50 episodes

En usannsynlig podkast om strikking av Silje og Birthe.

Strikkeklikken strikkeklikken

  • Leisure

En usannsynlig podkast om strikking av Silje og Birthe.

  Korona, Berlin og Birthe har tatt skiknapp

  Korona, Berlin og Birthe har tatt skiknapp

  Livet skjer - og etter flere ukers ufrivillig og akutt avstand er Birthe og Silje endelig gjenforent i strikkehytten. Der snakker vi om sykdom, reising, korona og strikking. Birthe lurer på om Silje sitt Noor-prosjekt egentlig er en strikkemyte, vi snakker om instafenomet #kal og Birthe avslører at hun i sitt tidligere liv har tatt skiknappen. 

  • 51 min
  Ønskereprise

  Ønskereprise

  Denne uken er Birthe syk, og Silje sitter atter en gang alene i Strikkehytten. Vi byr på noen glade gjenhør fra tidligere episoder, og en aldri så liten blooper bonus helt til slutt. 

  • 47 min
  Strikkeklikken feirer 1 år!

  Strikkeklikken feirer 1 år!

  Strikkeklikken feirer at det er 1 år siden først episode kom ut, men Silje må feire alene i strikkehytten da Birthe er i Paris på jobbreise. Vi snakker om hvordan podkasten kom til, hva vi synes er gøyest med å podde, Birthe sitt ambivalente forhold til Paris og Silje tar en trall i strikkehytta.

  • 40 min
  Strikkebøker

  Strikkebøker

  Strikkebøker. It's a thing, og det kan virke som at strikkebøker blir stadig mer populært. Vi snakker om hva slags type strikkebøker som finnes, hva de inneholder, og vi stiller det store spørsmålet: i all instastrikk, ravelry og mer. Trenger vi strikkebøker i 2021? Silje har tatt et drastisk valg med sin Noor genser, og Birthe brummer videre på sin Ingen Dikkedarer. 

  • 47 min
  Let‘s talk about silk, baby

  Let‘s talk about silk, baby

  En tur innom garnbutikken fikk Silje til å tenke over hva silke er, hva det kommer fra, hvordan det blir produsert og brukt. Vi snakker altså om silke, silkeveien, og hva man bør tenke over som forbruker. Birthe har hatt flere strikkehumper i veien siste uken, og Silje er en smule oppgitt og kommer med en anti-anbefaling. 

  • 47 min
  Ikke tull med ull

  Ikke tull med ull

  Vi har snakket med professor i klær og bærekraft Ved OsloMet, Ingun Grimstad Klepp, om EU sitt nye forslag for bærekraft der polyester, altså plast, rangeres som mer miljøvennlig enn for eksempel ull. Hvordan kan vi navigere, og hvordan kan vi være mer bærekraftig når vi strikker? Vi prøver å finne noen svar. I tillegg deler vi tips og svarer på spørsmål fra lytterne våre. 

  • 40 min

Top Podcasts In Leisure

You Might Also Like