80 episodes

Sveriges största podcast om stress

Stresspodden Petra & Maria

  • Health & Fitness

Sveriges största podcast om stress

  81. Barfota

  81. Barfota

  Sommar betyder sol, bad och barfota. Vi bläddrar nyfiket i boken Medvetet barfota och häpnas över hälsovinsten med att låta fötterna få ha kontakt med jorden. Vi snackar också om vanor som kan tillföras under sommaren som kan komma till glädje i höst. Sista avsnittet innan sommaruppehållet så vi spårar ur lite. Häng med!  

  • 31 min
  80. Utmattning

  80. Utmattning

  Vi pratar med Johanna Warrén som är psykoterapeut och som möter människor som hamnat i utmattningssyndrom.  Hur kan vi göra när vi hamnat där? Och hur gör vi sedan för att hitta balans och inte hamna där igen? Dessutom avlivar vi återigen myten om att det går att vila sig ur en utmattning.

  • 34 min
  79. Relationer

  79. Relationer

  Relationer kan vara en källa för stress men också för återhämtning. Stresspodden reflekterar över vad som kan vara orsaker till att vi upplever stress i en relation och hur vi kan göra för att inte hamna där. Vi funderar också på relationen som en utvecklingsmöjlighet. Om vi törs.  

  • 38 min
  78. Hjärntrött

  78. Hjärntrött

  Hjärntrötthet. Något som tyvärr fler och fler drabbas av som en konsekvens av långvarig stress. Vi pratar med Beatrice Ammer som först blev utbränd och sedan drabbades av en hjärntumör som lyckligtvis gick att operera. Men sedan blev hennes man allvarligt sjuk … Beatrice berättar om sorg, förlust och om att klara föräldraskapet som ensamstående […]

  • 34 min
  77. Energi

  77. Energi

  Vad ger dig energi och vad får dig att tappa energi? Stresspodden snackar om några av de saker som tömmer många på energi.    

  • 33 min
  76. Stress och levern

  76. Stress och levern

  Hur kommer det sig att en ung person som lever sunt kan få en trött lever? Vi träffar Anna  Hallén och kollar hur stressen påverkar levern.  

  • 31 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Listeners Also Subscribed To