100 episodes

Speljuntan är en spelpodcast där fyra vänner lägger ned lagen när det kommer till allt som handlar om spel. Angelica, Anton, Elisabeth, Susanne och Tobias guidar dig genom spelvärlden med hjälp av åratal av erfarenhet inom både speljournalistik och spelbranschen. Så vad väntar du på? Det är dags att joina juntan.

Speljuntan Speljuntan

  • Leisure

Speljuntan är en spelpodcast där fyra vänner lägger ned lagen när det kommer till allt som handlar om spel. Angelica, Anton, Elisabeth, Susanne och Tobias guidar dig genom spelvärlden med hjälp av åratal av erfarenhet inom både speljournalistik och spelbranschen. Så vad väntar du på? Det är dags att joina juntan.

  98. The button formerly known as select

  98. The button formerly known as select

  Hoppas du dammat av snöskyffeln för till och med Kung Bore vore imponerad över den snöstorm av spelsnack som Juntan den här veckan släppt lös på gamingvärlden. I drivorna kan du skotta fram pressmeddelandet om att Blizzard slutar sälja spel i Kina, och en uppdatering om hur det gått för Heroes 3-brädspelets crowdfunding.  

  Gräver du lite till i veckans avsnitt får du dessutom reda på Susannes absoluta favoritfont under det kontemporära 1500-talet, när redaktionen bläddrat sig genom Pentiment. Där djupt inne i snömassorna går det även att höra om Tobias äventyr som God of BOI i GoW: Ragnarök.

  Spel som nämns i avsnittet: Heroes of Might and Magic 3, World of Warcraft, Diablo Immortal, God of War: Ragnarök och Pentiment.

  Om du i veckan tjänat lite extra pengar på att skotta grannskapets uppfarter, varför inte lägga dem på att stötta Speljuntan? http://www.speljuntan.se

  Tidskoder:
  (01:05) Veckans personliga fråga
  (08:56 Uppdatering av HOMM3-brädspelet
  (13:30) Blizzard slutar sälja spel i Kina
  (23:33) Reklam
  (25:40) God of War: Ragnarök
  (41:20) Pentiment

  • 57 min
  97. Alla har minnesförlust

  97. Alla har minnesförlust

  Loota postlådan, hämta brevkniven och sprätta upp det som är Juntans försändelse till den spelsugna. Denna vecka skriver vi hem om biffsäsongen på internet, om hur bokstavligt ”med livet som insats” egentligen behöver vara och så drömmer Juntan om att äga en egen ärkeängel. Dessutom sätts den svunna tonårsångesten på prov i Resident Evil Village: Shadow of Rose, det jagas NPC:s i Harvestella och puttras igenom ett suddigt Starcraft.
  Spel som nämns i avsnittet: Skatebird, Elden Ring, Scorn, Disney Dreamlight Valley, Ghostwire: Tokyo, Doom, Heros of Might and Magic, Resident Evil Village Shadow of Rose,  Harvestella, Starcraft, Immortality.
  Vill du ha mer post från Juntan? Bli patreon på http://www.speljuntan.se/ för massa gött extramatertial.
  Tidskoder
  (02:20) Veckans personliga fråga
  (10:00) Doom-beef
  (24:50) VR in i döden
  (34:30) Heros of Might and Magic
  (40:30) Reklam
  (41:35) Resident Evil Village: Shadow of Rose
  (48:40) Harvestella
  (01:00:54) Starcraft
  (01:03:00) Immortality-pepp

  • 1 hr 5 min
  96. Den Gyllene Backloggen - Episod 1

  96. Den Gyllene Backloggen - Episod 1

  Speljuntan intar Comic Con och rör om rejält i grytan! I och med Speljuntans första livepodd får nämligen Juntan efterlängtad och älskad tillökning! Som om inte det vore nog sjösätts även Den Gyllene Backloggen™, Juntans egen kanon där de viktigaste, största och bästa spelen kommer väljas in vid olika tillfällen. Det första liret att motta denna hedersutmärkelse utses av publiken på Comic Con men först efter en hätsk diskussion runt följande kandidater: Hades, Age of Empires, Death Stranding, Stardew Valley och Disco Elysium.
  Vill du ta del av den Q&A som gjordes med publiken efter avsnittet? Då blir du Patron på http://www.speljuntan.se/
  Tidskoder
  (02:40) Veckans personliga fråga (med surprise)
  (08:17) Den Gyllene Backloggen
  (12:18) Hades
  (18:00) Age of Empires
  (23:17) Death Stranding
  (28:10) Stardew Valley
  (33:30) Disco Elysium
  (37:37) Gallringsdebatt

