7 episodes

Sulopuisto–Onninen–Arnkil on keskusteluohjelma, joka perustettiin torstaina.

Sulopuisto-Onninen-Arnkil Jakso

  • Performing Arts

Sulopuisto–Onninen–Arnkil on keskusteluohjelma, joka perustettiin torstaina.

  Sulopuisto-Onninen-Vartiainen: Tilastollista musiikkia

  Sulopuisto-Onninen-Vartiainen: Tilastollista musiikkia

  Last.fm scrobblasi, miehet muistelevat. Ihmisen on turha arvailla musiikkimakunsa todellista luonnetta, kun tietokonetta voi pyytää keräämään siitä tilastotietoja. Sukunimipodcastin vierailevana tähtenä toimii Niko Vartiainen.

  • 1 hr 1 min
  Sulopuisto-Onninen-Arnkil: Salonkikelpoiset nörtit

  Sulopuisto-Onninen-Arnkil: Salonkikelpoiset nörtit

  Nörttiydestä on tullut salonkikelpoista, väitetään, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Mikä tekee ihmisestä nörtin ja voiko hän lakata olemasta nörtti? Miksi terve lapsi opettelee ulkoa piin desimaaleja? Kiusalliset omaelämäkerralliset anekdootit seuraavat toistaan, kun Antti, Olli ja Oskari pureutuvat nörttiyden kaksikymmentahokkaan muotoiseen ytimeen. We are the knights who say Ni!

  • 59 min
  Sulopuisto-Rantanen-Arnkil: Eespäin lapset

  Sulopuisto-Rantanen-Arnkil: Eespäin lapset

  "Ette tiedä kuinka yksinäistä oli vastustaa Vietnamin sotaa Karhulassa vuonna ysiysi."  Podcastaajamme esiintyvät tällä kertaa muodossa Sulopuisto–Rantanen–Arnkil, sillä aiheena on kommunismin ja lapsuuden leikkauspinta.  Rauhanvoimat marssii jyrmyin askelin. Miltä sosialismi näytti lapsen silmin 1980- ja 1990-luvuilla? Oliko kommunistien lapsilla ystäviä? Oliko Wartburg mainettaan parempi auto? Ei.  Keskustelu kiertää leikkipyssyistä Tiedonantajan painoasuun ja pioneeripaidan taskujen määrään. Emme ole katkeria. Loisti pihlaja kerran, tuo alla auringon.

  • 1 hr 8 min
  Sulopuisto-Onninen-Arnkil: Jälki-istunto

  Sulopuisto-Onninen-Arnkil: Jälki-istunto

  Podcastin neljännessä jaksossa puhutaan koulusta. Oliko vaikein kouluaine lopulta se, jota ei ollut lainkaan merkitty lukujärjestykseen? Miksi koulunostalgikot alkavat kaivata takaisin juuri koulun ahdistavimpia puolia? Meneekö koulu hukkaan koululaisilla? Miten Antti Arnkil tutustui internetiin? Takit naulakkoon, tunti alkaa.

  • 1 hr 9 min
  Sulopuisto-Onninen-Arnkil: Uschanov on tarpeen (2. osa)

  Sulopuisto-Onninen-Arnkil: Uschanov on tarpeen (2. osa)

  Podcastin kolmannessa jaksossa jatketaan keskustelua Tommi Uschanovin kirjasta Hätä on tarpeen – Kulttuuripessimismin nousu 1965–2015. Vieraana on kirjailija itse.  Uschanovin teos tarkastelee länsimaissa tapahtunutta muutosta, jossa edistysuskoiselta 1960-luvulta siirrytään asteittain kohti näköalatonta nykyaikaa.  Kirjan teemoja ovat muun muassa poliittiseen järjestelmään kohdistuneen luottamuksen väheneminen, kriisipuheen yleistyminen mediassa, maailmantalouden ajautuminen vaikeuksiin sekä pessimismi taiteissa ja populaarikulttuurissa.  Uschanov tutkii nykyisiä pessimismin muotoja kriittisesti pyrkimättä vähättelemään aikamme todellisia ongelmia. Halpa apokalyptisyys ja rutiininomainen kriisipuhe vääristävät kuvaamme maailman tilasta. Millä tavalla pessimistiset ajatustottumukset johtavat meitä harhaan?  Miesselittäminen ei pysy ohjearvojen rajoissa, kun Antti, Olli, Oskari ja Tommi pohtivat kirjan väitteitä ja ajanhengen muutoksia.

  • 48 min
  Sulopuisto-Onninen-Arnkil: Uschanov on tarpeen (1. osa)

  Sulopuisto-Onninen-Arnkil: Uschanov on tarpeen (1. osa)

  Podcastin toisessa jaksossa keskustellaan Tommi Uschanovin uudesta kirjasta Hätä on tarpeen – Kulttuuripessimismin nousu 1965–2015. Vieraana on kirjailija itse. Uschanovin teos tarkastelee länsimaissa tapahtunutta muutosta, jossa edistysuskoiselta 1960-luvulta siirrytään asteittain kohti näköalatonta nykyaikaa.  Kirjan teemoja ovat muun muassa poliittiseen järjestelmään kohdistuneen luottamuksen väheneminen, kriisipuheen yleistyminen mediassa, maailmantalouden ajautuminen vaikeuksiin sekä pessimismi taiteissa ja populaarikulttuurissa.  Uschanov tutkii nykyisiä pessimismin muotoja kriittisesti pyrkimättä vähättelemään aikamme todellisia ongelmia. Halpa apokalyptisyys ja rutiininomainen kriisipuhe vääristävät kuvaamme maailman tilasta. Millä tavalla pessimistiset ajatustottumukset johtavat meitä harhaan?  Miesselittäminen ei pysy ohjearvojen rajoissa, kun Antti, Olli, Oskari ja Tommi pohtivat kirjan väitteitä ja ajanhengen muutoksia.

  • 45 min

Top Podcasts In Performing Arts

Listeners Also Subscribed To

More by Jakso