30 episodes

Sveriges viktigaste chefspodd är en podcast med intervjuer och diskussioner om intressanta ämnen med chefer och ledare i Örebro kommun.

Sveriges viktigaste chefspodd Örebro kommun

  • Government

Sveriges viktigaste chefspodd är en podcast med intervjuer och diskussioner om intressanta ämnen med chefer och ledare i Örebro kommun.

  Avsnitt 30: Lättade restriktioner

  Avsnitt 30: Lättade restriktioner

  Efter två år med coronapandemin lättar äntligen restriktionerna och vi börjar fundera över vilka lärdomar vi egentligen kan ta med oss. Hur har till exempel skolan haft det under de senaste åren? Och hur har det varit att som rektor leda i kris, i förändring och delvis på distans? I det senaste avsnittet av Sveriges viktigaste chefspodd pratar vi med Anna Andersson, rektor på Mariebergsskolan i Örebro kommun!

  • 19 min
  Avsnitt 29: Framtidens HR

  Avsnitt 29: Framtidens HR

  Vad är framtidens HR och hur ska vi stå oss i konkurrensen om kompetensen? I det nya avsnittet av Sveriges viktigaste chefspodd träffar vi Lars-Åke Brattlund, som under hösten 2021 axlade så väl HR-direktörsrollen som rollen som avdelningschef, för att prata om just det... Och mycket annat! 

  • 25 min
  Avsnitt 28: Den g(l)ömda resursen

  Avsnitt 28: Den g(l)ömda resursen

  Som ett led i arbetet med att säkra kompetensförsörjningen inom offentlig sektor, kartlägger Örebro kommun och Karlskoga kommun kompetensen hos nyanlända akademiker där fler än 500 akademiker från länder utanför EU beräknas vara arbetssökande. Målet med projektet, Den g(l)ömda resursen, är att ta till vara på den stora potential som finns bland högutbildade utlandsfödda. I det här avsnittet träffar vi Kristian Måsén och Julia Runesson för att höra mer om projektet och om hur chefer och arbetsgivare ska tänka för att inkludera den här viktiga målgruppen. Välkomna till ett nytt avsnitt av Sveriges viktigaste chefspodd.  

  • 21 min
  Avsnitt 27: Närvarande chef eller frihet under ansvar?

  Avsnitt 27: Närvarande chef eller frihet under ansvar?

  September och nystartstider. Sveriges viktigaste chefspodd drar igång hösten med fokus på hur man tar tillvara på medarbetarnas kraft. Möt Örebro kommuns eldsjäl Charlotte Ollward, kulturpedagogen och producenten som lät pandemin bli grogrund för nya idéer istället för virus. Men vad behöver man från chefen för att sjösätta succé? Vilket ledarskap krävs för att kreativiteten ska flöda? Och får man misslyckas?

  Vill du se Funkis Sommarstream så hittar du alla avsnitt här. 


  Lyssna på låten: FunkisBro med Boris René - Du och jag

  • 30 min
  Avsnitt 26:Discover by Örebro

  Avsnitt 26:Discover by Örebro

  Att upptäcka möjligheterna i en digitaliserad värld. Det är avgörande framåt för alltifrån företag, organisationer och offentlig verksamhet. Men hur? Hur får man med sig medarbetarna på tåget? Och hur får man till det där som alla snackar om – innovation. I Örebro kommun startar nu den digitala upptäcktsresan på allvar. Det är dags för Sveriges viktigaste chefspodd – den här gången om Discover By Örebro och hur trygghet och lust är nyckeln till en bättre och enklare vardag.

  • 24 min
  Avsnitt 25: Hur leder man digitalt?

  Avsnitt 25: Hur leder man digitalt?

  I Sveriges viktigaste chefspodd fortsätter vi att prata om att jobba på distans och i detta avsnitt med fokus på ledarskapet på distans. Är det någon skillnad att vara chef och inte träffa sina medarbetare fysiskt? I dagens avsnitt kommer vi att träffa Hanna Bäckgren som är enhetschef på Stadsbyggnad. Hur upplever hon att hennes ledarskap är via datorn kontra ett kontor, hur gör hon för att vara tillgänglig, följa upp och hur var det där med hemodlad potatis? Det och mycket mer ska vi prata med henne om i dagens avsnitt av Sveriges viktigaste chefspodd.

  • 31 min

Top Podcasts In Government

Sharon McMahon
Crooked Media
Prologue Projects
The Daily Beast
The Lawfare Institute
Justin Kempf

You Might Also Like