  • 57 min
  95. Finlands sak är inte vår

  95. Finlands sak är inte vår

  Inget jävla bus eller godis men Juntan bjuder likväl på en timme poddgotte med IKEA-skräck, japansk censur och Xbox Game Pass tillväxtfiasko. Dessutom trånar Juntan lite efter Henry Cavills lorékärlek i kölvattnen på en dramatisk nyhet om Netflix The Witcher-serie. Elisabeth har pangat med klackarna i Bayonetta 3 och Anton har fått existentiell ångest av att följa slutspelet i Dota 2:s turnering The International. 
  Spel som nämns i avsnittet: The Witcher, The Store Is Closed, Callisto Protocol, Dota 2 och Bayonetta 3. 
  Gör din plikt! Stötta Juntan på http://www.speljuntan.se/
  Tidskoder
  (01:43) Veckans personliga fråga
  (07:24) The Witcher-nyheter
  (18:13) Ikea:s upphovsrättskräck
  (24:28) Är Game Pass på dekis?
  (33:23) Japansk censur
  (40:38) Meet up-nyheter
  (42:25) Antons svek
  (55:13) Bayonetta 3
  (01:00:10) Releaseradarn

  • 1 hr 7 min
  94. Apokalypsens överlevare

  94. Apokalypsens överlevare

  Stäng luckan, slå av ventilationen och plocka fram silikontuben. Det har blivit dags för en stund hermetiskt tillslutet spelmys med den alltid vattentäta Speljuntan. Denna vecka vankas stor Silent Hill-dragning, det senaste i röstskådisdramat runt Bayonetta 3, ett nytt Steam-rekord och så diskuterar Juntan om det finns en katt bland konsolhermelinerna i den senaste generationen? Dessutom har Anton lekt liten i Grounded, Elisabeth letat rörmokarbrallor i Mario + Rabbids Sparks of Hope och så har tre fjärdedelar av Juntan slagits med superhjältar i nya kortspelet Marvel Snap.
  Spel som nämns i avsnittet: Bayonetta, Dota, Counter-Strike, Silent Hill 2, Silent Hill: Townfall, Silent Hill f, Silent Hill Ascension, I Am Fish, Gotham Knights, Mario + Rabbids Sparks of Hope, Grounded, Hearthstone och Marvel Snap.
  Det är tuffa tider, var illojal, trotsa köpstoppet, stötta Juntan på http://www.speljuntan.se/
  Tidskoder
  (01:00) Veckans personliga fråga
  (09:55) Bayonetta-gate, del 2
  (16:27) Steam slår rekord
  (22:13) Silent Hill-paketet
  (31:23) Sorgebarnet Xbox Series S
  (40:48) Reklam
  (41:30) Mario + Rabbids Sparks of Hope
  (50:01) Grounded
  (58:40) Marvel Snap

  • 1 hr 12 min
  93. Tians närmaste primtal

  93. Tians närmaste primtal

  På med finskorna, upp med volymen, det är dags för en svängom på den dansbana som lite slarvigt brukar kallas spelvärlden. Denna vecka dansar Speljuntan genom Elden Rings framtid, dramat runt Bayonetta 3:s röstskådespelare, Overwatch 2:s popularitet och Valves nya hemliga projekt. Dessutom rullar vi igång en spoilercirkel för mysteriet Immortality och så har Angelica blivit slajmbonde i Slime Rancher 2. 
  Spel som nämns i avsnittet: Overwatch 2, Elden Ring, Bayonetta 3, Half-Life 3, Her Story, Immortality och Slime Rancher 2.
  Biljetterna till Comic-Con är slutsålda så nu måste du stötta Juntan genom att bli patron på http://www.speljuntan.se/
  Tidskoder
  (00:52) Veckans personliga fråga
  (09:50) TT-uppdatering
  (17:15) Overwatchs rekord
  (23:08) Elden Rings framtid
  (28:35) Röstdrama i Bayonetta
  (36:49) Valves hemlighet
  (45:16) Reklam
  (46:30) Immortality
  (54:04) Slime Rancher 2

  • 1 hr 4 min

Top Podcasts In Leisure

Lemonada Media
Critical Role
What’s Your Journey?
NPR
Clutterbug™
Si Robertson & Justin Martin

You Might Also Like

Sveriges Radio
Victor Leijonhufvud
Sveriges Radio
Flashback Forever
Sveriges Radio
Sveriges Radio