4 episodes

Välkomna till en fullmatad radiopodcast från SVT om tv-världen i allmänhet och tv-serier i synnerhet, med Göran Danasten och Bengt Strömbro som ciceroner.

svt.se - TV Heads Göran Danasten och Bengt Strömbro

  • TV & Film

Välkomna till en fullmatad radiopodcast från SVT om tv-världen i allmänhet och tv-serier i synnerhet, med Göran Danasten och Bengt Strömbro som ciceroner.

  TV Heads #54 Storuman forever!

  TV Heads #54 Storuman forever!

  Tisdagen den 20 mars är det premiär för SVT:s nya serie Storuman Forever där vi i fem avsnitt får följa Björn Ferry och Heidi Andersson i deras ambition att få hemkommunen att ta sig i klimatkragen. Tillsammans med Johan Lindqvist från produktionsbolaget STO-CPH berättar de om seriens tillkomst, hur engagemanget väcktes och vad man själv kan göra för att dra sitt strå till stacken. Samma dag som såväl serien som detta TV Heads-avsnitt går ut i luften kom en ny larmrapport om hur Sverige har blivit varmare det senaste seklet, och allt fler människor behöver inse att åtminstone små steg behöver börja tas för att bromsa utvecklingen. Annars, som Erold Westman skulle uttryckt det: Skämmes, tamejfan!

  • 36 min
  TV Heads #53 Vår tid är nu

  TV Heads #53 Vår tid är nu

  Måndagen den 2 oktober är det premiär för en av SVT:s största dramasatsningar någonsin - Vår tid är nu. TV Heads har träffat flera av nyckelpersonerna bakom projektet i ett avsnitt där vi får veta hur allting började, i slutändan blev som det blev och processen däremellan. Medverkande: Ulf Kvensler, Johan Rosenlind, Malin Nevander, Harald Hamrell, Susann Billberg, Suzanne Reuter, Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Mattias Nordkvist, Adam Lundgren och Hedda Rehnberg.

  TV Heads tillägnar detta avsnitt vår första och viktigaste påhejare, Annie Wegelius. Utan Annie, inget TV Heads.

  • 1 hr 4 min
  TV Heads #52 – Funny bones

  TV Heads #52 – Funny bones

  Efter några år utan humor i halvtimmes-format satsar SVT Drama åter på genren, och den 11 april är det premiär för den nya komediserien Vårdgården. TV Heads har träffat nyckelpersonerna bakom projektet. I ett samtal om premiärnerver, Scrubs-färgskalor och kirurgi i världsklass möter vi producenten Daniel Ottosson, projektledaren Jenny Grewdahl samt inte minst ensemblen bakom familjen Leijon: Loa Falkman, Bahar Pars, Jonas Malmsjö och Therese Andersson Lewis.

  • 29 min
  TV Heads #51 - Tältprojektet

  TV Heads #51 - Tältprojektet

  För andra gången spelas TV Heads in på plats i Göteborg under filmfestivalen. Under ett lunch-event i festivaltältet gästas programmet av Jimmy Svensson från vad som kommit att bli Sveriges ledande forum för TV-kritik, TVdags, samt manusredaktören Tatjana Andersson från SVT Drama, vars föreläsning om TV-serier trollband publiken som närvarade under årets TV Drama Vision.

  • 44 min

Top Podcasts In TV & Film