontakt med en sådan undrar du kanske? Då kan jag rekommendera Linkedin, det är där du hittar alla intressanta människor!


  Hur, varför, vaddå och nu skojar han är naturliga reaktioner när man träffar på något man inte tror finns. Häng med, du får alla svar närmaste timmen! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 1 hr 7 min
  David Fendrich, AI-expert och grundare av TenFifty

  David Fendrich, AI-expert och grundare av TenFifty

  När jag var klar med intervjun med David Fendrich och hade lämnat kontoret på TenFifty så tänkte jag så här:
  Jag är uppvuxen under kalla krigets dagar med det ständiga hotet om kärnvapenkrig. Det är jag personligen inte speciellt rädd för att det skall hända.
  Idag pratar vi dagligen om klimathotet. Jag är positiv och tror att vi löser det med hjälp av ny teknik. Varför inte AI.


  Men, tanken på vad ett okontrollerat AI kan innebära för hot mänskligheten inom en så nära tid som 30 år skrämmer mig betydligt mer. Särskilt allvarligt är att vi inte diskuterar dessa faror, med undantag från Elon Musk och Bill Gates.


  Vad tror du? Lyssna noga och döm själv! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 1 hr 50 min
  Elsa Lantz, grundare av #porrfribarndom

  Elsa Lantz, grundare av #porrfribarndom

  När Elsa Lantz fick upp ögonen för att hennes barn på förskolan bara var ett klick bort från hårdporr så fick hon inblick i en värld som hon inte trodde fanns. Inte bara det, hon insåg efter ett tag att det är en värld som väldigt många unga konsumerar dagligen, en del så tidigt som från tioårsåldern. Det var då hon bestämde sig och startade organisationen porrfribarndom.


  Här kommer ett viktigt samtal med Elsa Lantz! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 1 hr 22 min
  Jowan Österlund, VD Biohax, elektronik och människa 2.0

  Jowan Österlund, VD Biohax, elektronik och människa 2.0

  Nu är det dags att ta ett steg in i framtiden igen. Eller som du kanske tror är framtiden, men som faktiskt redan är realitet.


  Tillsammans med Jowan Österlund skall vi utforska en värld där du och jag och alla andra bär ett chip inopererat mellan tummen och pekfingret. Med det kan vi exempelvis betala, öppna dörrar och passera passkontrollen.


  I mitt, och säkert i ditt huvud, så kommer det omedelbart upp mängder med frågor som rör integritet och säkerhet. Svaren från Jowan är kanske inte de du förväntar dig. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 1 hr 37 min

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To